Private lease voor en-nadelen voor jou

Vaartland.nl Thijs
17 juli 2019

Door Thijs

Private lease: Meer gemak, maar met een stevige prijskaartje!

Als je opzoek bent naar een nieuwe auto kan private lease je niet ontgaan zijn. Het idee is simpel; je betaalt een vast bedrag per maand en kan zorgeloos genieten van je auto. Maar is dit voor jou ook de beste keuze?

Het Nibud heeft ook onderzoek gedaan en heeft de kosten van een tweedehands auto's vergeleken met de aanschaf van een nieuwe auto s. De conclusie van het Nibud is helder; je kunt jaarlijks veel geld besparen door een tweedehands auto te kopen van 3 tot 6 jaar oud.

Maak je eigen berekening en ontdek hoe voordelig het is om een occasion te kopen!

Wij adviseren je om zelf een berekening te maken. Bij een tweedehands auto ben je zelfs met het voorgeschreven onderhoud nog steeds goedkoper uit dan wanneer je kiest voor private lease. Hou bij je berekeningen rekening met wegenbelasting, brandstofkosten, onderhoudskosten, de verzekering, het aantal kilometer per jaar en de afschrijving. De ANWB heeft een handige tool waarbij u een indicatie heeft van de kosten die u gaat maken bij private lease.

Lees meer over afschrijving

Gebruikte auto of occasion leasen?

Een groeiende trend is het leasen van een jong gebruikte auto. Het idee is simpel, je koopt geen auto maar betaald een vast bedrag per maand. Net als private lease rij je niet alleen de auto maar zijn ook de verzekering, onderhoud, reparaties en garantie inbegrepen.

Een voordeel hiervan is dat je voor het zelfde bedrag als private lease van een kleine hatchback een goed aangeklede BMW 3-serie, sportieve Volkswagen Tiguan of dikke Audi Q7 kan rijden. Bij private lease gaat het bij dit soort auto's al snel om bedragen waar je per maand ook een luxe appartement van kan huren.

Lees en bekijk hier het artikel van Tros Radar

Tags:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl