Contact met Vaartland.nl

 

Daewoo Matiz – Zo basic dat het bijzonder wordt

Daewoo is als automerk al een tijdje niet meer onder ons. Sinds 2011 worden alle voertuigen van dit Zuid-Koreaanse merk geproduceerd onder de naam GM Korea en verkocht als Chevrolet. Dat geldt ook voor de Daewoo Matiz. Deze werd tot 2005 onder die naam op de markt gebracht in Europa. Vanaf de tweede generatie in 2005 staat de auto hier bekend als de Chevrolet Spark of Daewoo Matiz.

Een tweedehands Daewoo Matiz 2000 tot Daewoo Matiz 2004 is één van de goedkoopste auto’s die je kunt kopen. De auto is basic tot op het Spartaanse af en is ontworpen met één gedachte: jou zo goedkoop mogelijk van A naar B brengen. En dat is uitstekend gelukt!

 

 
 
 
 
 

Klein en voordelig

Met krap 750 kg en een piepklein motortje van 0.8 liter is de Daewoo Matiz een echt stadsautootje. Ze zijn zo eenvoudig gebouwd dat je erg weinig kosten maakt wanneer er een onderdeel vervangen moet worden. En dankzij die eenvoud is de Daewoo Matiz ook een auto die lang meegaat. Je ziet nog steeds exemplaren van dit stijlvolle stadsautootje uit de beginjaren rondrijden.

Veel waar voor je geld!

Ondanks de lage prijs is de Daewoo Matiz niet zo karig uitgerust als je voor de prijs zou verwachten. Met name de SE uitvoering beschikt over alle gemakken zoals airco, mistlampen, een geluidsinstallatie en bumpers in dezelfde kleur als de carrosserie. En ondanks zijn compacte afmetingen is de Daewoo Matiz auto zo ontworpen dat je van binnen maximale ruimte hebt. Je kunt er dus makkelijk met vier personen in zitten. Geen wonder dan ook dat de Daewoo Matiz in de eerste vier jaar het meest populaire model van het merk in Europa was!

Grote tank, laag verbruik

De eerste generatie van de Daewoo Matiz is uitgerust met een 0.8 driecilinder motortje wat de auto met name in de stad erg zuinig maakt. Ook de daaropvolgende generaties staan bekend om hun lage verbruik. Tegelijkertijd zijn de Daewoo Matiz modellen wel uitgerust met een flinke 35 liter tank. Je hoeft dus veel minder vaak te tanken en dat is een groot voordeel voor het gebruiksgemak van deze auto.

 

Bekijk huidige aanbod Daewoo Matiz

Plus- en minpunten van de Daewoo Matiz

+ Erg goedkoop in aanschaf en onderhoud
+ Verrassend ruim van binnen
+ Veel standaardopties
+ de combinatie van een zuinige motor en een grote brandstoftank zorgt ervoor dat je veel minder vaak hoeft te tanken

- Op de snelweg is de Daewoo Matiz met zijn 750 kg behoorlijk gevoelig voor zijwind. Pas dan ook op bij hoge bruggen en stukken waar de wind vrij spel heeft.

Een tweedehands Daewoo Matiz kopen?

Een occasion is erg aantrekkelijk geprijsd. Je kunt een exemplaar uit 2000 of 2001 al voor een paar honderd euro kopen en dan heb je een auto die nog geen 2 ton op de teller heeft staan. De oude modellen van de Daewoo Matiz, zo tot 2005, zijn vanwege hun lage gewicht ook erg zuinig en halen een verbruik van 1 op 16. Pas wel op met rijden op de snelweg. Vanwege het lage gewicht is de auto erg gevoelig voor zijwind en wordt het al snel een avontuurlijk ritje.

Wil je een Daewoo Matiz auto uit een later bouwjaar? Kijk dan voor een Chevrolet Spark. Dit is hoe de nieuw Matiz in Nederland genoemd wordt sinds Daewoo niet meer bestaat. Deze versie is wel een stuk groter en zwaarder dan zijn voorganger. Dankzij de nieuwe styling is de nieuwe versie wel aerodynamischer en verbruikt daardoor niet meer brandstof dan de oude Daewoo Matiz.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl