Contact met Vaartland.nl

 

Peugeot Partner, een trouwe metgezel

Al ruim 15 jaar lang levert Peugeot de Partner. Deze Peugeot ‘ludospace’, zoals dit type kleine bestel- en personenwagen ook wel wordt genoemd, is goed te vergelijken met de Citroën Berlingo. Ondanks dat beide geproduceerd zijn door de PSA-groep, zijn er wel degelijk verschillen. Zo onderscheidt de Peugeot Partner zich door de vertrouwde Peugeot specificaties, zoals het ‘eigen’ uiterlijk en de soepele rijervaring.

 

 
 
 
 
 

Een partner voor iedereen

Je kunt de Peugeot Partner het beste omschrijven als de bestelwagen die omgebouwd is tot personenauto. Het grote voordeel is de enorme ruimte tegen een relatief scherpe prijs, dat maakt de auto tot op de dag van vandaag zeer gewild. Het is de ideale auto voor zowel gezinnen met kleine kinderen als voor het vervoer van een grote hoeveelheid spullen. Met een bagageruimte van ongeveer 625 liter, zonder de achterbank in te klappen, kan je er gemakkelijk de bouwmarkt mee leeg kopen. Zowel op kortere als op langere afstanden is de Partner een comfortabele, multifunctionele wagen, die voldoet aan de bekende Peugeot rij-souplesse. 

Bestseller Peugeot Partner tot Peugeot Partner 2019

De in 1996 gelanceerde compacte alleskunner kent drie generaties. De eerste generatie kreeg de naam Partner Origin en liep tot 2009. De Peugeot Partner 2003 was de eerste gefacelifte versie, mede door een andere voorkant en lichten werd deze uitvoering een echte tophit en kent het een recordaantal verkopen. 

Vanaf de Peugeot Partner 2008 tot aan de Peugeot Partner 2018 kwam de tweede generatie, die Tepee werd gedoopt. Dit model, verkrijgbaar als bestelwagen en personenauto, in twee verschillende lengtes, kreeg door de zwarte bumpers gemaakt van kunststof meer een SUV-uiterlijk. 

De Peugeot Partner 2012 kreeg een technische update en ook aan het uiterlijk werd gesleuteld. Je kan deze variant gemakkelijk herkennen door het logo op de motorkap.

Met de facelift van de Peugeot Partner 2015 kwam er meer uniformiteit in het uiterlijk met de andere Peugeot modellen. Ook werd de motor aangepast aan de geldende milieunormen. 

Sinds de derde generatie Peugeot Partner 2018 werd de naam veranderd in Peugeot Rifter. Deze derde generatie bestel- en vrijetijdswagens laat zich het beste vergelijken met de Citroen Berlingo occasions en met de Opel Combo, aangezien Opel ook door PSA-groep is overgenomen. De nieuwe Peugeot Partner 2019 wordt gekozen als bestelauto van het jaar.

Een leeuw van een auto

Juist omdat dit specifieke model van Peugeot zo veelzijdig is, is het een mooie afspiegeling van de rijke Peugeot geschiedenis. Begonnen als familiebedrijf in gereedschap, overgestapt naar motorvoertuigen en nu als automerk niet meer weg te denken van de internationale wegen. Peugeot heeft zijn eigen dynamische karakter gehouden en alle modellen kenmerken zich door het soepele rijgedrag. Door de i-Cockpit is ook de Peugeot Partner nadrukkelijk een Peugeot en laat hij zich door de kleine draaicirkel makkelijk manoeuvreren. 

 

 

Bekijk huidige aanbod Peugeot Partner

Plus- en minpunten van de Peugeot Pertner

+ Zeer ruim
+ Goed geprijsd
+ Erg gewild
+ Ideale werkauto

- Zijwindgevoelig
- Klankkast
- De beveiliging om de brandstoftoevoer te stoppen bij aanrijding, werkt ook als je tegen de stoep aanrijdt. Dan moet je de motor opnieuw starten.

De elektrische toekomst van de Peugeot Partner auto

De Peugeot Parner electric, de volledige elektrische bedrijfswagen is eveneens een groot verkoopsucces. Deze is vandaag de dag alleen nog uit voorraad of als occasion verkrijgbaar. In het najaar van 2020 wordt er een nieuw model plug-in hybrid verwacht, de e-Expert. Hiermee geeft het Franse automerk ook toe aan de trend naar milieuvriendelijker rijden. Zeker nu dat de normen in de stedelijke gebieden steeds strenger worden is elektrisch rijden de oplossing voor zowel de privé- als de zakelijk rijder.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl