Contact met Vaartland.nl

 

Infiniti | onvergelijkbaar in sportiviteit en kwaliteit |Vaartland.nl

Infiniti is het luxere automerk, onderdeel van de Japanse autobouwer Nissan, tegenwoordig onderdeel van Renault. Infiniti startte officieel haar verkoop in 1989 en de  introductie richtte zich vooral op de Noord-Amerikaanse markt. Pas in 2008 werd het in Hong Kong gevestigde merk verkrijgbaar in Europa en daarmee ook in Nederland.

 

 
 
 
 
 

Vernieuwde lef van het Infinti merk

Infiniti staat vooral bekend om zijn gedurfde ontwerpen en innovatieve rijhulpsystemen. Ze maken geen auto’s voor het grote publiek, maar richten zich op de autoliefhebber die kwaliteit, sportiviteit en anders dan de standaard weet te waarderen.

Infiniti modellen vaartland

Trage start Infinity modellen

Inmiddels heeft de auto Infiniti het hart van menig autorijder weten te veroveren. Waar er bij de lancering maar 39 Infiniti modellen door de poorten van de dealer gingen, wisten ze in 2016 er maar liefst 199 te verkopen. De Infiniti liefhebbers beschouwen het als een uniek en onderscheidend zelfstandig merk ondanks dat de Infiniti modellen als het luxemerk van Nissan zijn neergezet om de concurrentie met de luxemerken Lexus en Acura aan te gaan. Het beperkte aanbod wordt door de autoliefhebbers juist als een voordeel gezien, mede doordat je een auto hebt die heel weinig op de snelwegen te vinden ins. De beperkt beschikbare occasions met een relatief recent bouwjaar dragen bij aan dit unieke gevoel.

Infiniti modellen

In Europa maakten we pas vanaf de vierde generatie kennis met de Infiniti auto, de  Infiniti modellen uit eerdere generaties zijn vooral bekend van de Amerikaanse markt. Dit is zo gegroeid omdat er in Europa andere regels gelden dan in de Verenigde Staten. Voordat de Infiniti auto naar Europa kon komen moest hij op een aantal punten aangepast worden. Niet alleen de Infiniti motor, maar ook het exterieur en het interieur zijn op de Europese normen afgestemd. De eerste Infiniti modellen die speciaal voor Europa werden ontwikkeld kregen in 2013 ook een nieuwe naam en zijn bekend als de Q-serie.

Infiniti model Q

De voorloper van de Q50 was de Q45, een sedan welke opviel door de krachtige Infiniti motor, de boterzachte vering en de vele luxe gadgets in de auto, zoals een 8-speaker Bose audiosysteem, lederen interieur afgewerkt met een valse houtnerf trim en als je het snel koud hebt, kun je kiezen voor de optie stoelverwarming.

De sedan uitvoering Q50 de Infiniti 2003 neemt definitief het stokje over en vertoonde de zo herkenbare Amerikaanse  kenmerken als overdadige chroomafwerkingen in het interieur, details in de stoffering en veel binnenruimte. Het zal nog 10 jaar duren voordat de opvolger de 2013 Infiniti de weg op komt, twee nieuwe Infiniti modellen waaronder de Q50 hybride uitvoering en de QX50, een compacte, luxe, 5-deurs crossover SUV. De eerste generatie QX50 onthuld in de Nanjing Auto Show is een update van de Infiniti EX. De QX50 rijdt sinds 2018 over de Nederlandse snelwegen.

Best verkochte Q

De meest recent gelanceerde Infiniti auto is de compacte cross-over Q30, deze werd speciaal voor de Europese markt ontwikkeld. De Q30 is net als de Q50 een auto uit de compacte middenklasse en is gebaseerd op de Mercedes-Benz GLA. Het model is een opvallende verschijning, mooi afgewerkt, erg comfortabel en heeft een ruime keuze aan uitrusting en motoren. Ook bij deze Inifiniti auto geldt dat dit een auto is voor de automobilisten die zich durven te onderscheiden, voor een zekere uitstraling gaan en van luxe en comfort houden. In Nederland is dit het bestverkochte model en daarmee staat de teller op 355 verkochte exemplaren, gevolgd door de Q50 die 129 bestuurders het hart wist te bekoren. 

 


Bekijk huidige aanbod Infiniti

Plus- en minpunten van Infiniti

+ Fraaie uitstraling en mooi afgewerkt
+ Onderscheidende modellen
+ Comfortabel
+ Ruime keuze aan motoren

- Beperkt aanbod in Nederland

Oneindig blijkt toch eindig?

Momenteel voert Infiniti vijf modellen bestaande uit luxe sedans en SUV’s. Sinds maart 2020 is Infiniti echter gestopt met de verkoop en levering van nieuwe auto’s in West-Europa en daarmee ook in Nederland. Het merk werkt aan een overgangsprogramma en belooft dat er geen gevolgen zijn voor de fabrieksgarantie, service en beschikbaarheid in onderdelen. Klanten kunnen hier nog steeds aanspraak op maken.

Wat kost een Infiniti auto?

Infiniti is in 2020 gestopt met het verkopen en leveren van nieuwe Infiniti auto’s in West-Europa. Een Infiniti occasion is te verkrijgen vanaf 7000 euro.

Waar komt Infiniti vandaan?

Infiniti produceert over het algemeen in een Japanse fabriek haar auto's.

 

Alle Infiniti modellen

Alternatieve merken

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl