Waar moet je opletten bij het kopen van een tweedehandsauto?

Vaartland.nl Thijs
10 december 2019

Door Thijs

Een tweedehands auto kopen is een leuk avontuur, maar waar moet u nu precies opletten? In dit artikel leest u belangrijke zaken waar u op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands auto.

Bereid u goed voor

Bent u op zoek naar een kleine auto voor in de stad, een luxe gezinsauto of een sportieve auto? Het is belangrijk dat u voor het bezoek aan de showroom goed onderzoek heeft gedaan naar wat u nu precies zou willen kopen. Er zijn namelijk verschillende merken en modellen. Nadat u een keuze heeft gemaakt wat betreft merk en/model, kunt u gericht zoeken in de showroom. Hierdoor maakt u uiteindelijk makkelijker een keuze en heeft u u ook al meer informatie over de auto. Tevens is het ook mogelijk om in de showroom uw wensen uit te spreken. De verkopers zijn vakbekwaam en kunnen u adviseren bij het maken van de juiste keuze voor een tweedehands auto.

Eerste indruk

Een eerste indruk maak je maar één keer en deze moet dan ook goed zijn. Zo kijk je als consument vaak naar een aantal essentiële factoren, zoals: staat de auto er netjes bij, word ik enthousiast en gastvrij ontvangen en/of is de showroom netjes en verzorgd? Dit zijn allemaal vragen die er toen doen bij binnenkomst van de showroom. Toch heeft u al wat vooronderzoek gedaan en kunt u zelf al veel vertellen over de auto waar u interesse in heeft. Tijdens het bezoek aan de auto is het belangrijk om een rondje om de auto heen te lopen en kijk of alles zo is als u eerder op het internet heeft gezien en gelezen heeft. Op deze manier sluit u veel vragen direct uit.

waar op letten bij tweedehands auto kopen blog

Proefrit

Het is belangrijk dat u een uitgebreide proefrit maakt in een tweedehands auto. Tijdens deze proefrit is ook belangrijk om verschillende wegen te testen, zoals snelweg, binnenwegen en eventueel de stad. Hiermee test u de auto in verschillende omstandigheden en zult u in de toekomst niet meer voor verassingen komen te staan. Daarnaast is het ook belangrijk dat u voor de start van de proefrit de auto nog even controleert op lekkages. De auto heeft namelijk een tijd op dezelfde plek gestaan. Kijk even snel onder de auto, zodat u kunt zien of er vloeistoffen op de grond liggen. Let hierbij wel op dat het mogelijk dat er condens op de grond ligt. Dit is gebruikelijk en komt door de airco.

Tevens is het ook belangrijk dat u alle opties van de tweedehands auto controleert. Het is natuurlijk belangrijk of alles werkt. Let hierin ook goed op de bediening van het stuur, de remmen, de bering en andere technische bevindingen die u tijdens het rijden kan opmerken.

Tot slot is het belangrijk dat de auto goed en comfortabel rijdt en zit. U moet er tenslotte veel kilometers mee rijden. Een ultieme rijbeleving is daarom erg belangrijk! Na de proefrit kunt u de ervaring altijd delen met de verkoopadviseur en kunt, waar nodig, nog op zoek gaan naar oplossingen.

Onderhoudshistorie en kilometerstand

Controleer altijd goed of de kilometerstand en de onderhoudshistorie kloppend is. Dit is tegenwoordig makkelijk te controleren via het RDW en de Nationale Auto Pas (NAP).
Tegenwoordig heeft Vaartland.nl hier een extra optie in, omdat u het nationale auto rapport kunt downloaden. Het rapport kunt u downloaden op de betreffende pagina van de auto waar uw interesse naar uitgaat. Hier staat belangrijk informatie als: onderhoud, profiel van de banden, optische staat van de auto en overige zaken welke voor u belangrijk kunnen zijn bij de aanschaf van een gebruikte auto.

Garantie

Bij de aanschaf van een gebruikte auto is het belangrijk dat u garantie afneemt. Een gebruikte auto is een technisch product en met een garantie heeft toch dat extra stukje zekerheid. Laat u dan ook goed informeren over de mogelijkheden tot garantie en wat hier nu precies de meerwaarde van is. Er zijn verschillende vormen van garantie en zo ook voorwaarden.

AutoTrust B.V. biedt u bijvoorbeeld garantie door het hele land. Bij eventuele garantie gevallen kunt u dan terecht bij een garage om de hoek. Daarnaast heeft AutoTrust ook verschillende vormen van garantie, namelijk: garantie op motor- en versnellingsbak en volledige garantie. Uiteindelijk is dit een essentiële keuze bij aanschaf van een gebruikte auto.

Wij adviseren u dan ook om te allen tijde te laten adviseren door de verkoopadviseur. Vraag goed naar de voorwaarden en waar u precies garantie op heeft! Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en kunt u zorgeloos genieten van uw aangekochte auto.

 

 

Tags:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl