Contact met Vaartland.nl

 

Deze elektrische automerken zijn nieuw in Nederland!

Vaartland.nl Gert Jan
12 juni 2024

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

Elektrische occasions worden steeds populairder. Er komen nieuwe automerken en -modellen bij in Nederland, dus ook 'nieuwe' occasions.

Lees in deze blog welke nieuwe elektrische automerken er op de Nederlandse markt zijn gekomen.

Zie hier ook de top 10 beste elektrische auto's, de 10 best betaalbare elektrische auto's en wat de bijtelling van een elektrische auto is.

Omdat er zoveel nieuwe merken bijkomen kunnen ze niet allemaal behandeld worden. In deze blog worden er 10 nieuwe merken uitgelicht.

 

Elektrisch rijden steeds populairder

De populariteit van elektrische auto's in Nederland neemt snel toe. Deze groei is te danken aan verschillende factoren, waaronder overheidsbeleid, milieubewustzijn en technologische vooruitgang.

De Nederlandse overheid stimuleert de overstap naar elektrisch rijden door subsidies, belastingvoordelen en een uitgebreid netwerk van laadpalen. De subsidie stopt alleen volgend jaar juli.

Steeds meer mensen kiezen voor elektrische voertuigen vanwege de lagere operationele kosten en de toenemende bezorgdheid over klimaatverandering.

Bovendien verbeteren de technologie en prestaties van elektrische auto's voortdurend, met grotere actieradius en snellere oplaadtijden.

Automerken lanceren diverse nieuwe modellen, waardoor consumenten meer keuze hebben. Steden en gemeenten dragen ook bij aan de groei door het implementeren van milieuzones en het bevorderen van duurzame mobiliteit.

De maatschappelijke acceptatie van elektrische auto's groeit, en met de toenemende infrastructuur en ondersteunende maatregelen zal deze trend zich waarschijnlijk voortzetten.

Elektrisch rijden wordt steeds meer gezien als een praktische en duurzame keuze voor de toekomst van mobiliteit in Nederland.

 
 
 
 
 

Hongqi

Het elektrische automerk Hongqi, afkomstig uit China, heeft zijn intrede gedaan op de Nederlandse markt.

Hongqi, bekend om zijn luxe voertuigen, heeft elektrische modellen zoals de E-HS9, een grote SUV met indrukwekkende specificaties en luxe afwerking.

Het merk combineert geavanceerde technologieën met elegant design, gericht op het hogere segment van de markt.

Hongqi's komst naar Nederland weerspiegelt de groeiende diversiteit en concurrentie binnen de elektrische automarkt, waarbij consumenten nu nog meer keuze hebben uit premium elektrische voertuigen.

Hongqi

 

 

 

BYD

Het Chinese merk BYD (Build Your Dreams) breidt zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt uit met een reeks elektrische voertuigen.

BYD staat bekend om zijn innovatieve batterijen en milieuvriendelijke technologieën. Modellen zoals de BYD Atto 3, Tang en Han bieden indrukwekkende prestaties, ruime actieradiussen, en moderne veiligheidsvoorzieningen.

Met competitieve prijzen en een sterke focus op duurzaamheid, wint BYD snel aan populariteit in Nederland.

BYD

 

 
XPeng

Het Chinese elektrische automerk XPeng is bezig aan een opmars in Nederland met modellen zoals de XPeng P7 en G9.

Deze voertuigen bieden geavanceerde functies zoals autonome rijtechnologie, lange actieradiussen en strakke, moderne ontwerpen. XPeng richt zich op het leveren van innovatieve en betaalbare elektrische auto's, wat het aantrekkelijk maakt voor een breed scala aan consumenten.

De combinatie van technologische vooruitgang en betaalbaarheid helpt XPeng snel aan populariteit te winnen op de Europese markt.

XPeng

 

 

Aiways

Aiways is ook een merk uit China, die betaalbare elektrische auto's aanbiedt in Nederland, zoals de U5 SUV. Aiways staat bekend om praktische voertuigen met ruime interieurs en moderne technologie.
 
Met een goede actieradius en scherpe prijzen richt Aiways zich op consumenten die op zoek zijn naar betaalbare elektrische mobiliteit zonder comfort en stijl op te geven. 

Aiways

NIO

NIO, een Chinees automerk, biedt in Nederland elektrische auto's aan zoals de ES8 en ET7. NIO is bekend om zijn slimme batterijwisselsystemen, waarmee lege batterijen snel kunnen worden vervangen.

De auto's hebben luxe interieurs, lange afstanden op één lading en moderne rijhulpsystemen. Door scherpe prijzen en slimme technologie trekt NIO veel aandacht van Nederlandse kopers die op zoek zijn naar duurzame en luxe elektrische auto's.

Hierdoor groeit NIO snel in populariteit op de Europese markt en onderscheidt zich door zijn unieke aanpak van elektrisch rijden.

NIO

 


Vinfast

VinFast, een automerk uit Vietnam, is nu ook actief in Nederland. Vinfast staat bekend om zijn modellen als de VF8 en VF9. VinFast combineert moderne ontwerpen met ruime interieurs.

Het merk biedt goede garanties en klantgerichte service, wat het aantrekkelijk maakt. Door zijn scherpe prijzen en slimme technologieën trekt VinFast veel aandacht van consumenten die betrouwbare en betaalbare elektrische auto's zoeken.

Vinfast

Lightyear

Lightyear, een innovatief Nederlands automerk dat auto's op zonne-energie ontwikkelt, heeft moeilijke tijden gekend.

Hun eerste model, de Lightyear One, trok veel aandacht maar door financiële problemen moest het bedrijf in januari 2023 faillissement aanvragen voor zijn productiebedrijf.

Sindsdien heeft Lightyear een doorstart gemaakt en richt zich nu op de ontwikkeling van de Lightyear 2, een meer betaalbare zonneauto. Met nieuwe investeringen en hernieuwde focus probeert Lightyear weer op de markt te komen en zijn duurzame visie voort te zetten.

Lightyear

 

 

Lucid

Lucid Motors is een Amerikaans merk dat luxe elektrische auto's maakt. Hun bekendste model, de Lucid Air, biedt een lange actieradius en krachtige prestaties.

Lucid's auto's hebben een modern ontwerp en veel luxe functies. Het merk staat bekend om zijn innovatieve batterijen en efficiënte motoren. Ondanks enkele productie-uitdagingen blijft Lucid groeien.

Het merk trekt veel aandacht van mensen die op zoek zijn naar luxe en duurzame elektrische auto's. Lucid richt zich op topkwaliteit en geavanceerde technologie, waardoor het een belangrijke speler is in de elektrische automarkt.

Lucid
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl