Contact met Vaartland.nl

 

Chrysler 300c – De zakelijke Amerikaan voor de liefhebber

Wie op zoek is naar een kanon van een zakelijke sedan, komt al gauw de Chrysler 300C tegen. Luxe, sportief en enorm zijn woorden die je direct te binnen schieten wanneer je naar deze stoere Amerikaan kijkt. De auto wordt sinds 2004 geproduceerd en er zijn inmiddels twee generaties en talloze varianten van op de markt, waaronder de Chrysler 300c 2018 en Chrysler 300c 2019. In Europa en met name in Nederland is de Chrysler 300c minder bekend. Dat komt mede door de wolf in schaapskleren, de Lancia Thema. Dit model is veel bekender maar is in feite een Chrysler 300 met een andere badge. Ook wat uiterlijk betreft is de Thema nauwelijks te onderscheiden van de 300c.

 
 
 
 
 

Een Amerikaans gevoel voor ruimte

Een Chrysler 300c auto is een echte Amerikaan en dat zie je in een aantal zaken terug. Allereerst zijn de afmetingen van de auto erg Amerikaans. Met een lengte van ruim vijf meter en een breedte van net geen 1.90 meter is het Chrysler 300c model flink aan de maat. Dat vertaalt zich naar een erg ruime cabine met ruim voldoende plek voor- en achterin. Als dit nog niet genoeg ruimte voor je is; het model is ook verkrijgbaar in een nog grotere station uitvoering.

Vlot en comfortabel op weg

Naast de afmetingen is ook het gewicht stevig te noemen. Met bijna 2 ton is de Chrysler 300c bijna 400 kg zwaarder dan een vergelijkbare zakelijke sedan zoals de BMW 5-serie occasions. Ondanks dat gewicht is de 300c geen logge, trage auto. In tegendeel zelfs want ook de motoropties zijn erg Amerikaans. Je hebt de keuze uit een V6 motor met een cilinderinhoud van 3.0 of 3.5 liter, goed voor 240 tot 290 pk. Ruim voldoende dus om een grote auto als de Chrysler 300c vlot en soepel te laten rijden. En dankzij de 4- of 5-traps automaat zit je altijd comfortabel achter het stuur, ongeacht het verkeer. Voor het rijcomfort helpt het hoge gewicht van de Chrysler 300c zelfs omdat de auto hierdoor altijd stevig op de weg ligt.

Een echte Chrysler met Hemi motor

De 300c zou geen echte Chrysler zijn als Hemi, het speciale tuning team van de Amerikaanse automaker, er niet mee aan de haal was gegaan. Buiten de V6 motoropties zijn er ook nog twee speciale Hemi uitvoeringen verkrijgbaar. De topversie van de Chrysler 300c is uitgerust met een 5.7 liter Hemi V8 met 340 pk. Het is een slimme motor die in de stad 4 cilinders uitschakelt om brandstof te besparen.

Alsof dat nog niet genoeg is kun je ook kiezen voor de speciale Chrysler 300c SRT-8 uitvoering. De Hemi V8 in deze uitvoering is nog indrukwekkender: een 6.1 liter met maar liefst 425 pk. Dat is genoeg om de auto in 4.9 seconden van 0 tot 100 km/u te slingeren.

Nog een Amerikaanse eigenschap

De Chrysler 300c is een echte Amerikaan. En Amerikanen houden van grote motoren en ruime auto’s. Er is nog iets typisch Amerikaans aan de Chrysler 300c. En dat is helaas minder positief. De grote, zware sedan is namelijk niet bepaald zuinig. Volgens de fabrieksinstelling rijden de V6 benzine uitvoeringen 1 op 10 maar dat haal je bijna nooit. In de stad is het zelfs moeilijk om een verbruik van 1 op 7 te halen.

 

 

Bekijk huidige aanbod Chrysler 300C

Plus- en minpunten van de Chrysler 300C

+ Een originele auto die je in het zakelijke segment niet zo snel tegen komt
+ Ruim van binnen
+ Het gewicht en de grote motor maken je rit erg comfortabel

- De grootte van het motorblok en het gewicht van de auto maken de Chrysler 300c behoorlijk onzuinig
- Niet zo luxe afgewerkt als veel van zijn Europese concurrenten

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl