Contact met Vaartland.nl

 

Prijzen van occasions weer gedaald!

Vaartland.nl Jelle
5 juni 2024

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

De inflatiegekte ligt achter ons. Ondanks dat auto's door de opnieuw stijgende BPM duurder zijn geworden, is er goed nieuws voor de occasionmarkt.

In 2024 kun je namelijk shoppen voor voordeligere occasions.

 
 
 
 
 

Daling occasionprijzen

In 2023 daalden de occasionprijzen licht, met 1,6%. Desondanks waren de prijzen in december 2023 nog steeds 25% hoger dan in december 2019.

Dit jaar daalt de gemiddelde prijs verder, wat leidt tot goedkopere occasions in 2024.

Uit cijfers van het Europese online autoplatform AutoScout24 blijkt dat de gemiddelde prijs van een tweedehands auto in mei opnieuw is gedaald.
 
In mei kostte een occasion €22.617, wat een daling van 8,2% betekent vergeleken met mei 2023.
 

Vind hier jouw ideale droomauto met de lagere occasionprijzen!

Dalende trend prijzen occasions 

Daardoor is de prijs van een gemiddelde tweedehands auto bijna gelijk aan die van mei 2022, toen een occasion €22.617 kostte.

Gedurende heel 2024 vertonen de gemiddelde prijzen van occasions een dalende trend, na in 2023 stabiel op recordhoogte te zijn gebleven.

In 2022 stegen de prijzen op de occasionmarkt sterk, mede door de nasleep van de coronapandemie, waardoor mensen massaal op zoek gingen naar individueel vervoer.

occasions

 

 


Volkswagen Golf en Polo het populairst 

De dalende prijzen in 2024 maken het steeds aantrekkelijker om een tweedehands auto te zoeken.

In vergelijking met een paar jaar geleden zijn occasions nu gemiddeld €2000 goedkoper. Ondanks deze prijsdaling blijft de vraag naar populaire modellen zoals de Volkswagen Polo en Golf onveranderd hoog.

Zie hier het aanbod van de populaire Golf en de populaire Polo

Wat is een occasion?

Een occasion, ook wel bekend als een tweedehands auto, is een voertuig dat eerder in bezit is geweest en opnieuw te koop wordt aangeboden.

In tegenstelling tot nieuwe auto's, die rechtstreeks van de fabrikant of dealer komen, hebben occasions vaak al een of meerdere eigenaren gehad en kunnen ze variëren in leeftijd, kilometerstand en conditie.

Occasions zijn populair vanwege hun prijsvoordeel. Omdat auto's snel in waarde afnemen, vooral in de eerste jaren, kan een tweedehands auto een meer betaalbare optie zijn voor kopers.

Dit maakt het mogelijk om modellen en merken te kopen die anders wellicht buiten het budget zouden vallen.

Bij de aanschaf van een occasion is het belangrijk om aandacht te besteden aan verschillende aspecten zoals de onderhoudsgeschiedenis, kilometerstand en eventuele schade uit het verleden.

Occasions worden verkocht via verschillende kanalen, waaronder autodealers, online platforms, en particuliere verkopers.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl