Contact met Vaartland.nl

 

Presentatiedata van F1 auto's voor 2024!

Vaartland.nl Gert Jan
17 januari 2024

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

Het hoogste niveau van de autosport, de Formule 1. Het nieuwe seizoen begint dit jaar op 2 maart en zal eindigen met de laatste race in Abu Dhabi op 8 december. Voorafgaand aan het seizoen presenteren alle teams de auto's waarmee ze een poging gaan doen het kampioenschap mee te winnen. Ferrari was dit jaar het eerste team die de datum bekendmaakte van hun nieuwe bolide. Inmiddels hebben 5 andere teams ook bekendgemaakt wanneer zij dit gaan doen. 

 Het eerste team dat de datum aankondigde voor het tonen van hun nieuwe Formule 1-auto in 2024 was Ferrari. Ze kiezen dit keer voor 13 februari, een dag voor Valentijnsdag. De auto van coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz wordt dan onthuld.

Op 5 februari laat Williams hun nieuwe auto zien. Dit team, geleid door James Vowles, eindigde als zevende in 2023 en hoopt met hun nieuwe auto beter te presteren.

Dan hebben we het Stake F1 Team, voorheen bekend als Alfa Romeo. Zij onthullen op 5 februari hun auto met een nieuwe kleurstelling voor het seizoen van 2024.

Aston Martin, met coureurs Fernando Alonso en Lance Stroll, maakt hun nieuwe auto bekend op 12 februari.

Mercedes presenteert hun W15 op Valentijnsdag, 14 februari. Een week eerder, op 7 februari, toont Alpine hun nieuwe raceauto.

Tenslotte, Red Bull Racing onthult hun RB20, bestuurd door Max Verstappen en Sergio Perez, op 15 februari. Net voor de wintertesten in Bahrein, waar Verstappen zijn titel in 2024 zal verdedigen.

 

Schema presentaties nieuwe F1 auto's

Team Datum
Haas F1 Team 2 februari
Stake F1 Team 5 februari
Williams 5 februari
Alpine 7 februari
Visa Cash App RB 8 februari
Aston Martin 12 februari
Ferrari 13 februari
Mercedes 14 februari
McLaren 14 februari
Red Bull Racing 15 februari

 

McLaren 2024 livery
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl