Contact met Vaartland.nl

 

Kan ik een auto leasen? Lees het hier

Vaartland.nl Jelle
2 september 2020

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

In deze blog behandelen we alle vragen over hoe werkt een auto leasen.

Hoe werkt auto leasen?

Kan ik een auto leasen? Hoe werkt leasen van auto of kan je als particulier een auto leasen? Dit zijn allemaal terechte vragen en wij helpen je middels dit artikel dan ook graag verder. Auto leasen komt met veel regels en voorwaarden.
Als je een auto leaset is deze niet van jou, maar blijft de leaseauto eigendom van de leasemaatschappij. Je betaalt dan een vast bedrag per maand waardoor je de auto mag gebruiken. Dit contract loopt maximaal 5 jaar, wil je deze in 2 jaar aflossen dan is dit uiteraard ook mogelijk maar gaan de kosten per maand omhoog.

Wanneer mag je auto leasen?

Belangrijk is dat er genoeg inkomen is om de auto te kunnen leasen. Dit wordt getoetst door de leasemaatschappij als je een contract aanvraagt. Heb je een BKR registratie, dan is het een stuk lastiger om een leasecontract af te sluiten en dus tot een overeenkomst te komen.

Wanneer mag je auto leasen? Bij een negatieve BKR zullen wij adviseren om geen auto te leasen, omdat het in de praktijk niet haalbaar is. Waarom kan ik geen auto leasen met negatieve BKR? De leasemaatschappijen hebben een bepaalde zekerheid nodig dat het contract betaald wordt gedurende de looptijd van het contract. Bij een negatieve BKR is die zekerheid er een stuk minder.

Kan je een auto leasen met een uitkering?

Dit ligt puur aan het type uitkering, de ene is de andere niet. Bij een WAO-uitkering en een eigen vermogen komt u al erg snel in aanmerking voor een goedkopere leaseauto. Heb je een AOW-uitkering of een pensioen is de mogelijkheid dat je een contract krijgt ook erg groot.

Met een ZW, WW of een bijstandsuitkering wordt het erg lastig. Het is hier, voor bijvoorbeeld de BKR of de leasemaatschappij zelf, niet in te schatten of het complete contract lang de kosten wel betaald kunnen worden.

Kan ik een auto leasen blog vaartland

Kan je als een particulier een auto leasen?

Dit kan zeker en kan in sommige gevallen zeer voordelig zijn. Leasecontracten hebben vaak de kosten van onderhoud, wegenbelasting, verzekering, reparatie en garantie al in het bedrag opgenomen. Daarnaast mocht de auto total loss zijn of mocht de auto gestolen worden heb je altijd een vervangend voertuig ter beschikking (mits dit in het contract staat).
Het is al met al niet altijd de meest voordelige vorm van autorijden, echter heeft het ook een hoop gemakken. Zo betaal je geen afschrijving, want de auto wordt gegarandeerd teruggenomen door de leasemaatschappij, mocht er wat gebeuren met de auto wordt dit in de meeste gevallen opgelost (zekerheid). Een van de nadelen is dat het de hoogte van een eventuele hypotheek beïnvloed en dat het redelijk duur kan uitvallen bij weinig gebruik.

 
 
 
 
 

Hoe werkt private lease occasion?

Een occasion leasen is tegenwoordig ook mogelijk. Het grootste voordeel is misschien wel dat de leaseperiode korter kan worden aangehouden meestal rond de 12 tot 18 maanden. Hierna kan er dan weer overgestapt worden naar een andere wagen.

Opties kosten daarnaast niet meer dit scheelt dus in het maand bedrag, hier dit niet wordt meegerekend. Bij een nieuwe leaseauto gebeurt dit wel.

Er wordt bij een occasion lease gekeken naar de dag- en restwaarde van het voertuig ook dit drukt de kosten.
Verder kan er uiteraard niet worden gekozen voor bepaalde opties, een occasion heeft deze of heeft deze niet. Bij een nieuwe auto kan de auto zelf samengesteld worden.

Hoe werkt auto leasen zakelijk?

Zakelijk worden er veel auto’s geleased dit omdat er geen ongemakken zijn omtrent het onderhoud en vervangend vervoer.
Er zijn 2 keuzes bij het zakelijk leasen van een auto: financial en operational lease.

Bij financial lease ben je vanaf dag 1 officieel eigenaar van de auto, je kunt dus direct gebruik maken van voordelen zoals renteaftrek, BTW teruggave en afschrijving. Wordt de leaseauto gebruikt voor professionele doeleinden bijvoorbeeld een bestelwagen of een bus dan kan je ook gebruik maken van investeringsaftrek.

Bij operational lease wordt de auto een soort van gehuurd. De bedrijfsauto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Er kan dus in deze vorm geen gebruik gemaakt worden van de BTW aftrek, investeringsaftrek en afschrijving.

Wel kan er afgesproken worden dat je aan het eind van het contract de auto overneemt van de lease-maatschappij voor een vooraf afgesproken bedrag. Kies je voor een operational lease met bijkomende kosten praten we over full operational lease.

Kan ik een occasion leasen bij Vaartland.nl?

Sinds kort werkt Vaartland.nl samen met www.Caramba24.nl. Hoe werkt Caramba24? Je kan bij Caram-ba24 een occasion leasen voor een vast maandbedrag inclusief all-risk verzekering, reparatie, onderhoud, garantie en afschrijving.
Voor een vast bedrag wordt er een contact afgesloten van 24 maanden en de occasion wordt gegarandeerd weer overgenomen. Daarbij komt de occasion ook op jouw naam te staan en heb je dus de voordelen van het opbouwen van schadevrije jaren.
Nu denk je waarschijnlijk waarom zou ik een occasion leasen? Normaliter kan je bij leasemaatschappijen de standaard uitgeruste modellen kiezen, zoals: Toyota Yaris, Kia Picanto of een Volkswagen Polo. Bij Caramba24 is dat niet het geval. Je kan bijvoorbeeld een tweedehands BMW 3-serie met M-pakket rijden voor een vast maandbedrag en alle overige gemakken, zodat jij zorgeloos kunt genieten van die BMW 3-serie met alle opties waar je altijd al van droomde.

Kan je als particulier een occasion nemen bij Caramba24.nl? Jazeker, dit is geen probleem. 

Bezoek Caramba24.nl

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl