Contact met Vaartland.nl

 

Volkswagen Fox – De compacte, no-nonsense stadsauto

Zes jaar lang is de Volkswagen Fox het kleinste model van het Duitse automerk geweest en is de originele vervanger van de Volkswagen Lupo. Een compacte stadsauto die net een maatje kleiner was dan de VW Polo. De Volkswagen Fox auto is van 2005 tot en met 2011 in productie geweest. Daarna heeft de Fox plaatsgemaakt voor de nog kleinere Volkswagen Up, die nog altijd in productie is. Op Vaartland.nl kom je regelmatig een tweedehands Volkswagen Fox tegen in prima staat. Het is een leuke auto voor mensen die op zoek zijn naar een relatief goedkope auto voor in de stad.

 

 
 
 
 
 

Verrassend ruim en daarmee een leuke, compacte gezinsauto

Veel kleinere auto’s zijn compact omdat er bespaard is op de beenruimte achterin en de kofferbak. De Fox is echter verrassend ruim van binnen. De beenruimte voor passagiers achterin is opmerkelijk en met 260 liter bagageruimte heb je genoeg plek in de kofferbak voor de wekelijkse boodschappen. Dit is meer dan concurrenten als de Citroen C1. Waar die ruimte dan vandaan komt? Voorin heb je wat minder beenruimte, wat lastig kan zijn voor mensen die bovengemiddeld lang zijn.

De ruimte achterin en de extra kofferbakruimte maken de Volkswagen Fox tot een leuke compacte auto voor het hele gezin. Wil je een Fox als gezinsauto gebruiken? Kies dan voor een vijfdeurs-versie. Dat is een stuk praktischer wanneer je de achterbank veel gebruikt.

Aandachtspunten bij de motor

Je hebt de keuze uit een 1.2 benzineversie met 55 pk of een 1.4 BKR motor met 75 pk. Er is ook een dieselvariant op de markt gekomen maar die is in Nederland erg zeldzaam. Veel mensen gebruiken een kleine auto als de Volkswagen Fox vooral in de stad en dan ben je met een diesel vaak een stuk duurder uit vanwege de belastingen.

De Volkswagen Fox komt uit de periode 2005-2011 en stamt daarmee uit een tijdperk voor de grootschalige verkleining van motoren door cilinders weg te halen en bijvoorbeeld turbo’s toe te voegen. In plaats daarvan moet je het met een Volkswagen Fox 2006 of Volkswagen Fox 2007 doen met een 3- of 4-cilinder motor zonder turbo. De prestaties zijn dan ook adequaat maar verwacht geen scheurwerk.

Andere versies van de Volkswagen Fox

Naast de reguliere, compacte hatchback body, is de Volkswagen Fox ook uitgebracht als mini SUV onder de naam Cross-Fox. Deze versie staat wat hoger op zijn wielen, heeft andere banden en het reservewiel is aan de achterzijde bevestigd.

Een andere, zeldzamere versie van de Volkswagen Fox kwam in 2006 uit onder de naam Space Fox of Fox Plus. Dit is een mini MPV/stationwagen met een kofferbakruimte van 440 liter. Lang niet slecht maar de kleine motor krijgt dan wel wat moeite met het toegenomen gewicht.

Bekijk huidige aanbod Volkswagen Fox

Plus- en minpunten

+ Een Volkswagen Fox 2010 of Volkswagen Fox 2011 is van binnen behoorlijk ruim voor een stadsauto.
+ In de periode 2005-2011 is de Volkswagen Fox heel wat keren over de toonbank gegaan. Volkswagens zijn degelijke auto’s die met een beetje onderhoud lang meegaan. Het is dan ook niet moeilijk om een goed onderhouden Volkswagen Fox 2007 of Volkswagen Fox 2008 voor een aantrekkelijke prijs te kopen.

- Met name op de snelweg merk je dat het Volkswagen Fox model een kleine, lichtgewicht auto is. Met name bij zijwind kan de auto gaan slingeren en is hij lastiger op de weg te houden.
- De kleine motoren zonder turbo krijgen het bij hogere snelheden moeilijk om verder op te trekken. Volgens de fabrieksopgave heeft de 1.2 benzinemotor een topsnelheid van 148 km/u en dat is niet zoveel marge ten opzichte van de maximum snelheid op snelwegen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl