Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Jetta – De onopvallende sedan met opvallende prestaties

Misschien is het niet de best verkochte Volkswagen maar de Volkswagen Jetta is wel één van de langstlopende modellen van het merk. De Volkswagen Jetta is al sinds 1979 op de markt en de familiesedan is sinds 2019 al aan zijn 7e generatie bezig. De meeste mensen kennen de Volkswagen Jetta als sedan maar er is ook een station variant uitgebracht. Een Volkswagen Jetta uit de periode 1999-2005 is Nederland ook wel bekend onder de naam Volkswagen Bora. Ondanks deze andere naam is dit eigenlijk de 4e generatie van de Volkswagen Jetta. Vanwege het langlopende succes van het Volkswagen Jetta model zijn er talloze occasions te vinden. Kijk zelf maar in het aanbod op Vaartland.nl.

 
 
 
 
 

Grote verbeteringen in het interieur

Het interieur van een moderne Volkswagen Jetta 2019 is een flinke verbetering ten opzichte van de vorige generatie die van 2011 tot en met 2018 verkocht werd. Het design is een stuk moderner geworden, met veel strakke lijnen in het dashboard en de deurtrim. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen oogt een stuk beter. Alle knoppen, hendels en schakelaars voelen stevig aan en er zijn veel interessante luxe opties aangebracht. Denk aan stuur- en stoelverwarming en –verkoeling en andere toevoegingen die je rit een stuk aangenamer maken.

volkswagen jetta modellen vaartland

Teruglopende verkoopcijfers, en dat is goed nieuws

De compacte sedan is een typisch slachtoffer van de SUV-oorlog tussen de grote automerken. Sinds 2012 zijn de verkoopcijfers van de Volkswagen Jetta flink gedaald terwijl het aantal verkochten SUV’s in diezelfde periode omhoog zijn geschoten.

En daar kun jij je voordeel mee doen. Een tweedehands Volkswagen Jetta 2017 of Volkswagen Jetta 2018 verschilt flink in prijs met een gemiddelde cross-over SUV. En dat terwijl de Jetta dankzij zijn lagere wegligging prettiger rijdt, minder brandstof verbruikt en met ruim 500 liter bagageruimte ook niet onderdoet voor de meeste SUV’s. En toch is een mooie Volkswagen Jetta 2017 of 2018 tot meer dan €10.000,- goedkoper dan een VW Tiguan uit hetzelfde bouwjaar en met een vergelijkbare kilometerstand.


Bekijk huidige aanbod Volkswagen Jetta

Plus- en minpunten van de Volkswagen Jetta

+ Een jonge occasion is een stuk aantrekkelijker geprijsd dan de gemiddelde cross-over SUV. En dat terwijl je niet inlevert op comfort, luxe of bagageruimte en zelfs meer rijcomfort hebt en zuiniger rijdt.
+ Een moderne Volkswagen Jetta 2014 of Volkswagen Jetta 2015 heeft exact hetzelfde vermogen als een VW Tiguan maar weegt ruimt 100 kg minder en dat maakt de auto een stuk sneller.

- Het uiterlijk van de Volkswagen Jetta auto is strak en gestroomlijnd maar daardoor voor veel mensen ook erg zakelijk en wellicht en tikje saai.
- De nieuwste Volkswagen Jetta 2020 is alleen verkrijgbaar als importauto en dat heeft zeker gevolgen voor de prijs.

Optisch vernuft bij de nieuwe Jetta

De Volkswagen Jetta 2019 is volledig vernieuwd met een compleet nieuw interieur en een strak, elegant uiterlijk. Helaas komt deze versie alleen uit in de Verenigde Staten. Het is wel interessant om eventuele importauto’s in de gaten te houden. Waarom?

Op de allernieuwste Volkswagen Jetta 2020 is namelijk nog een interessante nieuwe functie toegevoegd. Zoals bij de meeste auto’s heeft de Jetta een display het infotainmentsysteem in de middenconsole waarmee je zaken als het navigatiesysteem en de radio bedient. In de nieuwe Volkswagen Jetta wagen is het mogelijk om je navigatie te projecteren op het display boven stuur, waar je normaal de snelheidsmeter en toerenteller vindt. Het unieke hieraan is dat de navigatie het gehele display in beslag neemt waardoor je als bestuurder tegelijkertijd je navigatie in de gaten kan houden op het ene scherm, en het infotainmentsysteem kunt bedienen op het andere scherm. Erg prettig bij het rijden en omdat je navigatie zich recht boven je stuur bevindt hou je je aandacht beter bij het verkeer. Ben je op zoek naar een soortgelijke auto maar van een ander merk? Kijk dan eens naar een Audi A4.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl