Contact met Vaartland.nl

 

Peugeot RCZ – De soepele sportieve coupé

De Peugeot RZC werd in 2010 geïntroduceerd. Deze sportieve coupe heeft een opvallend strak uiterlijk en is voorzien van alle comfort. Deze tweedeurs auto toont een sportief rij karakter en is een leuke auto om mee op pad te gaan, zowel in de stad als op de grote weg.

Peugeot heeft al meer dan 100 jaren ervaring met het bouwen van auto’s. Het bedrijf wat ooit begon met techniek en gereedschap veranderde met de broers Peugeot aan het roer naar een bedrijf wat auto’s maakte, zoals de bekende Peugeot 207. Peugeot richt zich al sinds de begin jaren op innovatie en design en technische ontwikkeling.

 
 
 
 
 

Het sportieve Peugeot RCZ model

Meer dan 10 jaar geleden introduceert Peugeot de Peugeot RCZ. Dit is weer de eerste coupé sinds tijden die Peugeot uitbrengt. In 2007 wordt het concept model getoond aan het publiek en de reacties zijn zo lovend dat Peugeot besluit de Peugeot RCZ auto te introduceren. De Peugeot RCZ 2010 is de eerste auto die in productie gaat voor het grote publiek. De auto is vooral populair omdat hij gezien wordt als de goedkopere variant van de Audi TT. 

Het Peugeot RCZ model is gebaseerd op de Peugeot 308 en dit zie je zowel terug in zijn design als in het interieur. Ondanks dat de RCZ duidelijk een gewaagder uiterlijk heeft zie je wel de gelijkenis met de 308. Het dashboard is nagenoeg gelijk aan die van de 308. Het uitgebreide navigatiesysteem werkt makkelijk en is goed te bedienen. De rest van het interieur is sportief maar toch ook verfijnd. Binnen in de auto worden er plastic materialen gebruikt die wel als nadeel kunnen worden gezien binnen het mooie design van de auto.

De auto Peugeot RCZ heeft een achterbank maar niet één waar je als volwassen met gemak plaatsneemt. Hij zal dus voornamelijk worden gebruikt om spullen neer te zetten. Deze achterbank is ook nog wel naar voren te klappen wat de bagageruimte weer een stuk groter maakt. De auto is dus duidelijk gemaakt voor twee volwassenen en is dan ook niet een kindvriendelijke auto te noemen.

Peugeot RCZ modellen vaartland

 

De geprijsde auto Peugeot RCZ

De Peugeot RCZ heeft 5 keer op een rij de prijs van ‘Best Sports Car’ gewonnen. Ook werd hij coupe van 2010 en ontving nog meer nominaties. Zijn opzichtige design heeft hier zeker aan bijgedragen samen met zijn krachtige prestaties.

Peugeot RZC specificaties

De Peugeot RCZ heeft een 1.6 motor met 271 pk. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u en de auto accelereert in 5,9 seconden naar de 100 km/u. Daarbij is de auto vrij compleet uitgerust met ASR, ABS, audio navigatie, bluetooth, cruise control, 19” lichtmetalen velgen, leren sportstoelen en een leren stuur, startblokkering en zij airbags. 

Optioneel zijn er o.a. een alarmsysteem, een uitgebreid auto installatie systeem, elektrisch verstelbare en verwarmde voorstoelen en metallic lak beschikbaar.

In 2015 stop de productie van de Peugeot RZC en zo zijn de Peugeot RCZ 2014 en de Peugeot RCZ 2015 de laatste modellen die nieuw zijn uitgebracht. Als occasion vind je dit model nog wel terug en dit is zeker het zoeken waard.

 


Bekijk huidige aanbod Peugeot RCZ

Plus en minpunten van de Peugeot RZC modellen

+ Origineel design
+ Veel ruimte voorin
+ Stoere MPV

- Hoog in brandstofgebruik
- De laadruimte is afgenomen t.o.v. het vorige model

Deze opvallende sportauto is een leuke betaalbare oplossing als je niet geld wilt uitgeven aan een Audi TT maar wel een sportieve auto wilt rijden met opvallend design. Absoluut geen familieauto maar wel helemaal gemaakt om alleen of om met z’n tweeën lange plezierritten te maken.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl