Contact met Vaartland.nl

 

Nissan Micra – De hightech supermini

De Nissan Micra is de kleine hatchback van het Japanse merk die de concurrentie aangaat met de populaire Renault Clio. De Nissan Micra lijkt aan de sportieve buitenkant dan ook veel op de Clio. De originele Nissan Micra is sinds 1982 al onderdeel van het repertoire en is inmiddels bezig aan zijn 5e generatie. Onder de 5e vallen onder anderen de Nissan Micra 2018 en de Nissan Micra 2019. De nieuwe Nissan Micra is een stuk groter dan zijn voorganger omdat de auto het gat op moet vullen dat is achtergelaten toen de Nissan Note uit de productie werd genomen.

 
 
 
 
 

Een kleine motor met behoorlijk vermogen

Net zoals de meeste hatchbacks is ook de Nissan Micra in veel verschillende kleurencombinaties verkrijgbaar. De auto wordt aangedreven door een piepkleine benzinemotor met of zonder turbo. Toch produceert de Nissan Micra motor respectievelijk 90 en 73 pk. Zeldzamer zijn de 1,5 liter dieselmotoren met een vergelijkbare output. De motor is redelijk stil in het stadsverkeer maar de drie cilinders maken wel wat lawaai wanneer je wat harder optrekt.

nissan micra vaartland modellen

Comfortabel rijden in de stad

De Micra is een compacte auto en dat merk je ook. Waar de auto uitstekend geschikt is voor het stadsverkeer en met parkeren, is de ruimte in de auto een beetje de achilleshiel van de Nissan Micra. Achterin is het een beetje krap en mensen die bovengemiddeld lang zijn zullen moeite hebben om op de achterbank te komen. Voorin is de situatie anders en zit je als bestuurder in een comfortabele rijhouding. Dat komt mede door het stuur dat je in hoogte en van voor naar achter kunt verstellen. De kofferbak is bij de Nissan Micra 2018 ten opzichte van de Nissan Micra 2015, weer een stukje groter. Met 300 liter doet de Nissan Micra niet onder voor andere modellen uit zijn prijsklasse.

Comfortabel en netjes afgewerkt bij uitgebreidere modellen
Het onderstel van de Nissan Micra is zo afgesteld dat je er comfortabel mee over hobbels en verkeersdrempels kunt rijden, zonder de onderkant van de auto te beschadigen. Het interieur is netjes en bij de duurdere Nissan Micra modellen zijn leuke kleuraccenten en een lederen afwerking van het dashboard, de middenconsole en de stoelen toegevoegd. Let op bij het kopen van een nieuwe of tweedehands Nissan Micra. Bij de standaard Visia uitvoering is airconditioning een optie. Kijk bij een occasion dus goed of deze optie is toegevoegd. 

Uitgebreide en unieke extra’s

Een van de betere opties bij de nieuwe Nissan Micra is de 360 graden camera zodat je obstructies altijd snel kunt zien. Ook vind je bij uitgebreidere versies een uitgebreid infotainment systeem in de middenconsole. De Tekna uitvoering heeft daarnaast nog iets bijzonders. Een Personal Audio Sytem van Bose. Het opvallende aan dit systeem is dat er speakers in de hoofdsteunen zijn aangebracht.

 


Bekijk huidige aanbod Nissan Micra

Plus- en minpunten van de Nissan Micra

+ De Nissan Micra vult het gat op dat de Nissan Note achterliet en valt daardoor tussen verschillende klassen. De ruimte van een hatchback en de compacte body van een supermini.
+ Het sportieve uiterlijk spreekt meer mensen aan dan de wat saaie styling van het vorige model
+ Betrouwbaar en zuinig

- Sommige opties, zoals airco, zijn niet standaard
- De ruimte op de achterbank houdt niet over

Let op bij het kopen van de nieuwste Nissan Micra

De Nissan Micra 2017 is de 5e generatie die op de markt is gekomen en de verwachting is dat deze voorlopig nog wel even meegaat. Het is een nette supermini die zijn ronde vormen heeft verruild voor strakke, sportieve lijnen en een wat agressiever uiterlijk. Ga je voor een Nissan Micra kijken, bedenk je dan dat veel opties niet standaard zijn. Veel zaken, zoals de eerdergenoemde airconditioning maar ook de 5 NCAP safety pack moet je er apart bij kopen, of een occasion zoeken waarbij deze opties zijn toegevoegd.

Al met al is de Nissan Micra een leuke auto met veel optiemogelijkheden. De standaardversie is echter een beetje uitgekleed dus kijk goed naar de toegevoegde opties, daar heb je het langste plezier van.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl