Contact met Vaartland.nl

 

Daewoo – Bescheiden en betaalbaar

Daewoo is een van oorsprong Zuid-Koreaans automerk. Daewoo is ooit in 1937 begonnen als ontwikkelaar van verbrandingsmotoren. Vanaf de jaren 60 was de auto-industrie in Zuid-Korea in opkomst. In de jaren 60 en 70 heeft Daewoo nauw samengewerkt met Toyota en later met het Amerikaanse General Motors. Vanaf 1982 nam de Daewoo Groep het roer over van General Motors. Dit betekende echter niet het einde van een goede samenwerking. De Daewoo modellen tot 1996 zijn allemaal gebaseerd op auto’s van General Motors. Zo kan het zijn dat Daewoo auto’s uit de jaren 80 en 90 op de markt zijn verschenen die oorspronkelijk ontwikkeld waren voor merken van General Motors, zoals Opel of Chevrolet. In 2002 heeft General Motors gered van een faillissement, waarna ze merknaam in 2002 veranderde in GM Korea. Nu maakt het merk alleen nog auto’s voor General Motors.

 
 
 
 
 

Populaire modellen voor 1996

De Daewoo Nexia, zoals wij die kennen, was een groot succes voor Daewoo. De Daewoo Nexia kent meerdere namen. Zo verscheen het model in 1986 onder de naam LeMans. Voor de tweede generatie werd de naam veranderd in Cielo. Voor Europa werd dit model de Daewoo Nexia genoemd. Een ander succes was de Daewoo Espero. Zowel de Espero als de Nexia kennen hun inspratie Opel, de Espero was echter wel iets groter dan de Nexia.

Populaire modellen na 1996

Daewoo 1996 tot 2002 zijn modellen die niet meer gebasseerd op eerdere modellen van GM. Een groot succes van Daewoo was de Daewoo Matiz. De Matiz werd in 1997 uitgebracht en was een compacte, eenvoudig en zuinig. In Nederlands zijn er meer dan 32.000 examplaren over de toonbank gegaan. Een andere Daewoo 1997 was de Daewoo Lanos en bleef tot 2002 in productie. De Lanos is verkrijgbaar als een 4-deurs sedan en een 3- en 5- deurs hatchback. In 2002, nadat General Motors Daewoo gered heeft van een faillissement, is de Lanos vervangen door de Kalos. Deze Daewoo auto is ook verkrijgbaar als de Chevrolet Kalos en de Chevrolet Aveo. In 2005 heeft General Motors besloten om geen Daewoo modellen meer te leveren aan Europa, maar verder te gaan onder de naam Chevrolet. 

Voorloper op het gebied van MPVs

Een MPV is een “Multi Purpose Vehicle”. Bij deze auto’s is het eenvoudig om de stoelen of de gehele achterbank te verwijderen om extra (bagage)ruimte te creëren. In Europa is deze klasse in een zeer korte tijd enorm populair geworden. Daewoo speelde hier als één van de eerste merken goed op in. Zo bracht Daewoo de Tacuma uit. Naast de interessante prijs, zijn de achterstoelen volledig verwijderbaar.

Bekijk huidige aanbod Daewoo

Plus- en minpunten van een Daewoo

+ Daewoo modellen zijn betaalbaar in aanschaf en gebruik
+ Daewoo is een betrouwbare, stabiele auto
+ Ondanks dat de auto’s robuust zijn, wordt het wel gezien als een comfortabele auto

- Er worden geen Daewoo auto’s meer geproduceerd, waardoor je geen nieuwe modellen meer zult tegenkomen

Kenmerken van Daewoo

Ondanks dat Daewoo al een aantal jaar geen auto’s meer produceert, is het nog steeds een populaire auto om als occasion te kopen. Het is misschien niet de meest spannende auto, maar wel betaalbaar in aanschaf en gebruik. Daarnaast zijn de Daewoo modellen stabiel en robuust. Ook wordt het merk ook gezien als een comfortabele auto.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl