6 Auto Accessoires die je achteraf in kan laten bouwen

Vaartland.nl Melissa
27 november 2019

Door Melissa

Er zijn auto’s die op het moment van aankoop al voorzien zijn van allerlei handige accessoires, maar dit is niet altijd het geval. Gelukkig is het mogelijk om een heleboel accessoires achteraf in je occasion in te laten bouwen. In deze blog vertellen je wat meer over de 5 auto accessoires die het vaakst achteraf ingebouwd worden door autobezitters.

Parkeersensoren

Parkeersensoren zitten al vaak ingebouwd bij moderne auto’s. Als dit niet het geval is kan je ervoor kiezen om parkeersensoren in de achterbumper, voorbumper of allebei in te laten bouwen. Het is het beste om dit door een garage te laten doen omdat je de bumper van de auto af moet halen en het niet gemakkelijk is om de parkeersensoren aan te sluiten. Aftermarket parkeersensoren zijn vaak voorzien van een los display wat ergens op het dashboard geplaatst wordt. Je kan de parkeersensoren ook laten integreren met je dashboard zodat je een OEM (Original Equipment Manufacturer) Look krijg. Dit is alleen wel een stuk duurder. Tenslotte kan je bij een aftermarket parkeersensoren set ook kiezen voor alleen een geluidssignaal wat steeds sneller gaat piepen zodra je dichter bij een object komt. Of kies voor parkeersensoren inclusief achteruitrijcamera zodat je helemaal goed kan zien hoeveel ruimte je nog hebt bij het parkeren van je auto.

Carkit

Een van de andere accessoires die achteraf ingebouwd kunnen worden is een carkit. Een carkit is een apparaat dat ervoor zorgt dat je handsfree kan bellen. Bij sommige auto’s heeft de autoradio al zo’n dergelijke functie maar mocht dit niet zo zijn kan je er dus voor kiezen om een carkit in je auto in te laten bouwen. Veel carkits maken gebruik van spraakbesturing zodat je het apparaat de opdracht kan geven om mensen voor je te bellen. Zo houdt je ten alle tijden je handen aan het stuur. Een carkit maakt gebruik van Bluetooth waardoor het bij sommige carkits ook mogelijk is om muziek vanaf je telefoon af te spelen.

Autoradio

Met een autoradio kan je, logischerwijs, radio luisteren. Maar tegenwoordig kan je er veel meer mee. Zo zijn veel autoradio modellen voorzien van Bluetooth zodat je ook je eigen muziek af kan spelen. Bijna alle auto’s hebben standaard een autoradio ingebouwd. Maar bij sommige auto’s zijn de mogelijkheden beperkt. In dat geval kan je ervoor kiezen om een autoradio met meer functionaliteiten in te laten bouwen. Je hebt autoradio’s in 2 verschillende maten en de mogelijkheden zijn enorm. Er bestaan tegenwoordig zogeheten multimedia systemen waar je zelfs video’s op kan bekijken. Verder zijn er autoradio’s met USB-poorten, AUX-ingang, Cd-spelers en de mogelijkheid om te navigeren. Tegenwoordig heb je ook autoradio’s met DAB+ dit is de opvolger van FM. En zorgt ervoor dat je ruisvrij radio kan luisteren.

 auto accessoires inbouwen blog vaartland 

Navigatiesysteem

Ben je veel met je auto op weg en weet je niet overal de weg? Dat is natuurlijk niet gek, je kan een los navigatiesysteem aanschaffen zoals een TomTom maar je kan er ook eentje in laten bouwen in je auto. Met een navigatiesysteem kan je niet alleen de snelste route naar je volgende bestemming volgen maar ook interessante punten langs de weg zien of een melding krijgen wanneer er een flitspaal in aantocht is.

Trekhaak

Een van de andere accessoires die erg handig kunnen zijn is een trekhaak. Een trekhaak kan erg handig zijn wanneer je met je auto op zomervakantie gaat en een aanhangwagen of caravan mee wilt nemen. Je hebt dan een trekhaak nodig om de caravan of aanhangwagen aan te bevestigen. Ook voor het vervoeren van een trekhaakfietsendrager heb je een trekhaak nodig. Wanneer je een caravan, aanhangwagen of fietsendrager wilt vervoeren is het belangrijk om te weten hoe hoog de kogeldruk mag zijn. Dit is het maximale verticale gewicht wat de trekhaak kan drager. Ga je hier overheen dan krijg je een slechte wegligging waardoor de kans dat je met je auto de grip op het wegdek verliest een stuk groter wordt. Ook het brandstofverbruik gaat omhoog wanneer je de verticale kogeldruk overschrijdt. Een te hoge kogeldruk zorgt er namelijk voor dat de achterkant van de auto te ver naar beneden wordt gedrukt.

Multi chip/ chip tuning

Het kan zijn dat je vindt dat je auto niet genoeg vermogen heeft. Je kan dit veranderen met behulp van een zogeheten Multi chip. De chip past de gegevens van de boordcomputer aan waardoor je meer vermogen kan creëren voor je auto. Er bestaan tegenwoordig chips die je kan koppelen, en wanneer je de chip los maakt gaat de auto weer terug naar de fabrieksinstellingen. Het gebruiken van deze multi chip is gewoon legaal. De voordelen van de chip verschillen per auto en vooraf kan alleen een indicatie worden gegeven van de voordelen.

Tags:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl