Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 kleinste elektrische auto’s

Vaartland.nl Jelle
28 september 2021

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Heb je interesse in een kleine stadsauto of kom je hier puur uit vermaak? Dan is dit artikel zeker het lezen waard. In dit artikel behandelen we de top 10 kleinste elektrische auto’s. Deze auto’s zijn ideaal voor in de stad en zijn natuurlijk makkelijk te parkeren. De prijzen van kleine elektrische auto’s liggen ver uit elkaar omdat er veel verschillende modellen zijn in verschillende prijsklassen.

Top 10 kleinste elektrische auto

  • Smart EQ Fortwo coupe
  • Smart EQ Forfour
  • Seat Mii Electric
  • Skoda Citigo e iV
  • Volkswagen e-UP
  • Renault Twingo ZE
  • MINI Electric
  • Honda e
  • BMW i3
  • Volkswagen e- Golf

1. Smart EQ Fortwo coupe

Deze elektrische kleine auto is de kleinste in zijn soort. Zo compact dat je hem in de lengte kwijt kan in de breedte van een parkeervak. Deze auto is dus ideaal voor in de stad. Daarnaast kost parkeren niet veel moeite omdat je maar heel weinig plek nodig hebt.

Wat nog leuk is om te vermelden is dat er ook een cabrio variant is. Ook wel de Smart EQ fortwo cabrio genoemd. Om even een indicatie te geven van het gewicht; de Smart EQ Fortwo coupé weegt 1020 kilo en een Tesla model S wel 2018 kg. Een klein nadeel: in praktijk komt de actieradius op slechts 100 km uit.

2 . Smart EQ Forfour

Op de tweede plek van dit lijstje vinden we ook een Smart. De Forfour is als het ware het grote broertje van de Fortwo, in hoeverre het mogelijk is de forfour het ‘’grote’’ broertje te noemen. Je zou kunnen zeggen dat die net een jaartje eerder geboren is als je het verschil bekijkt.

Wat de EQ Forfour ietsje groter maakt is dat die voor vier personen is en de Fortwo voor 2 personen. Logisch, als je de naam bekijkt. De Smart EQ Forfour is ook een 5-deurs. Net als de Fortwo heeft de Forfour een kleine actieradius van ongeveer 100 km.

3. Seat Mii Electric

De Seat Mii Electric is een ideale stadsauto. Niet alleen door de soepelheid waarmee hij door het verkeer rijdt, maar ook voor de luchtkwaliteit. De Seat Mii Electric heeft al een grotere actieradius dan de twee Smart modellen. In de praktijk wordt geschat dat deze rond de 205 kilometer ligt.

4. Skoda Citigo e iV

Het volgende elektrische auto model komt van Skoda. De Skoda Citigo mag zeker niet ontbreken in het kleine elektrische auto’s overzicht. Wat deze Skoda bijzonder maakt is dat die gewoon waanzinnig praktisch is. Klein maar fijn om het even zo te zeggen. Verder deelt deze veel techniek met de Seat Mii Electric en Volkswagen e-Up. Zo ook het bereik van zo’n 205 kilometer.

5. Volkswagen e-UP

De Volkswagen e-Up lijkt veel op de Skoda, dit zie je bijvoorbeeld aan het model. Daarnaast is de prijs ook ongeveer hetzelfde. Beiden liggen ze rond de 24.000,- euro. Dit lijkt dus op een ideale elektrische instap auto. Verder is de Volkswagen e-Up relatief gezien een kleine elektrische auto met grote actieradius.

 
 
 
 
 

6. Renault Twingo ZE

De Renault Twingo ZE heeft een beetje hetzelfde formaat als de Seat Mii electric. De Renault Twingo ZE is zeker een kleine goedkope elektrische auto. De vanafprijs is slechts 22.000,- euro voor een nieuw model en natuurlijk minder voor een occasion. Het bereik van de Renault Twingo ZE is iets minder dan de Seat Mii.

7. MINI Electric

De Engelse autofabrikant MINI heeft ook een kleine elektrische auto op de markt gebracht: de MINI electric. Dit elektrische beestje is eigenlijk bijna hetzelfde als de MINI zoals je gewend bent. Zoals je wellicht al weet is de ‘’normale’’ MINI ook lekker compact. Vandaar dat de MINI electric ook in deze lijst te vinden is. De nieuwprijs ligt wel ietsje hoger dan de Renault hierboven. De vanafprijs is namelijk 34.900,- euro.

8. Honda e

Als je het over auto’s hebt met een futuristisch uiterlijk, dan is de Honda e er zeker een van. Het lijkt net of je, je tijd 20 jaar voorbij bent als je in een Honda e rijdt. Door middel van de nieuwste technologie is die ook nog eens superveilig. Zo heeft de Honda e bijvoorbeeld adaptieve cruisecontrol, actieve rijvak assistentie maar ook informatie over je dode hoek. Dit is een voorbeeld van een kleine elektrische auto vol technologie.

9. BMW i3

De BMW i3 is de elektrische auto van BMW. Deze elektrische auto is populair in Nederland en zie je misschien wel eens over straat rijden. Dit komt natuurlijk ook omdat steeds meer mensen elektrisch gaan rijden. De BMW i3 heeft een topsnelheid van 150 kilometer per uur. Een tweedehands BMW i3 is bij Vaartland.nl beschikbaar. Dit is al een stuk meer in vergelijking met de Smart die bovenaan deze lijst staat. Daar lag de maximale snelheid op 130 kilometer per uur. Er is ook een sportieve versie van de i3, de i3s heeft 14 pk meer en rijdt op een sportief onderstel.

10. Volkswagen e- Golf

De Volkswagen e-Golf past eigenlijk niet helemaal in dit rijtje aangezien hij wel echt een slagje groter is dan de rest. Het is dan ook niet helemaal een stadsauto. Dus als je toch een iets ruimere elektrische auto wil is de Volkswagen e- Golf iets voor jou.
Elektrische auto klein en fijn
Je hebt in Nederland dus genoeg keuze als het aankomt op het kopen van een elektrische auto. De kleine elektrische auto prijzen passen ook nog eens goed bij onze Hollandse zuinigheid. Dus ben je opzoek naar een kleine elektrische auto occasion? Bekijk dan ons lijstje of natuurlijk onze voorraad. 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl