Contact met Vaartland.nl

 

De top 10 snelste auto’s ter wereld

Vaartland.nl Peter
8 oktober 2021

Door Peter Bosch

Meer artikelen van Peter Bosch

Het is altijd leuk om te weten welke auto het snelste is. In dit artikel komen alle snelle auto’s voorbij. Van de verschillende Bugatti’s tot aan de McLaren. We verklappen alvast; in dit lijstje van de snelste auto’s van de wereld komt er geen auto voor met een snelheid onder de 400 kilometer per uur.

  1. SSC Tuatara
  2. Bugatti Chiron Super Sport 300+
  3. Koeningsegg Agera RS
  4. Koeningsegg Agera R
  5. Hennessey Venom GT
  6. Bugatti Veyron Super Sport
  7. Bugatti Chiron
  8. SSC Ultimate Aero TT
  9. Bugatti Veyron
  10. McLaren Speedtail

 

                                                                                                                                                 

Onze snelste auto's

1. SSC Tuatara

De SSC Tuatara met een topsnelheid van 508 km/u is veruit de snelste auto op het moment. De mensen bij SSC zijn in 2009 begonnen met de ontwikkeling van de SSC Tuatara. De Tuatara is vernoemd naar een Nieuw-Zeelandse hagedis. Dit omdat de hagedis een slank koolstofvezel lichaam heeft. De SSC Tuatara wordt aangedreven door een 5.9-liter platte krukas V8 die met E85 ethylalcohol een vermogen van 1750 pk heeft. Met behulp van een gesloten snelweg hebben ze getest hoe hard de SSC nou echt kan. Bij Pahrump (Nevada) in de buurt gingen ze ervoor. Met een lastige dwarswind kwam de SSC Tuatara toch uit op een snelheid van ruim 530 km/u. In combinatie met de vorige run van 484 km/u komen ze uit op een gemiddelde van 508 km/u. Dit is dus veruit de snelste straatlegale auto die door het Guinness is gecertificeerd.

Snelste auto Vaartland

Benieuwd welke auto's bij jou passen? Doe de zoekhulp!

2. Bugatti Chiron Super Sport 300+

Bugatti heeft de formule voor de ultieme topsnelheid uitgedacht. Voeg meer pk’s toe, verminder de massa van de auto en pas de aerodynamica aan. De Bugatti Chiron Super Sport 300+ heeft een 8-liter quad turbo met een W16 motor die is opgevoerd naar een vermogen van 1577 hele paarden. Titanium uitlaat en magnesium wielen helpen om onnodige massa te verliezen. Combineer het gewichtsverlies en de Vermogenstoename met de herziene aerodynamica en de Bugatti Super Sport 300+ is in staat om een snelheid te halen van ruim 490 km/u.

3. Koeningsegg Agera RS

Op navolging van de ‘meer is beter’ mantra, voegde de makers van Koeningsegg in 2015 meer vermogen toe aan de Agera RS. De Koeningsegg heeft nu een V8- motor met ruim 1341 pk. De Agera RS profiteert nu van een gereduceerd gewicht, waardoor hij in de Nevada-woestijn een gemiddelde snelheid bereikte van ruim 447 km/u in twee richtingen.

4. Koeningsegg Agera R

Na de CC-serie debuteerde Koeningsegg in 2011 met een heel nieuw model, de Agera. Een 5,0-liter modulaire Ford V8-motor die goed is voor 947 pk. De V8 motor levert een topsnelheid van ruim 400 km/u, maar haalde later met een verbeterd vermogen en een verbeterde aerodynamica een gecertificeerde topsnelheid van 439 km/u. Waardoor de Koeningsegg Agera R de snelste productieauto ter wereld was in 2011.

5. Hennessey Venom GT

De Hennesy Venom GT is van Amerikaanse makelij. Het is een low-volume supercar op basis van een Lotus Exige-onderstel. Het koolstofvezelplatform is ontworpen om de 1224 kg Hennessey Venom GT zo licht mogelijk te houden. De Venom beschikt over een actief aerodynamisch systeem voor hogersnelheidsstabiliteit. De op achterwielaangedreven Venom is uitgerust met een V8-motor en een dubbele turbo. Dit allemaal levert een vermogen van ruim 1244 pk. Dit allemaal bij elkaar samengevat levert een topsnelheid van 434 km/u.

6. Bugatti Veyron Super Sport

De Bugatti Veyron Super Sport, de auto die de 430 kilometer per uur weet aan te tikken. Is een Bugatti waar er maar dertig van gemaakt zijn. Wist je dat de Veyron vernoemd is naar een autocoureur genaamd Pierre Veyron? Daarnaast is de Bugatti de snelste geproduceerde auto in 2010.

7. Bugatti Chiron

Bugatti is heel goed in het produceren van snelle auto’s. Zie hier de Bugatti Chiron. Deze Bugatti gaat maar liefst 420 kilometer per uur. De Bugatti Chiron heeft 1479 pk en rijdt dus wel lekker door.

8. SSC Ultimate Aero TT

De volgende in de lijst is de SSC Ultimate Aero TT dit racemonster haalt de 411 kilometer per uur. De SSC Ultimate Aero TT is voorzien van 6,4 liter V8 en heeft 1183 pk. De SSC Ultimate Aero TT gaat van 0 naar 100 in 2,8 seconde.

9. Bugatti Veyron

De topsnelheid van de Bugatti Veyron ligt net iets lager dan de SSC Ultimate Aero TT. Die van de Bugatti Veyron ligt namelijk op de 407 kilometer per uur. Deze Bugatti is een hele snelle bestuurbare auto. Het is zeker geen goedkope snelle auto. Maar als je het geld hebt is het zeker de moeite waard. De 1001 pk zullen je niet tegenvallen.

10. McLaren Speedtail

Op nummer 10 een McLaren in de lijst. Bij de McLaren Speedtail lijkt het net of je Daniel Ricciardo bent. Bij de McLaren Speedtail zit je namelijk in het midden van de auto. Het is dus echt een soort raceauto. Met zijn 402 kilometer per uur mag die zeker niet ontbreken in deze lijst. Deze McLaren heeft om het af te sluiten ook nog eens 1036 pk.

                                                                                                                                     

Onze snelste auto's

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl