Contact met Vaartland.nl

 

Chrysler, grootmacht uit de Amerikaanse auto-industrie

Chrysler is een van de autofabrikanten die behoren tot de grote drie merken uit Amerika. Het merk is tegenwoordig in handen van Fiat net als dit bijvoorbeeld bij Lancia het geval is. Er zijn nog altijd zeer veel Chrysler modellen die zeker het overwegen waard zijn als gezins- of bedrijfsauto. In dit artikel vertellen we waarom een Chrysler auto voor jou in aanmerking kan komen en welke modellen Chrysler in Nederland als occasion nog goed verkrijgbaar zijn.

 

 
 
 
 
 

Wat kun je verwachten van een Chrysler model?

Als je weet dat het eerste model van Chrysler als naam “The Airflow” op de markt is gebracht, kun je al een beetje een beeld vormen over wat je mag verwachten van een Chrysler model. Deze eerste Chrysler is een van de allereerste auto’s uit de autogeschiedenis die ontwikkeld is met behulp van een windtunnel. De Airflow heeft voor een deel het ontwerp van het model Chrysler beïnvloed. Dat dit nog altijd het geval is zie je aan de aerodynamische vormgeving van de huidige Chrysler modellen. Dat dit van belang was voor dit merk, is goed te verklaren. Chrysler heeft een modellengamma waarin vrijwel uitsluitend auto’s zijn opgenomen die een vrij robuuste vormgeving hebben. Een goede aerodynamica is van groot belang om tot wegprestaties te komen die zich kunnen meten aan modellen van de andere belangrijke spelers op de Amerikaanse automarkt, te weten General Motors en Ford Motor Company. 

Chrysler modellen vaartland

Wat is er speciaal aan de modellen Chrysler?

Chrysler is een merk dat een turbulent verleden heeft gehad. De geschiedenis van het merk, kenmerkte zich door fusies en overnames. Het automerk heeft echter altijd een eigen weg kunnen kiezen en weigerde om de ingeslagen wegen van andere merken te volgen. De 1984 Chrysler Voyager, is hier een goed voorbeeld van. Dit is een multiple purpose vehicle, een wat hoger model personenauto. De interesse in dit soort auto’s nam begin van deze eeuw sterk toe maar hiervan was in de jaren 80 en 90 géén sprake. Chrysler was op dit gebied dus erg innoverend.  

Ook de 2001 Chrysler PT Cruiser kan in het rijtje innoverende modellen worden geplaatst. Het model kreeg een wat authentiek design maar schijn bedriegt bij deze auto. Het model zat volgestopt met technologische vernieuwingen. De auto was voorzien van alle moderne gemakken. De Chrysler motoren in de PT Cruisers waren allesbehalve retro. Deze krachtbron voldeed aan alle hoge verwachtingen die je bij een Chrysler motor mag verwachten op gebied van wegprestaties. Ook deze Chrysler deed weinig tot niets onder ten opzichte van vergelijkbare auto’s.

Chrysler 2019 modellen

Auto Chrysler is nog altijd een merk dat je veelvuldig op ons wegennet kunt tegenkomen, alleen rijden deze auto’s niet altijd rond met het Chrysler embleem. Fiat heeft met betrekking tot het aanbod van modellen een onderscheid gemaakt tussen Lancia en Chrysler waarbij veel grotere 2019 Chrysler modellen met het embleem van Lancia rondrijden. De meest bekende Chrysler 2019 modellen zijn de Pacifica, een luxueuze SUV, de eerder genoemde Grand Voyager en de 300C, een luxueus achterwiel aangedreven sedan. Uiteraard worden er nog altijd ook veel Chrysler modellen als occasion aangeboden. Ook in dit opzicht maak je een veilige keuze omdat er nog altijd veel Chrysler dealers (vaak in combinatie met de andere aangesloten merken) en specialisten in ons land te vinden voor onderhoud of reparatie aan het voertuig. 

Model Chrysler 2018, wat kun je verwachten?

Het zal je misschien verbazen, maar voor een gemiddelde 2018 Chrysler betaal je niet eens de hoofdprijs. Dat je waar krijgt voor je geld bij de modellen Chrysler, kun je gerust letterlijk nemen. We nemen een Chrysler 2018 als voorbeeld en in dit geval een model 300C. Deze heeft een opmerkelijke vormgeving waarbij, net als bij veel Chryslers, vooral de ongebruikelijke proporties in het oog springen. Het is een grote sedan die met de verchroomde accenten absoluut de aandacht zal trekken. De ruimte in de auto is (zowel voor- als achterin) overweldigend. De ramen van de auto zijn echter wel wat klein dus het is even wennen als je voor het eerst in een van de brede, elektrisch verstelbare en verwarmbare lederen stoelen plaats neemt. 

De 2018 Chrysler 300C heeft een zeer prettig rijgedrag. Deze krachtige Chrysler variant is gretig om de grote hoeveelheid beschikbare vermogen ten toon te spreiden. Hoewel het misschien zo overkomt, is de Chrysler géén sportwagen maar meer een luxe auto. De besturing is bijvoorbeeld erg indirect en de auto kan wat nadeinen na het nemen van een bocht of door het rijden op een oneffen weg. Deze eigenschappen passen bij het ultieme comfort waar het merk voor staat, ongeacht het model waarvoor je kiest. Uiteraard kun je bij onze Vaartland vestigingen terecht voor meer Chrysler info of persoonlijk advies over deze auto. 


Bekijk huidige aanbod Chrysler

Pluspunten van een Chrysler

+ Zeer luxe auto
+ Biedt zeer veel ruimte
+ Heeft een zeer prettig rijgedrag
+ Voorzien van krachtige motor
+ Zeer redelijke aankoopprijs en waardevast

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl