Contact met Vaartland.nl

 

Problemen bij Fisker! (Fisker ocean)

Vaartland.nl Gert Jan
20 maart 2024

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

Fisker

Fisker Inc., gevestigd in de Verenigde Staten, is een onderneming gespecialiseerd in de productie van elektrische voertuigen.

Het bedrijf werd opgericht door Henrik Fisker, een ontwerper die ook betrokken was bij de ontwikkeling van auto's zoals de Aston Martin DB9 en de BMW Z8.

Fisker heeft naam gemaakt met de lancering van de Fisker Karma, een van de eerste auto's die zowel op elektriciteit als op traditionele brandstoffen kan rijden.

Na financiële uitdagingen en een faillissement heeft het bedrijf een doorstart gemaakt onder de naam Fisker Inc.

Tegenwoordig richt Fisker Inc. zich op het ontwikkelen van innovatieve elektrische voertuigen, met een sterke focus op duurzaamheid en luxe.

Zie hier andere elektrische occasion die luxe en kwaliteit uitstralen.

 
 
 
 
 

 

Fisker Ocean (Fisker Ocean sport)

De Fisker Ocean is een elektrische SUV van Fisker Inc., ontworpen voor luxe en duurzaamheid. Het heeft een opvallend design, een ruim interieur, en een zonnepaneeldak voor extra energie-efficiëntie.

De Ocean biedt geavanceerde technologie en een belofte van goede prestaties en actieradius.

De Fisker Ocean Sport is een variant die zich focust op een sportievere rijervaring, met mogelijk snellere acceleratie en unieke interieurdetails.

Beide modellen zijn gericht op milieuvriendelijkheid, met het gebruik van duurzame materialen, en bieden een moderne, technologisch geavanceerde rijervaring.

Bpm

 

 

 

Fisker Karma (Fisker karma auto)

De Fisker Karma was een baanbrekende luxe plug-in hybride auto, geïntroduceerd in 2011 door Fisker Automotive.

Het combineerde een stijlvol design met de mogelijkheid om op elektriciteit en benzine te rijden, dankzij een lithium-ion batterij en een benzinemotor die als generator fungeerde.

Dit maakte de Karma een van de eerste auto's die milieuvriendelijkheid met luxe verenigde.

Hoewel Fisker Automotive financiële problemen kende en failliet ging, blijft de Karma bekend als een pionier in de elektrische autowereld.

 

Aandelen kelderen van Fisker (problemen bij Fisker)

De software van de Fisker Ocean is volgens een Amerikaanse youtuber erg slecht. De uitstraling van de auto ziet er grotendeels uitstekend uit, maar door softwareproblemen valt dat onderdeel van de auto tegen.

Een Amerikaanse youtuber heeft hier een video over gemaakt waardoor de aandelen met maar liefst 50% zijn gezakt!

Fisker, de Amerikaanse producent van elektrische voertuigen, bevindt zich in zwaar weer. De productie wordt voor zes weken stopgezet en het risico op een faillissement loert om de hoek.

Er is echter ook een lichtpuntje: Fisker is in gesprek met een grote autofabrikant over mogelijke investeringen en samenwerking voor de ontwikkeling van elektrische voertuigplatforms en productie in Noord-Amerika.

Er wordt gespeculeerd dat Nissan deze mogelijke partner zou kunnen zijn.

 

Fisker hybrid

De meest prominente hybride voertuig van Fisker is de Fisker Karma. De Karma was een van de eerste luxe plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV's) die op de markt kwam. 

 
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl