Contact met Vaartland.nl

 

Alfa Romeo 4C, snelle Italiaanse schoonheid

De Alfa Romeo 4C is een van de sportauto modellen van het Italiaanse merk. Dat dit niet het meest bekende model is van Alfa Romeo is goed te verklaren. Het productieaantal van deze auto ligt erg laag. Daarnaast speelt de homologatie regeling een rol waardoor het productieaantal beperkt is. Als je een Alfa Romeo 4C koopt, heb je dus wel een speciale auto in je bezit. Je kunt kiezen uit een coupé of een cabriolet versie, een topless Italiaanse schoonheid.

 
 
 
 
 

Auto Alfa Romeo 4C, wat kun je verwachten?

Een Alfa Romeo 4C model is een tweezitter die voornamelijk is opgetrokken uit koolstofvezel en aluminium. De auto is dan ook licht van gewicht (895 kg) en beschikt over een viercilinder turbomotor met een inhoud van 1,75 liter. Een verdere blik op de Alfa Romeo 4C specificaties leert dat je de beschikking hebt over 240 pk dat gekoppeld is aan een sequentiële zes versnellingsbak. Dat de auto standaard is voorzien van een Brembo remsysteem met geventileerde schijven voor en achter is bijna logisch. Een Alfa Romeo 4C auto is een echte raceauto waarmee je ook op straat mag verschijnen.
 Alfa Romeo 4C modellen Vaartland

Wat maakt een Alfa Romeo 4C model zo bijzonder? 

Zoals aangegeven, kunnen we gerust stellen dat een Alfa Romeo 4C model vrij bijzonder is. De Alfa Romeo 4C 2011 en de Alfa Romeo 4C 2012 zijn immers geproduceerd als conceptauto’s. De modellen vanaf de Alfa Romeo 4C 2013 zijn in de verkoop gegaan. De auto’s zijn echter volledig met de hand gemaakt en de productiecapaciteit lag niet hoger dan 12 stuks per dag. Daarnaast wordt de auto volgens een speciale homologatie regeling op de markt gebracht. Hierdoor is er een beperking in het aantal eenheden die in de Europese Unie mogen worden verkocht. Dit is uiteraard niet het geval bij occasions maar heeft wel effect op de interesse in tweedehands Alfa Romeo 4C modellen. Het is een zeer populair model onder liefhebbers van sportwagens. 

Hoe rijdt een Alfa Romeo 4C auto? 

Als je een keuze hebt tussen een Alfa Romeo 4C coupé en een Alfa Romeo 4C roadster, is de laatste auto (dus de cabrioversie) een beter keuze als je je stoort aan gedreun van het motorgeluid. Ben jij een persoon waarbij dit voor jou als muziek in de oren klinkt, is de keuze wat lastiger. Welke tweezitter je ook kiest, de Alfa Romeo 4C is een heerlijke rijdersauto. Het is een auto om heerlijk mee te paraderen op een zomerse dag en als de situatie het toelaat even flink het gaspedaal in te drukken. Je voelt dan het Italiaanse temperament in de auto naar boven komen en hiervoor koop je nu precies een Alfa Romeo. 

De Alfa Romeo 4C is een auto waarbij je nog kunt genieten van het echte autorijden, zonder al te veel rijhulpjes zoals je bij de luxe modellen veelvuldig ziet. Een van de rijhulpen waar je wel de beschikking over hebt, is het door Alfa Romeo ontwikkelde DNA systeem. Hiermee kun je het listige karakter van de Italiaan enigszins beïnvloeden. Je hebt hierbij de keuze tussen Dynamic (D), Normaal (N) en Sneeuw/regen (A). Hiermee kun je op de meest veilige manier rijden maar ook op de sportieve manier die past bij het merk en model door de race mode te selecteren. 

Waarvoor koop je een Alfa Romeo 4C?

Zoals aangegeven is de Alfa Romeo 4C een auto om rijplezier mee te hebben. Het is zeker geen auto voor praktisch gemak. Als je jezelf wilt ontspannen tussen twee vergaderingen, zou je het kunnen gebruiken als zakelijke auto maar relatief opgevouwen zitten in je auto doet géén goed voor een nette uitstraling. Ook een boodschappenauto is dit niet want de bagageruimte is zeer beperkt, zeker als je het opgevouwen dak van de cabrio erin hebt gelegd. Voor de echte liefhebber is dit echter geen enkel probleem. Als je kiest voor een roadster uitvoering, die iets meer in productie is geweest als de coupé versie, kun je ongetwijfeld niet wachten op de zomer om met je topless Italiaanse schoonheid de weg op te gaan. Voor meer Alfa Romeo 4C info kun je uiteraard terecht bij een van onze Vaartland vestigingen.


Bekijk huidige aanbod Alfa Romeo 4C

De Pluspunten van een Alfa Romeo 4C

+ Mooi vormgegeven sportauto
+ Licht van gewicht
+ Biedt uitstekende wegprestaties
+ Een echte rijdersauto
+ Waardevaste auto 

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl