De meest voorkomende autokleuren in Nederland en Europa

Vaartland.nl Dyanne
3 februari 2020

Door Dyanne

Een van de belangrijkste punten als je een nieuwe auto koopt, zal waarschijnlijk de kleur zijn. Wat zijn nu eigenlijk de meest voorkomende autokleuren in Nederland en Europa? Lees snel verder voor het antwoord!

De meest populaire autokleuren in Nederland.

1) Grijs
De kleur die er toch wel met kop en schouders bovenuit steekt, is grijs, al jaren lang wordt deze kleur het meest gekozen bij aankoop van nieuwe auto’s

2) Zwart
Op nummer twee staat natuurlijk zwart, dit is dan ook de makkelijkste autokleur om te kiezen. Je ziet niet zo veel viezigheid en het oogt natuurlijk erg chique.

3) Wit
Bijna gelijk met zwart staat dan toch ook echt wit, ondanks dat dit een kleur is waar je alles op ziet en waar je wel vaak met een sopje langs mag gaan is wit ook zeker veel gekozen. Net als zwart heeft wit een mooie nette uitstraling.

4) Blauw
Ook in de lijst staat blauw, vooral donkerblauw is een hele gangbare kleur. Het geeft de auto een strakke uitstraling, maar toch weer wat toegankelijker dan het diepe zwart.

5) Rood
Rood, natuurlijk kan deze kleur niet ontbreken! Sportief, stoer en toch wel een tikkeltje gewaagd, maar zeker populair onder de nieuwe auto’s!

6) Bruin
Ook bruin begint de laatste tijd weer populairder te worden, je hebt daar tenslotte zoveel verschil-lende tinten van. Het blijft toch wel een erg leuke kleur maar helaas wordt het niet genoeg gekozen om het hoger dan de zesde plek te schoppen.

7) Groen, Geel, Oranje en Paars
Onderaan staan groen, geel, oranje en paars, ze hebben allemaal een beetje dezelfde populariteit en worden helaas niet veel gekozen. Misschien, maar beter ook, al die kleuren op straat wordt wel erg veel van het goede.

De meest populaire autokleuren van Europa

1) Wit
In tegenstelling met Nederland steekt in Europa Wit er met kop en schouders bovenuit! Zelfs onge-veer twee keer zoveel als grijs.

2) Grijs
In Europa staat grijs op de tweede plek in plaats van de eerste zoals alleen in Nederland. De kleur blijft in dit rijtje nog wel boven zwart maar het scheelt niet veel.

3) Zwart
Nog steeds in de top 3 staat natuurlijk zwart, net onder grijs en een stuk boven zilver.

4) Zilver
Toch ook best hoog op de lijst in Europa staat zilver, dit is een mooie afwisseling als je grijs te donker vind en wit te licht.

5) Blauw
Ook in dit rijtje is blauw weer te vinden, het blijft ook een hele mooie kleur!

6) Rood
Gelijk met neutraal staat ook in dit rijtje de kleur rood, het blijft van de wat uitbundigere kleuren toch een stuk populairder dan de rest van de felle kleuren.

7) Overige kleuren.

populaire autokleuren blog vaartland

Heeft de autokleur gevolgen voor de restwaarde?

Auto's met populaire autokleuren zullen hoogstwaarschijnlijk sneller verkocht worden dan wanneer je kiest voor een uitgesproken, minder populaire kleur. Dit kan dan ook zeker gevolgen hebben voor de restwaarde. Het aanbod van populaire autokleuren is wel een stuk groter waardoor dit de prijs ook kan beïnvloeden. Heb je een auto met een uitgesproken kleur moet je maar net iemand vinden die daar naar op zoek is.
Na verschillende onderzoeken blijkt toch dat zwarte en grijze auto’s sneller in waarde dalen. Voor het onderzoek werden gegevens verzameld van 170.000 occasions die werden aangeboden op auto-track.nl en autotrader.nl.
Oranje auto’s zijn erg waardevast en blijven als enige onder een waardevermindering van 11% per jaar. Groene auto’s dalen in waarde met gemiddeld meer dan 13% per jaar.

Natuurlijk is kleur ook kwestie van smaak, maar bovengenoemde punten zijn toch goed om te we-ten! Mocht je nog vragen hebben? Neem gerust contact op.

 

Tags:  

opties

 / 

nieuws

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl