Contact met Vaartland.nl

 

De veelbelovende opvolger van de bestseller, Volvo V50

De V van Volvo V50 staat niet voor Volvo, ook niet voor veiligheid waar het merk zo beroemd om is, het staat voor versatility, vertaald in het Nederlands naar veelzijdigheid. Het getal geeft de grootte van het voertuig aan, en met een lengte van 4,52 meter is het zeker geen kleintje te noemen. Deze middelgrote stationwagen uit de V-serie is zeker veelzijdig te noemen. Technisch is de V50 identiek aan de 2e generatie 4deurs sedan-versie, de S40, maar deze 5deurs station uitvoering biedt meer ruimte, oogt eleganter en toch ook stoerder.

 
 
 
 
 

Volvo V50 2005 subtiel luxueus

De eerste Volvo V50 liet in 2004 zijn gezicht zien. Een plaatje van een auto die door veel zakelijke rijders direct werd omarmd. De V50 hangt tussen het C- en het D-segment in. Maar door de toch wel ruime keuze in het luxe niveau, geeft Volvo subtiel aan dat ze deze stationwagen hoger inschaalden. De 2005 Volvo V50 werd gepresenteerd in verschillende uitvoeringen, waarbij de Edition I met een 1.6 liter benzinemotor de goedkoopste was, opgevolgd door de Edition II. En zoek je de voordeligste diesel? Dan had deze de naam Drive. Voor iets meer luxe was er de Volvo V50 Kinetic of de nog uitgebreidere versie de Momentum. Stond lederen stoelbekleding op je verlanglijstje, dan kon er alleen naar de Summum worden verwezen. En voor de sportieve rijders onder ons, was er de Volvo V50 R-design, die sportiviteit naar een hoger niveau tilde.

Volvo V50 specificaties

De Volvo V50 is gebouwd op hetzelfde platform als de Ford Focus, Mazda 3 en Volvo S40 en is verkrijgbaar in 15 verschillende soorten motoren. Waaronder diesel- en benzinemotoren. De T5 uitvoering beschikt over een 2.5 liter benzinemotor en is vierwiel-aangedreven, terwijl de andere uitvoeringen alleen beschikken over voorwielaandrijving. Voor de liefhebber had de Volvo V50 had ook een aantal turbodieselmotoren in het assortiment.

Volvo V50 modellen vaartland

De Volvo V50 2008 vertoont gelijkenis met de andere familieleden

De 2008 Volvo V5 is de gefacelifte versie. Dat is vooral te zien aan het uiterlijk dat nu meer in lijn loopt met de andere Volvo modellen. Onder de kap werden er bij de zwaarste motoren 10 pk toegevoegd en bestond er de mogelijkheid voor een Flexible Fuel Vehicle-motor benzinemotor van 1.8 liter. De Volvo V5 2009 heeft hier een 2.0 liter versie van. Met een nieuw audiosysteem en de door Volvo ontwikkelde actieve xenon-koplampen was de V50 weer helemaal opgefrist om de weg op te gaan.

 

Bekijk huidige aanbod Volvo V50

Plus- en minpunten van de Volvo V50

+ Veiligheid met een grote V
+ Elegant en stoer
+ Populaire zakenauto
+ Dynamisch rijgedrag

- Minder beenruimte voor volwassene achterin

Volvo V50 modellen vaartland 2

Pensionado

Het doek is gevallen. Helaas hield het met de Volvo V50 2012 op voor dit specifieke Volvo model, de V50 is met pensioen gestuurd. Na 7 trouwe productiejaren rolde op 12 mei 2012 de laatste 2012 Volvo V50 van de band. De V50 genoot van een grote populariteit onder de zakelijke rijders en is dan ook tweedehands nog steeds een zeer geliefd model, zowel als ruime zakenauto als compacte gezinswagen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl