Contact met Vaartland.nl

 

Je eerste auto kopen, Vaartland.nl helpt je

Vaartland.nl Jelle
2 december 2020

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Het is je gelukt! Je hebt je rijbewijs gehaald en je gaat je eerste auto kopen. Een eerste auto kopen is spannend en weer helemaal nieuw.

Waar let je nu op en wat is een ideale eerste auto? Bij Vaartland.nl helpen we jou graag met het kopen van je 1e auto.

Hoe vind je een goede beginners auto?

Jouw zoektocht naar een goede eerste auto begint meestal online en meestal is dit tweedehands. Wat is nu een beste auto tweedehands? Het is belangrijk om goed te oriënteren, wat past bij jou, wat is je budget en wat zijn de maandelijkse kosten? Hieronder vind je een aantal punten waar jij op moet letten.

Hoeveel kilometer ga jij rijden? rij je weinig? Dan is het niet verstandig om een diesel te nemen, diesel is wel goedkoper maar de maandlasten zijn een stuk hoger, denk hierbij aan bijvoorbeeld wegenbelasting.

Hoe groot moet jouw auto zijn? Wil je een auto met drie deuren of toch liever een 5-deurs auto. Let er wel op dat als je voor een grotere auto kiest je meer brandstof verbruikt en meer wegenbelasting betaalt. Als je de ruimte niet nodig hebt kies dan zeker voor een compacte auto.

Tegenwoordig is het ook van belang hoe milieubewust een auto is. Als hij schoner en zuiniger is betaal je namelijk minder belasting. Uiteraard scheelt het ook in de brandstofkosten.

Het laatste maar misschien wel het belangrijkste is de veiligheid. Hoe veilig is jouw auto?

Veiligheidssystemen zoals ESP en ABS zijn belangrijke punten om te hebben als je een goede beginners auto zoekt. ESP herkent noodsituaties en zal er voor zorgen dat de auto stabiel blijft. De functie van ABS is misschien al wat meer bekend, dit zorgt er voor dat indien je hard remt bijvoorbeeld bij een noodstop dat de wielen niet blokkeren. Uiteraard is het ook belangrijk dat de auto airbags heeft.

Buiten het kopen van een auto zijn er natuurlijk ook andere kosten die komen kijken bij het hebben van een auto. Denk hierbij aan je verzekering, wegenbelasting, als je in een stad woont wellicht een parkeervergunning en natuurlijk APK en onderhoud. Ook dit zijn belangrijke zaken die je mee moet begroten om je gekochte auto ook daadwerkelijk te blijven rijden. Wil je hier meer informatie over? Ook daar hebben we blogs over geschreven.

eerste auto kopen blog

Een leuke eerste auto

Wat we natuurlijk veel zien als leuke beginners auto zijn de Volkswagen Golfjes en dan vaak de GTI. Het zijn natuurlijk leuke auto’s die ook nog lekker door kunnen rijden.

 

 
 
 
 
 

Wat wel belangrijk is bij het kopen van zo’n auto is dat je goed kijkt naar het onderhoud. Er wil namelijk wel eens wat aan mankeren omdat het van die sportieve auto’s zijn. Nog een nadeel is dat de verzekeringsmaatschappijen ook weten dat deze auto’s populair zijn onder de jongeren waardoor het wel eens zo kan zijn dat je verzekering aardig aan de prijs is.

De beste eerste auto tips zijn nog wel deze, koop een zo goedkoop mogelijk auto, waarom? Goedkope oudere auto’s zijn meestal ook goedkoop in onderhoud, goedkoop te verzekeren en door hun lagere gewicht ook nog eens goedkoop in wegenbelasting en brandstof. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een Peugeot 106/206 of een Fiat Panda een Renault Twingo past ook prima in dit rijtje. Als je dan wat schadevrije jaren hebt opgebouwd is het daarna veel voordeliger om een wat duurdere auto te kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede beginners auto

Als je er één hebt gevonden is het belangrijk dat de auto alvast een nieuwe of lange APK heeft, dit kan al wat kosten schelen. Kijk hierbij ook naar de banden, een set nieuwe banden kan ook snel weer hoge kosten met zich meebrengen.

Wat ook belangrijk is, is de accu en de uitlaat. Dit zijn onderdelen die makkelijk te controleren zijn, heb je twijfels? Laat een aankoopkeuring doen of neem iemand mee die er verstand van heeft, zo weet je gelijk of dat je een goede auto koopt.

Conclusie, er bestaat geen specifieke beste beginners auto, dit is natuurlijk afhankelijk van je budget. Voor welke 1e auto je ook gaat, zolang je de bovenstaande punten in gedachten houdt moet het zeker goed komen en vind jij die goede eerste auto. Veel rijplezier!

Tag:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl