Contact met Vaartland.nl

 

Maserati Ghibli– Luxe sedan met race DNA

Deze middelgrote sedan met race DNA is één van de bekendste modellen van Maserati. Met de laatste introductie van de Maserati Ghibli 2013 sluit dit model naadloos aan op de rest van de modellen van Maserati waarmee het merk nog meer de zakelijke markt verovert.

 
 
 
 
 

Maserati Ghibli auto geschiedenis

In 1926 besloten 6 broers zelf een raceauto te bouwen. Direct wonnen ze een grote race en de eerste naam was gemaakt voor Maserati. Na jaren raceauto’s te hebben ontwikkeld zagen ze kansen en mogelijkheden op de commerciële automarkt en startte ze met de ontwikkeling van sportauto’s.  

In 1966 kwamen de broers met de Maserati Ghibli auto op de markt en dit succes is tot op de dag vandaag nog steeds zichtbaar in de derde generatie van deze luxe auto. De toenmalige variant kwam op de markt als 2+2 model en de Maserati motor was destijds een V8. De haaiachtige neus van de auto werd snel een kenmerk samen met het stalen body. De Ghibli werd destijds zowel als dicht model en als cabrio uitgebracht. De auto verdwijnt vervolgens 6 jaar later met de Maserati Ghibli 1973 kort van het toneel.

Maserati Ghibli modellen vaartland

Maserati Ghibli van toen tot nu 

De Maserati Ghibli 1992 wordt opnieuw geïntroduceerd als Ghibli II en hiermee komt het geliefde model weer terug op de markt. Ditmaal met een Biturbo motor. Ook deze tweedeurs variant kwam met 4 zitplaatsen en straalde nog steeds luxe en sportiviteit uit. In 1994 en in 1996 krijgt het model een facelift met een luxer interieur, nieuwe wielen en een ABS remsysteem. In 1996 stopt ook deze generatie

In 2013 is het tijd voor de derde herintroductie van de Ghibli. Deze executive wagen heeft nog steeds het sport DNA wat je gewend bent van Maserati maar de nadruk ligt meer op luxe dan bij de andere generaties. Hiermee is het merk behalve voor de sportieve rijder nog interessanter voor de zakelijke rijder geworden.

Populaire modellen Maserati Ghibli

De huidige Ghibli generatie is beschikbaar in de versies GranLusso en de GranSport. Ben je op zoek naar een Maseratie Ghibli 2018 of Maserati Ghibli 2019 dan zul je deze modellen terugvinden. Ook wordt er nog veel gezocht naar de Maserati Ghibli 1970, dit is echter wel een unieke auto als je er nog één uit die eerste generatie vindt.

De Maserati Ghibli is ontworpen om grote snelheden af te leggen op hoge dynamische snelheid. De auto komt hiervoor met een V6 benzine- of dieselmotor. De standaard motor accelereert in 5,5 seconden en behaalt met 350 pk een topsnelheid van 267 km/u. De S Q4 heeft de snelste en krachtigste motor met 430 pk en behaalt een topsnelheid van 286 km/u. Als laatste doet de dieselmotor ook niet onder met een maximum snelheid van 250 km/u en een acceleratie van 6,3 seconden.

De ghibli - mooi en strak van buiten én van binnen!
Het interieur van het maserati ghibli model is stijlvol en vol luxe met strak leer en een mooie afwerking. Naast sportief rijden is veilig rijden ook heel belangrijk voor Maserati en dit zie je terug in de vele veiligheidssystemen zoals adaptive cruise control, higway assist en 360 graden camera voor volledig zicht. Dimmende buitenspiegels, elektrisch verstelbare stoelen en een uitgebreid multi media systeem laten niets te wensen over aan het comfort van deze auto. Zeker de laatste modellen komen standaard al goed uitgerust maar kunnen worden uitgebreid met de extra pakketten. De extra opties worden dan vooral zichtbaar in het design zoals andere bumpers, grote velgen en ander soort verlichting. 

 


Bekijk huidige aanbod Maserati Ghibli

Waarom kiezen voor een Maserati Ghibli

De auto Maserati Ghibli is een icoon. Bij elke herintroductie en nieuw model zie je de kenmerken van sport en snelheid terugkomen. De verschuiving is over de jaren gemaakt naar meer luxe en comfort wat je terugvindt in het huidige model. De laatste Maserati Ghibli sedan is een luxevoertuig die het goed doet bij de zakelijke rijder die veel op de weg zit en niet in wil leveren op comfort. Je koopt een Ghibli niet alleen om zijn uitstekende kunnen maar zeker ook om zijn ijzersterke imago en de kwaliteit die komt met deze auto. De Maserati Ghibli is vergelijkbaar met een BMW 3-serie. Wil je liever een wat grotere auto van Maserati? Kijk dan eens naar de Quattroporte

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl