Contact met Vaartland.nl

 

Volvo XC70 – Het alternatief voor de SUV

Op zoek naar robuust, ruimte en de mogelijkheid om in alle omstandigheden veilig de weg op te kunnen? Dan denken veel mensen direct aan een SUV of iets vergelijkbaars. Maar wat dacht je van de Volvo XC70? Het is een unieke stationwagen cross-over met vierwielaandrijving die is afgeleid van de bekende Volvo V70. Het is een off-road variant en staat daardoor net iets hoger op zijn wielen en is uitgerust met versterkte wielkasten en bescherming onderaan de voor- en achterkant van de auto.

 
 
 
 
 

Waarom een off-road versie van een stationwagen?

Het lijkt misschien een vreemde keuze om een off-road versie te maken van een stationwagen maar dat valt wel mee als je kijkt naar waar de Volvo XC70 auto vandaan komt. In Zweden heeft men in de winter vaak te maken met ondergesneeuwde wegen en w aren ze op zoek naar een gezinsauto die ook onder deze omstandigheden kon presteren. Wanneer je in dat licht naar de auto kijkt is de Volvo XC70 met zijn vierwielaandrijving en hoge bodemvrijheid eigenlijk best een logische keuze.

Meer bagageruimte dan enig andere 4x4

Een van de grootste voordelen van een Volvo XC70 model is de enorme bagageruimte die je bij een SUV of andere 4x4 simpelweg niet krijgt. Alleen al in de kofferbak is de bagageruimte 575 liter. Dat veel meer dan zelfs een Range Rover biedt,  die blijft steken op 472 liter. En vouw je de achterbank plat dan neemt de bagageruimte toe tot maar liefst 1600 liter! Bovendien zijn er geen opstaande randen zodat inladen erg makkelijk is.

Echte Volvo kwaliteit van binnen

Een ander voordeel van de Volvo ten opzichte van modellen met vergelijkbare ruimte en off-road capaciteiten is de afwerking van het interieur. Comfortabele, leren stoelen die geschikt zijn om pijnloos lange ritten in te maken zijn standaard bij alle uitvoeringen. Ook een elektrisch bedienbare achterklep, parkeersensoren en satellietnavigatie zijn zelfs bij het basismodel standaard. Het dashboard is eenvoudig maar solide gebouwd en de knoppen op het dashboard, in de deuren en op het stuur gaan jarenlang mee zonder te slijten. Kortom, het interieur is precies wat je van een Volvo mag verwachten!

Veilig op pad

Volvo staat bekend om zijn uitgebreide veiligheidsopties en de Volvo XC70 is hierop geen uitzondering. Er zijn veel airbags in de auto aangebracht en een automatisch remsysteem remt de auto bij lagere snelheden af wanneer er een obstakel gedetecteerd wordt. De stoelen zijn niet alleen comfortabel maar ook ontworpen om een whiplash te voorkomen bij botsingen.


Bekijk huidige aanbod Volvo XC70

Plus- en minpunten van de Volvo XC70

+ Dankzij de vierwielaandrijving en grote bagageruimte is de Volvo XC70 een uitstekend alternatief voor een SUV
+ De bagageruimte is groter dan bij de meeste andere 4x4 modellen
+ Veel luxe uitrusting is standaard bij de Volvo XC70

- De Volvo XC70 is een stuk prijziger dan de V70 waar hij op gebaseerd is. Als je geen interesse hebt in de off-road capaciteiten van de Volvo XC70 is het dan ook aan te raden om een Volvo V70 te kiezen.

Een tweedehands Volvo XC70 kopen?

Bij iedere nieuwe generatie van de V70, sinds de introductie van het model in 1996 kwam er een Volvo XC70 versie uit, tot het model in 2016 uit het assortiment werd gehaald. De Volvo XC70 is zeldzamer dan de reguliere V70 en dat heeft onder andere met de prijs te maken. Een Volvo XC70 2016 kost al gauw duizenden euro’s meer dan een V70 uit hetzelfde bouwjaar en met dezelfde kilometerstand. Dat komt mede door het vierwiel aandrijfsysteem. Dat is ingewikkelder en kost meer om te ontwikkelen en dat vertaalt zich naar een hogere aanschafprijs. De Volvo XC70 is daarentegen wel goedkoper dan vergelijkbare SUV’s van Volvo zoals de XC90 of zelfs de veel kleinere XC40. Ook is hij een goed alternatief voor de Audi A6.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl