Contact met Vaartland.nl

 

Ford Edge, op of over het randje?

De Ford Edge is het grootste SUV model van het merk. Hoewel het model sinds 2006 in productie is, heb je misschien pas van dit model gehoord. Dat is niet verwonderlijk. Het model wordt sinds 2016 in Europa aangeboden. De Edge kan gerust gezien worden als een van de grotere SUV (semi terreinwagen) modellen die je kunt krijgen. Is de Ford Edge voor jou op of over het randje? In dit artikel ontdek je het antwoord.

 

 
 
 
 
 

Wat voor auto is de 2016 Ford Edge die naar Europa kwam?

De 2016 Ford Edge die naar Europa kwam, is de tweede generatie van dit model. De eerste generatie van de auto werd immers alleen aangeboden op de Amerikaanse markt. Dat de Ford Edge 2016 toch aan de andere kant van de plas is terecht gekomen, heeft te maken met de “One Ford” strategie waarbij het merk ernaar streeft om overal ter wereld hetzelfde aanbod in de showroom te hebben staan. Hoewel het lijnenspel van de auto het een beetje maskeert, is deze SUV een echte Amerikaan. Het is een auto met een maatvoering die niet onder doet voor de grootste auto’s in dit segment.

Waarom de Ford Dealers in 2017 veel ruimte moesten vrijmaken voor de Edge

De Ford dealers kregen in 2017 de opdracht om veel ruimte vrij te maken in de showroom want de 2017 Ford Edge kwam eraan. De auto sluit als laatste aan in de SUV lijn naast de kleine SUV (EcoSport) en een middelgrote SUV (Kuga). De auto is 4834 mm lang, 2184 mm breed en 1732 mm hoog. De Ford Edge 2017 biedt ruim voldoende plek voor 5 volwassenen en heeft een bagageruimte van 602 liter. 

In Amerika wordt de Edge gezien als midsize SUV maar in Europa kennen we uiteraard andere begrippen en is dit een absoluut luxe model. Om aan deze hoge standaarden te voldoen is het interieur aangepast. De hard plastic bekleding van de A-stijlen is vervangen door een stoffen bekleding. Daarnaast is het interieur erg Europees vormgegeven. Een ander opvallend detail is dat de Amerikaanse Edge wel ruimte biedt aan 7 personen in tegenstelling tot de Europese modellen. Hiermee breekt het merk met de “One Ford” strategie.

ford edge modellen vaartland     

Update aan de 2018 Ford Edge

Hoewel de Edge voor onze begrippen een grote auto is, vond Ford het wel nodig om een update aan de 2018 Ford Edge door te voeren. De voornaamste reden hiervoor was dat de Europese verkoopcijfers van het model wat tegenvielen. De Ford Edge 2018 kreeg voornamelijk een design update. Aan de binnenzijde zijn de nieuwere uitvoeringen van de auto vooral te herkennen aan het dashboard waarbij de analoge meters plaats hebben gemaakt voor digitale aanduidingen. Een andere duidelijk zichtbare verandering is dat de keuzehendel voor de automatische versnellingsbak is veranderd in een draaiknop. 

Naast de bovenstaande veranderingen heb je in de showroom wat meer keuzemogelijkheden met betrekking tot de uitvoeringen van de auto. Naast de Trend en Titanium uitvoering (twee klassieke Ford lijnen) kun je kiezen voor de sportieve ST-Line en Vignale, waarmee de kaart van luxe en comfort gespeeld wordt. 

Ford Edge model specificaties

De Modelspecificaties van de Ford Edge zijn vrij eenvoudig te benoemen omdat je hierin een relatief beperkte keuze hebt. De auto is uitsluitend verkrijgbaar in een dieseluitvoering waarbij je twee keuzes hebt: de 2.0 ecoblue motor met 190 pk (de basismotor) of een uitvoering met dubbele turbo waarmee je de beschikking hebt over 238 pk. Als je kiest voor de basismotor, maak je automatisch de keuze voor een vierwielaandrijver met een manuele zesbak. Bij de topuitvoering heb je de beschikking over een achttrapsautomaat. Iedere Ford Edge is standaard voorzien van vierwielaandrijving.

Wat voor auto is een Ford Edge 2019?

Als je zou kiezen voor een Ford Edge 2019, kies je voor een auto waarin ruimte en rijcomfort op een prima manier is gecombineerd. De auto laat zich prima bedienen en je hebt de beschikking over een prettige cruise control. Opvallend is de actieve snelheidsbegrenzer die ervoor zorgt dat de snelheid van de 2019 Ford Edge wordt aangepast op eventuele snelheidsbeperkingen die de camera’s constateren. 

De Edge is met betrekking tot het weggedrag volledig aangepast aan de smaak van de Europese bestuurder. Hiermee voldoet de auto perfect aan de hoge normen die Ford hierin voor zichzelf oplegt. Tevens is de auto voorzien van zeer veel veiligheidssystemen, sensoren en camera’s waarmee je wordt gewaarschuwd en gecorrigeerd wordt als je op of over het randje gaat. 


Bekijk huidige aanbod Ford Edge

Pluspunten van de Ford Edge

+ Zeer ruime SUV
+ Voorzien van zeer geavanceerde rijhulpmiddelen
+ Biedt uitstekende wegprestatie's
+ Zeer comfortabele auto
+ Voorzien van actieve snelheidsbegrenzer 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl