Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 beste betaalbare elektrische auto's

Vaartland.nl Jelle
31 december 2021

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

De populariteit van de elektrische auto neemt steeds meer toe. Dit zie je terug in onze infrastructuur met meer en meer laadpalen waar je, je auto gemakkelijk kan opladen. Wil je een elektrische auto rijden maar er niet super veel geld aan uitgeven? Dan is dit artikel speciaal voor jou. We gaan het niet hebben over Tesla’s en Polestars maar over de top 10 beste betaalbare elektrische auto’s.

Het is moeilijk om te zeggen wat de beste betaalbare elektrische auto is. Iedereen heeft namelijk een eigen interpretatie van de beste auto. Voor de één is dat de actieradius en voor de ander is het betrouwbaarheid. We hebben toch geprobeerd een lijstje te maken. De vermelde prijzen zijn op basis van het moment waarop de tekst geschreven zijn.

  1. Dacia spring
  2. Renault Twingo E-Tech Electric
  3. Seat Mii Electric
  4. Smart Fortwo
  5. Fiat 500e
  6. Opel Corsa-e
  7. Peugeot e-208
  8. Volkswagen e-Up
  9. JAC IEV7S
  10. MG ZS EV SUV

10. MG ZS EV SUV

We beginnen de lijst met deze MG. Deze SUV begint met een prijs van 30.985 euro. De MG ZS EV SUV is een echte gezinsauto. Hij is namelijk ideaal om je gezin mee te vervoeren door de ruimte die de auto biedt. Kijkend naar de actieradius, kan de MG 263 kilometer rijden zonder opladen. Dit is ongeveer vanaf Utrecht naar Lille/Rijsel in Noord-Frankrijk.

9. JAC IEV7S

Een auto waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, maar we zetten hem toch in de lijst: de JAC IEV7S. Deze JAC is te krijgen vanaf 29.900 euro. Voor die prijs krijg je een actieradius van 300 kilometer geven ze aan. De JAC IEV7S komt net als de MG uit China.

8. Volkswagen e-Up

De volgende in de lijst is de Volkswagen e-Up. De e-Up is een stukje kleiner dan JAC en de MG maar dit is ook te zien aan de prijs. Voor de Volkswagen e-Up betaal je ongeveer 26.990 euro. De actieradius van de e-Up is 260 kilometer. De e-Up is echt een compacte stadsauto die ideaal is voor in de stad en kleine afstanden. Daarnaast is het dus een hele betaalbare elektrische auto.

Elektrische auto's

7. Peugeot e-208

De Peugeot e-208 is verkrijgbaar vanaf 29.650 euro. De actieradius is iets minder dan de JAC namelijk 280 kilometer. Wat wel een voordeel aan de Peugeot e-208 is, is dat die ten opzicht van de concurrenten sneller laadt en dat je dus een stuk sneller de weg weer op kan.

6. Opel Corsa-e

De Opel Corsa-e is beschikbaar vanaf 28.799 euro, al zal die in praktijk iets hoger uitvallen. Opel geeft een actieradius van 337 kilometer aan al ligt dit in de praktijk rond de 280 kilometer. De Opel Corsa-e is een heel goed model als je overstapt van een benzine- of dieselauto naar een elektrische auto. Hij is namelijk niet zo futuristisch als veel andere modellen. Wat nog wel de overstap in de weg kan zitten is dat die nog relatief prijzig is in vergelijking met een benzine Corsa.

5. Fiat 500e

Deze auto is ook een slagje kleiner dan veel andere auto’s. We kennen natuurlijk allemaal wel de iconische Fiat 500. Daar is nu dus ook een elektrische variant van gemaakt. De prijs van de 500e ligt rond de 24.900 euro. De actieradius van de 500e is ongeveer 308 kilometer.

4. Smart Fortwo

Oke, deze auto moet je echt liggen maar als je houdt van een kleine auto, zit je met de Smart Fortwo helemaal goed. Het enige nadeel is dat er maar twee personen in passen, maar dit is ook weer een voordeel. Doordat er maar twee personen in passen is die lekker compact en kan je bijna overal parkeren. Daarnaast is die ook lekker zuinig doordat die zo klein is. De prijs van de Smart Fortwo ligt rond de 23.995 euro en heeft een actieradius van 120 kilometer.

3. Seat Mii Electric

Met de Seat Mii Electric zijn we in de top 3 beland. De Seat Mii is net als de Smart een lekkere compacte auto. Voor de Seat Mii Electric betaal je rond de 23.400 euro en hij is daarmee bijna de goedkoopste in deze lijst. De actieradius van de Mii is 260 kilometer, wat de actieradius zeer goed maakt voor wat je voor de Seat Mii Electric betaalt.

2. Renault Twingo E-Tech Electric

De Renault Twingo E-Tech Electric nog ietsje goedkoper dan de Seat. De Twingo kost namelijk maar 21.270 euro. De Twingo E-tech Electric is de elektrische stadsauto van Renault. De Renault Twingo heeft een accu van 22 kwh en komt daarmee op een actieradius van 270 kilometer. Dit is wel de gecombineerde WLTP-cyclus, in praktijk zal dit iets lager uitpakken.

1. Dacia spring

De nummer één in de lijst beste betaalbare elektrische auto is de Dacia Spring. De vanafprijs van de Dacia is 17.890 euro en daarmee met enige afstand de meest betaalbare in de lijst. Een voordeel van de Dacia Spring is de hoge instap, daarnaast is die ook lekker ruim met ruimte voor 4 personen. De actieradius van de Spring ligt rond de 195 kilometer. De Dacia Spring kan niet de beste betaalbare elektrische auto van 2019 en 2020 zijn omdat die pas sinds 2021 op de markt is.

Betaalbare elektrische auto Vaartland.nl

Conclusie

Elektrische auto’s worden dus steeds betaalbaarder. Er zijn een aantal betaalbare elektrische auto’s die heel fijn zijn om te rijden. De beste betaalbare auto is de Dacia Springer dankzij de goede prijs, hoge instap en redelijke bereik.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl