Contact met Vaartland.nl

 

Alfa Romeo 147, succesvolle sportieve hatchback

De Alfa Romeo 147 is een model uit de compacte middenklasse dat vanaf het jaar 2000 tot en met 2010 in productie was. De Alfa Romeo 147 modellen kunnen worden gezien als succesvolle auto’s waarvan zeer veel gezinnen jarenlang plezier hebben gehad of nog hebben. De 2001 Alfa Romeo 147 kreeg zelfs de titel “auto van het jaar”. De auto is immers nog altijd een zeer populaire auto op de occasionmarkt. Ontdek hier of dit model jou ook aanspreekt.

 

 
 
 
 
 

Auto Alfa Romeo 147, waar hebben we het over?

Een Alfa Romeo 147 model is een auto uit de hogere middenklasse maar wel een model uit het hogere segment. De auto sluit hiermee aan op de strategische keuzes die het moederbedrijf FIAT gemaakt heeft. Alfa Romeo moest het imago krijgen van een wat luxer merk in sportieve auto’s. De 147 is een afgeleide van de Alfa Romeo 156. De auto is verkrijgbaar met een benzine- of dieselmotor waarbij er met betrekking tot motorinhoud wel wat keuzemogelijkheden zijn. Alle modellen zijn overigens voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak. 

Drie- of vijfdeurs Alfa Romeo 147 model

Alle Alfa Romeo 147 auto’s zijn uitgevoerd in hatchback carrosserie uitvoering. De Alfa Romeo 147 modellen zijn herkenbaar aan de typische Alfa neus en de V-vormige achterruit.  Je kunt hierin een keuze maken tussen een drie- en een vijfdeurs Alfa Romeo 147 model. De vijfdeurs uitvoering kwam overigens wat later op de markt. Vanaf de Alfa Romeo 147 2001 is dit model op de markt. Als je géén Alfa kenner bent, moet je wel even twee keer kijken om te zien of het model wel een vijfdeurs is. Alfa was een van de eerste automerken die ervoor koos om de handgrepen van de achterportieren wat te verstoppen. De deurhendel is gemaakt van hetzelfde zwarte kunststof als de raamstijlen. 

 Alfa Romeo 147 modellen vaartland

Alfa Romeo 147 2005, de introductie van de Nuova 147

Als je van plan bent om een Alfa Romeo 147 te kopen, moet je voor jezelf even nagaan naar welk model je voorkeur uitgaat. De 2005 Alfa Romeo 147 is immers een auto van de tweede generatie. De voornaamste veranderingen zijn te vinden op design gebied. Een nieuwer model Alfa Romeo 147 is te herkennen aan de grotere koplampen aan de voorzijde en de bredere achterlichten. 

Als je voorkeur uitgaat naar een snellere versie van de auto, kun je kiezen voor de GTA (Gran Turismo Allegerita) versie. De Alfa Romeo 147 specificaties van dit model zijn veelzeggend. De auto is voorzien van een 3,2 L V6 motor waarmee je de beschikking hebt over 250 PK. Je bereikt in 6,3 seconden (vanuit stilstand) een snelheid van 110 km/u. Mede gezien het relatief lichte gewicht van de auto, is de Alfa Romeo 147 een snellere auto dan veel vergelijkbare auto’s en dat was (zoals aangegeven) precies een van de doelstellingen van moederconcern FIAT. 

Wat kun je verwachten van een 2006 Alfa Romeo 147?

Om je een beeld te vormen over de auto, nemen we de Alfa Romeo 147 2006 als voorbeeld. Het eerste wat je zal opvallen aan de auto is de ruimte. Het model biedt zowel voorin als achterin veel zitruimte. Volwassenen kunnen dus ook achterin vrij comfortabel vertoeven. De auto straalt sportiviteit uit. Dit merk je al aan de sportief uitgevoerde stoelen. De auto voelt solide aan en geven je terecht het gevoel dat de Alfa Romeo 147 kwaliteit toch echt wel in orde is. 

De bediening van de auto is prima. De auto schakelt prettig, de besturing is vrij direct en de wegligging is prima te noemen. Het is een auto die je bijna uitnodigt om wat harder te rijden. Je merkt dat het een echte rijdersauto is en dat past precies bij het imago van het merk. Het verbruik was nog wel eens een probleem van Alfa Romeo maar we gebruiken hiervoor niet voor niets de verleden tijd. Bij deze auto is het verbruik immers zeer redelijk. Ook wat dat betreft zou een Alfa Romeo 147 occasion zeker in aanmerking kunnen komen voor de titel “beste koop”. Voor meer Alfa Romeo 147 info kun je altijd terecht bij een van de Vaartland vestigingen. Onze medewerkers helpen je graag verder.


Bekijk huidige aanbod Alfa Romeo 147

De pluspunten van een Alfa Romeo 147

+ Zeer ruime auto
+ Biedt uitstekende wegprestaties
+ Keurige prijs-kwaliteitsverhouding
+ Sportief uitgevoerd
+ Auto goed te bedienen  

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl