Contact met Vaartland.nl

 

Nissan Skyline – Een icoon in de racewereld

De Nissan Skyline naam staat sinds jaar en dag voor de compacte luxe sportvoertuigen van Nissan. Auto’s in de Skyline-reeks worden als sinds 1957 op de markt gebracht en sindsdien zijn er in totaal 13 Nissan Skyline modellen op de markt gebracht. De grote naamsbekendheid van de auto is ontstaan met de Nissan Skyline R34 GT-R die met zijn karakteristieke ronde achterlichten verscheen in de eerste Fast and the Furious film. Na de R34 is de naam losgekoppeld van de snelle Nissan GT-R versies en gingen zowel de GT-R als de Skyline onder hun eigen naam verder. De nieuwe Nissan Skyline auto zal je in Nederland overigens niet onder die naam vinden. Hier staat het model bekend als de Infiniti Q50.

 

 
 
 
 
 

De Nissan Skyline R33 en R34: auto’s voor de liefhebber

De Nissan Skyline R33 en R34 zijn de modellen waar de meeste mensen aan denken bij het horen van de naam. Tweedehands kun je aantrekkelijk geprijsde Nissan Skyline modellen vinden van eind jaren ’90 tot ongeveer 2002 voor speciale GT-R versies. Een tweedehands Skyline is een auto voor liefhebbers die snel en praktisch willen combineren. Veel eigenaren passen de auto voor het circuit en naar hun eigen smaak. Dankzij de relatief rechte panelen en motorkap, en een vermogen van 280 pk voor de GT-R versies, zijn deze auto’s nog altijd erg populair in het tuning-circuit.

De Nissan Skyline balanceert tussen sportief en luxe

De Nissan Skyline-reeks heeft altijd al een sportief karakter gehad maar met de komst van de GT-R modellen van de R34 is de balans een tijdlang doorgeslagen naar echte racemonsters. De Nissan Skyline GT-R is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, onder andere met een handmatige versnellingsbak met 5 of 6 versnellingen en een viertraps automaat. De GT-R versies zijn ook volgepropt met technologie, waarmee je verschillende statistieken zoals het oliepeil en de water- en olietemperatuur kunt aflezen.

Daar tegenover staat de luxe sedan of coupé, het basismodel waar iedere Skyline op gebaseerd is. Kenmerkend zijn de lange motorkap en de grote kofferbak, evenals de luxe bekleding met veel suède of leer op de stoelen, het dashboard en de middenconsole.

Een exotische verschijning in Nederland

De Nissan Skyline is destijds nooit in Nederland op de markt gebracht. Van de meet af aan is de Nissan Skyline auto een auto waar je echt naar op zoek moet. Op Vaartland.nl worden regelmatig tweedehands Skylines aangeboden. Dit zijn vaak importauto’s met relatief weinig kilometers. De enige andere manier om aan een exemplaar te kunnen komen is via hobbyisten die hun Nissan Skyline willen verkopen. Deze occasions hebben vaak meer kilometers gereden en er is vaak door de eigenaar aan gesleuteld.

 

Bekijk huidige aanbod Nissan Skyline

Plus- en minpunten van de Nissan Skyline

+ Een unieke auto en echt een collectors item
+ Nog steeds een erg snelle auto
+ De versies met vierwielaandrijving staan bekend om hun uitstekende bochtenwerk

- Veel Skylines zijn door vorige eigenaren getuned. Dat hoeft geen probleem te zijn als je ervan houdt maar niet iedereen is hiernaar op zoek.
- Het is een zeldzame auto die je niet snel tegenkomt. Bij een importauto moet je vaak nog extra heffingen betalen.

De Nissan Skyline in de 21e eeuw

Tegenwoordig is de Nissan Skyline, waaronder de Nissan Skyline 2018 en de Nissan Skyline2019, alleen nog onder de naam Infiniti Q50 verkrijgbaar. Dit is een luxe sedan met een sportieve motor en daarmee een concurrent van de Duitse BMW 5-serie en de Mercedes C-klasse. Het is een auto voor mensen die op zoek zijn naar luxe en een unieke uitstraling. Het nieuwe Nissan Skyline model doet wel wat meer Europees aan dankzij de strakke belijning van de carrosserie maar is nog steeds duidelijk te onderscheiden van zijn Europese concurrenten. Er is ook een hybride versie uitgekomen onder de naam 350GT Hybrid.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl