Contact met Vaartland.nl

 

Opel Crossland X – De betrouwbare en stoere Crossover

De Opel Crossland X is de mini SUV van Opel die nu enkele jaren op de markt is. Deze opvolger van de Opel Meriva is veel meer SUV dan zijn voorganger. Je koopt deze auto voor werk, ontspanning of voor ritten met het gezin. De kwaliteit van Opel gemengd met de looks van de Franse eigenaar maakt dit tot een betrouwbare fijne auto waarin je gezien durft te worden.

 
 
 
 
 

Het ontstaan van de Opel Crossland X

Het bedrijf Opel is altijd een grote speler geweest op de Duitse markt. Waar er grote successen werden geboekt in de vorige eeuw met de Kadett, Corsa of Astra verkeerde het bedrijf begin deze eeuw in zwaar weer. Vernieuwing en innovatie moest herontdekt worden om weer opnieuw marktaandeel te veroveren. Een onderdeel hiervan was de MPV auto. Opel ontwikkelde hier onder andere de Meriva voor. Deze MPV was de voorloper van de Opel Crossland X auto.

Opel Crossland X modellen vaartland

Beschikbare Opel Crossland X modellen

Waar de populariteit van de MPV enkele jaren geleden afnam werd de markt van de SUV en crossovers groter. Opel was inmiddels overgenomen door het Franse bedrijf Group PSA waar ook Peugeot en Citroën hun oorsprong vinden. Onder deze vleugels werd er een vervanging gebouwd voor de Meriva en dit werd het model Opel Crossland X. De generatie begon met de Opel Crossland X 2017 en ook de Opel Crossland X 2018 en de Opel Crossland x 2019 behoren tot deze generatie.

De Opel Crossland X is een crossover en dankt hier ook zijn naam aan. Een crossover is een hogere personenauto maar niet zo groot als een SUV en zit hier dan ook precies tussen. De looks van de Opel Crossland x heeft hij meegekregen van zijn Franse broers, zoals de Peugeot 2008 en dit zie je terug in dit model. De Opel lijkt in het niets meer op zijn voorganger en heeft nu een veel stoerder uiterlijk.

Wat typeert een Opel Crossland X model

De Opel Crossland X auto is een relatief jonge auto en zit hiermee nog in zijn eerste generatie. De auto heeft een strak design en kan geleverd worden met een panaroma dak. Hij is compact, ondanks zijn SUV look, maar doet toch niet af aan de ruimte die de auto aan de binnenzijde biedt. Naast ruimte biedt de auto een strak interieur en een hoge zitpositie waardoor autorijden nog prettiger wordt met meer uitzicht over het verkeer.

Veiligheid staat vaak centraal bij de modellen van Opel en de overname van het Franse bedrijf heeft hier gelukkig niets aan veranderd. Verschillende veiligheidssystemen zorgen voor een veilig gevoel op de weg. De 180 graden camera en parkassistent bieden bovendien veel overzicht rondom de auto. De Opel Crossland X komt met een head-up display. Dit display op ooghoogte laat alle relevante dingen zien die nodig zijn tijdens het rijden zoals verkeersborden of de toegestane snelheid.

Opel Crossland X specificaties 

De Opel Crossland X komt met de keuze uit 4 benzinemotoren en 2 dieselmotoren met een vermogen tot 130 pk. De motoren zijn bovendien voorzien van een start/stop systeem die de motor uitschakelt wanneer de auto stilstaat wat de auto zuiniger in gebruik maakt. Het gemiddelde verbruik van dit Opel Crossland X model is 1 op 20 wat hartstikke netjes is voor een crossover.

 

 

Bekijk huidige aanbod Opel Crossland

Plus-en minpunten van het Opel Crossland X

+ Modern design
+ Veel ruimte
+ Veilig
+ Laag verbruik

- Geliefde auto voor diefstal

Met de Opel Crossland X doet Opel een waardige aanvulling aan de productlijn. Deze mini SUV biedt veel ruimte, is zuinig in gebruik en is niet al te hoog in aanschafwaarde. Door zijn veelzijdigheid is hij ook op veel fronten in te zetten zowel zakelijk als privé.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl