Contact met Vaartland.nl

 

Mazda 2, Compacte auto met een volwassen karakter

De Mazda 2 is een compacte auto die onder het B-segment valt. Dit is het segment van de iets grotere stadsauto’s. De auto is sinds 2003 in de productie als opvolger van de Mazda 121. De Mazda 2 staat ook wel bekend als de Mazda Demio. Mazda heeft geprobeerd om de voordelen en de kwaliteiten van een groter model te verpakken in een compacte auto. In dit artikel kun je ontdekken of het merk wat jou betreft is geslaagd om het instapmodel een volwassen karakter te geven.

 
 
 
 
 

Introductie van de Mazda 2 in 2003 als mini MPV

De Mazda 2 is in 2003 geïntroduceerd als een soort mini MPV. Deze letters staan voor multi purpose vehicle. Zoals de naam al aangeeft, is dit een multi inzetbare personenauto. Een auto waarin je veel ruimte tot je beschikking hebt. De Mazda 2 modellen uit 2004, 2005, en 2006 waren een soort minibusjes.  

mazda 2 modellen vaartland

Verkoopsucces van de Mazda 2 in 2008

In 2007 besloot Mazda een tweede generatie van de “2” uit te brengen. Er werd afgestapt van het mini MPV concept om ruimte te maken voor een sportieve hatchback. Helemaal afstand werd er niet gedaan van het allereerste idee. In het lijnenspel van de auto zijn nog “MPV contouren” zichtbaar. De daklijn is bijvoorbeeld relatief hoog voor een auto uit het B-segment. Hiermee hebben de passagiers letterlijk alle ruimte om rechtop te zitten en hoeft er minder beenruimte vrij gemaakt te worden. 

Dat Mazda een goede keuze heeft gemaakt met deze stap bleek wel aan de verkoopcijfers. De 2008 Mazda 2 werd zeer goed verkocht. Ook de interesse in 2009, 2010, 2011 en 2012 Mazda 2 was behoorlijk groot. De Mazda 2 is hiermee een zeer handzame stadsauto geworden waarmee je ook op een comfortabele manier grotere afstanden kunt afleggen. Toch een beetje multi purpose dus.

2015, de nieuwe Mazda 2 volgens KODO-design verscheen

De 2015 Mazda heeft een nieuwe uitstraling gekregen. De filosofie bij het vormgeven van deze auto is veranderd. Deze generatie Mazda 2 modellen heeft het KODO-design meegekregen. De letterlijke vertaling van deze term is “Soul of Motion” wat duidt op het feit dat de ontwerpers de auto tot leven willen laten komen door een eigentijds ontwerp. De Mazda’s moeten een soort kunstvoorwerp worden.

Wat kun je verwachten van de 2016 Mazda 2?

Een 2016 Mazda is een compacte auto waarbij zeer efficiënt is omgegaan met de beschikbare ruimte. Als je in deze auto plaats neemt, heb je het gevoel dat je in een auto uit de grotere klasse zit. Dit heeft vooral betrekking op de beschikbare ruimte voor de passagiers en iets minder op de bagageruimte en de beschikbare opbergmogelijkheden. De bagageruimte van een Mazda 2 is gemiddeld groot (250 tot maximaal 787 liter). Het uitrustingsniveau van de auto is prima verzorgd. De auto biedt alle functionaliteiten waar een gemiddelde bestuurder de beschikking over wil hebben.

Het rijgedrag van de Mazda 2 is kenmerkend voor het merk. Vrijwel iedere Mazda heeft een sportieve ondertoon. Dit is merkbaar aan de levendige motor waarvoor gekozen is, een communicatief onderstel en goed gevoel in het stuurwiel. Hiermee is de Mazda 2 een uiterst wendbare auto waarmee je door de stad goed uit de voeten kunt. Ook in dit opzicht voelt het soms alsof je in een grotere luxe auto rijdt. Mazda probeert dit gevoel te creëren door "rightsizing". Deze term staat volgens het merk voor het verfijnen van bestaande techniek en zo tot een even laag verbruik te komen. Desondanks is dit een auto die prima zal meekomen in het verkeer. Heb je meer ruimte nodig? Kijk dan eens naar een Mazda 5. Op zoek naar een zelfde type auto maar van een ander merk? Kijk dan eens naar de Seat Ibiza.

Bekijk huidige aanbod Mazda 2

Aanbod van tweedehands Mazda 2 modellen in 2018 en 2019 

Aal we kijken naar het aanbod van tweedehands Mazda 2 modellen in 2018 en 2019 zien we de eerste auto’s uit de generatie van 2015 verschijnen. De voorwiel aangedreven auto’s uit deze generatie zijn verkrijgbaar in een benzine- of diesel uitvoering waarbij je kunt kiezen uit een handgeschakeld model of een automaat.

De nieuwere modellen zijn allemaal voorzien van "SkyActiv" motoren. Dit zijn motoren die ongeacht het toerental hetzelfde vermogen leveren. hiermee kun je zuiniger rijden. Dat Mazda niet klaar is met ontwikkelen op dit gebied, blijkt wel uit het feit dat de 2020 Mazda 2 modellen vernieuwd zijn. Deze modellen zijn onder andere allemaal voorzien van hybride-aandrijving. Hieruit blijkt dat Mazda voorlopig nog veel plannen heeft met dit instapmodel. Als je in deze auto gereden hebt, begrijp je waarom.

Pluspunten van de Mazda 2

+ Biedt zeer veel ruimte
+ Complete standaarduitrusting
+ Vlotte en zuinige auto
+ Sportief rijgedrag
+ Ook met hybride aandrijving verkrijgbaar

Veelgestelde Mazda 2 vragen

Is Mazda 2 een goede auto?

Net als veel andere modellen van Mazda heeft de 2 heel goede rijeigenschappen en een bijzonder prettige motor en transmissie. Het is niet de meest ruime en practische in zijn klasse maar misschien wel de leukste.

Heeft Mazda 2 een hoge instap?

De Mazda 2 model heeft een hoge instap en is gemakkelijk om in en uit te stappen.

Wat kost de nieuwe Mazda 2?

De prijzen variëren van 17.990 euro voor de Mazda 2 SKYACTIV-G 75 motorisering tot 29.490 euro voor de Mazda 2 Signature met automaat.

Is de Mazda 2 een betrouwbare auto?

De modellen van Mazda staan altijd hoog in de Consumentenbond lijst met meest betrouwbare merken en modellen. Met een rapportcijfer van 8,5 staat Mazda in de top 3 van betrouwbaarste automerken van Nederland.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl