Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Touareg – Luxe, comfort en een sublieme rijervaring

Sinds 2002 geldt de Volkswagen Touareg als het vlaggenschip van de grote modellen van het merk. Inmiddels zijn er 3 generaties uitgekomen: de originele Volkswagen Touareg uit 2002-2010 met een kleine facelift in 2006, de tweede generatie uit de periode 2010-2018 en de nieuwst versie uit 2018. Er zijn ook verschillende speciale uitvoeringen uitgekomen. De Volkswagen Touareg Dakar uitvoering die in 2003 voor het eerst meedeed is hiervan de meest bekend en meest opvallende. Voor particuliere en zakelijke rijders is de Volkswagen Touareg een aantrekkelijk alternatief voor de Range Rover, de Audi Q7 en de Volvo XC90.

 

 
 
 
 
 

De twee grote SUV’s van Volkswagen

De Volkswagen Tiguan deelt zijn SUV status in het VW assortiment met de Volkswagen Tiguan. Beide zijn grote auto’s met een hoge bodemvrijheid, een hoge zit en een ruime cabine met veel laadruimte achterin. Maar daar houden de overeenkomsten tussen deze modellen op. De Volkswagen Tiguan is veel goedkoper dan de Touareg maar daar zijn ook goede redenen voor.

Zo heeft de Volkswagen Touareg auto standaard een 4x4 aandrijfsysteem waar de Tiguan het, op de meest uitgebreide versie na, met tweewielaandrijving moet doen. Ook het motoren aanbod van de Touareg is een stuk gespierder. Je hebt de keuze uit verschillende 3.0, 3.6 of 4.0 V6 motoren, met en zonder supercharger. In de Tiguan is een 2 liter diesel of benzinemotor het meest krachtige dat je kunt krijgen.

Voordeliger dan zijn concurrenten

Het nieuwste Volkswagen Touareg model is een uitstekende auto die weer net een stukje groter en luxer is dan zijn voorganger. Uiteraard heeft de Touareg een prijskaartje dat er niet om liegt maar als je dit vergelijkt met vergelijkbare luxe SUV’s zoals de Range Rover, de Audi Q7 of de Volvo XC90 occasion blijkt dat de Volkswagen Touareg occasion als goedkoopste uit de bus komt.

Je opties bij een nieuwe Touareg vanaf 2018

Met de Volkswagen Touareg kies je voor een uitstekende mix van luxe, comfort, rijervaring en sportiviteit, gewikkeld in een stoere buitenkant. Het nieuwste model, de Volkswagen Touareg 2018, biedt 100 liter meer bagageruimte terwijl de auto wel 100 kg lichter is geworden. Een knappe prestatie. Je hebt de keuze uit drie uitvoeringen: het instapmodel Elegance, de luxere Atmosphere uitvoering en de extra sportieve R-Line.

Bekijk huidige aanbod Volkswagen Touareg

Plus- en minpunten van de Volkswagen Touareg

+ De rit in een Volkswagen Touareg is erg comfortabel
+ Onder de grote, luxe SUV’s is de Touareg een van de meest voordelige opties die je kunt kiezen
+ Veel verschillende motoropties zodat er voor iedere rijstijl een passende uitvoering is

- Met name de oudere modellen zijn aan de trage kant met optrekken omdat de aandrijflijn traag reageert. Een andere reden is dat de originele Touareg een stuk zwaarder en logger is dan zijn opvolgers. In vergelijking met de nieuwste generatie is het verschil zelfs ruim 400 kg!

Een tweedehands Volkswagen Touareg kopen?

De grote volwaardige SUV van Volkswagen is door de jaren behoorlijk populair geweest en dat betekent dat er veel occasions van de verschillende generaties te koop worden aangeboden. Aan de oudste modellen, zoals de Volkswagen Touareg 2002, zie je dat de Volkswagen Touareg een echt werkpaard is, gebouwd om veel kilometers mee te kunnen maken. Een Volkswagen Touareg 2003 of een Volkswagen Touareg 2004 met meer dan 3 of 4 ton op de teller is geen uitzondering en vaak rijden deze exemplaren nog steeds prima.

Op zoek naar een tweedehands versie met wat meer power? Kijk dan eens voor een Volkswagen Touareg uit de periode 2005 tot en met 2010. In deze periode heeft Volkswagen namelijk versies met de krachtige V8 of V10 motor uitgebracht die meer dan 300 pk genereren. Nog niet voldoende? Dan is de Volkswagen Touareg 6.0 W12 met bijna 450 pk dat zeker wel!

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl