Contact met Vaartland.nl

 

De top 10 snelste auto’s ter wereld

Vaartland.nl Gert Jan
6 maart 2024

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

Het is altijd leuk om te weten welke auto het snelste is. In dit artikel komen alle snelle auto’s voorbij. Van de verschillende Bugatti’s tot aan de McLaren. We verklappen alvast, in dit lijstje van de snelste auto’s van de wereld komt er geen auto voor met een snelheid onder de 400 kilometer per uur!

10. Koenigsegg Agera RS
9.   Koenigsegg Jesko Absolut
8.   Pagani Huayra
7.   Aston Martin Valkyrie
6.   Koenigsegg Regera
5.   McLaren Speedtail
4.   Rimac Nevera
3.   Hennessy Venom F5
2.   Bugatti Chiron Super Sport 300+
1.   SSC Tuatara                                                                                                                                    

Onze snelste auto's

 

10. Koenigsegg Agera RS

De Koenigsegg Agera RS staat wereldwijd bekend om zijn ongeëvenaarde snelheid en prestaties. Het vestigde een nieuw wereldrecord met een gemiddelde snelheid in twee richtingen van 444,6 km/u, waarmee het de snelste auto ter wereld was.

Deze buitengewone snelheid wordt mogelijk gemaakt door zijn krachtige motor en lichtgewicht ontwerp. De Agera RS is uitgerust met een twin-turbo V8-motor die tussen de 1160 en 1360 pk levert, waardoor hij in slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Bovendien biedt hij een opmerkelijke neerwaartse kracht van 485 kg bij 250 km/u, wat de stabiliteit bij hoge snelheden aanzienlijk verbetert. Met zijn indrukwekkende acceleratie en topsnelheid belichaamt de Agera RS de grenzen van autotechnologie.

Koenigsegg Agera RS

 

9. Koenigsegg Jesko Absolut

De Koenigsegg Jesko Absolut wordt beschouwd als de belichaming van snelheid, mede dankzij zijn indrukwekkende topsnelheid en buitengewone acceleratievermogen. Met een theoretische topsnelheid van ongeveer 531 km/u, indien bewezen, zou hij de snelste auto ter wereld zijn.

De auto is uitgerust met een krachtige 5,0-liter V8-motor met dubbele turbo en een negentraps versnellingsbak, wat resulteert in verbluffende prestaties. Met een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 2,6 seconden, demonstreert de Jesko Absolut zijn fenomenale snelheid en wendbaarheid.

Bovendien dragen het aerodynamische ontwerp en de geavanceerde technologie van de Jesko Absolut bij aan zijn ongeëvenaarde prestaties, waardoor het een waarlijk technologisch meesterwerk is binnen de autowereld.

Koenigsegg Jesko Absolut

 

8. Pagani Huayra

De Pagani Huayra betovert als een buitengewone supercar, gekend voor zijn verbluffende snelheid, kracht en ongeëvenaard rijgedrag. Met een indrukwekkende topsnelheid van ongeveer 383 km/u neemt hij zijn plek in als een krachtpatser op de weg.

De aandrijving wordt geleverd door een 6,0-liter atmosferische V12-motor die maar liefst 829 pk en 740 Nm koppel levert. De adembenemende prestaties van de Huayra zijn te danken aan zijn lichtgewicht ontwerp, geavanceerde aerodynamica en het gebruik van hoogwaardige materialen tijdens de constructie.

Met een acceleratie van 0 naar 97 km/u in slechts 2,8 seconden behoort de Pagani Huayra tot de absolute top van snelheidsmonsters. Deze opmerkelijke prestaties worden verder versterkt door de sequentiële handgeschakelde Xtrac 7-versnellingsbak, die bijdraagt aan zowel de snelle acceleratie als het soepele schakelen.

Pagani Huayra

 

7. Aston Martin Valkyrie

De Aston Martin Valkyrie prijkt als een icoon van snelheid, kracht en vooruitstrevende technologie. Als het eerste hypercar-model van Aston Martin betreedt het een competitieve arena, waar het strijdt tegen rivalen als de Pininfarina Battista en de Rimac Nevera.

Hoewel de exacte topsnelheid niet officieel is bevestigd, wordt geschat dat de Valkyrie de grens van 402 km/u overschrijdt. Onder de motorkap huist een 6,5-liter Aston Martin-Cosworth RA atmosferische V12-motor, die een indrukwekkende 1.000 pk genereert bij 10.500 tpm. Met zijn lichtgewicht ontwerp en geavanceerde aerodynamica schittert de Valkyrie met opmerkelijke prestaties, zoals een bliksemsnelle acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 2,3 seconden.

Het hybride aandrijfsysteem, inclusief een KERS-achtig boostsysteem à la Formule 1-auto's, draagt bij aan deze indrukwekkende prestaties. Naast zijn technische verfijning en prestaties straalt de Valkyrie ook met zijn unieke design, waarmee het een serieuze speler is binnen de wereld van hypercars en de technologische vaardigheid van Aston Martin ten volle laat zien.

Aston Martin Valkyrie

 

Benieuwd welke auto's bij jou passen? Doe de zoekhulp!

6. Koenigsegg Regera

De Koenigsegg Regera betovert met zijn hybride aandrijving en buitengewone snelheid.

Deze hypercar raast met gemak naar een topsnelheid van 404 km/u en sprint in slechts 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u. De drijvende kracht achter deze fenomenale prestaties is de hybride aandrijflijn, bestaande uit een twin-turbo V8-motor en drie elektromotoren, die gezamenlijk 1.500 pk en 2.000 Nm koppel leveren.

Het lichtgewicht ontwerp en de geavanceerde aerodynamica dragen bij aan de uitmuntende prestaties van deze bolide. Als geduchte concurrent in de wereld van hypercars belichaamt de Koenigsegg Regera de pure ingenieurskunst van Koenigsegg.

Koenigsegg Regera

 

5. McLaren Speedtail

De McLaren Speedtail is een hybride hypercar die bekend staat om zijn buitengewone snelheid en prestaties. Met een topsnelheid van 403 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,0 seconden, is hij een ware krachtpatser op de weg.

Deze indrukwekkende prestaties zijn het resultaat van een krachtige hybride aandrijflijn met 1036 pk, waarbij een twin-turbo-opgeladen V8-motor wordt gecombineerd met een elektromotor. Het gestroomlijnde ontwerp en de lichtgewicht constructie van de Speedtail dragen verder bij aan zijn opvallende acceleratie en topsnelheid, waardoor hij een iconische verschijning is binnen de wereld van hypercars.

McLaren Speedtail

 

4. Rimac Nevera

De Rimac Nevera is een elektrische hypercar die zich onderscheidt door zijn verbluffende acceleratie en topsnelheid. Met een razendsnelle acceleratie van slechts 1,74 seconden van 0 naar 100 km/u, vestigt hij zich als de snelst accelererende productieauto ooit.

Bovendien bereikt de auto een topsnelheid van 415 km/u. Deze ongeëvenaarde prestaties worden mogelijk gemaakt door een krachtige elektrische aandrijflijn met vier afzonderlijke elektromotoren, elk voor een wiel, die tezamen 1.914 pk en 2.360 Nm koppel produceren. Het lichtgewicht ontwerp en geavanceerde aerodynamica spelen eveneens een cruciale rol in de uitmuntende prestaties van deze hypercar.

Met deze unieke technische eigenschappen neemt de Rimac Nevera een vooraanstaande positie in binnen de wereld van hypercars, waarbij het tegelijkertijd een pronkstuk is van de technologische expertise van Rimac Automobili.

Rimac Nevera

 

3. Hennessy Venom F5

De Hennessey Venom F5 staat wereldwijd bekend om zijn buitengewone snelheid en prestaties. Het is vernoemd naar de Fujita-schaal, die tornado-intensiteit meet, waarbij F5 de hoogste categorie vertegenwoordigt.

Met een ontworpen topsnelheid van ongeveer 512 km/u behoort de Venom F5 tot de absolute top van snelheidsmonsters op de weg. Onder de motorkap huist een krachtige 6,6-liter V8-motor, opgevoerd tot een indrukwekkende 1817 pk en 1617 newtonmeter koppel, waardoor het voertuig in slechts 2,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert.

Het lichtgewicht ontwerp en geavanceerde aerodynamica dragen bij aan deze indrukwekkende prestaties, waardoor de Venom F5 een waar meesterwerk van autotechniek is.

Hennessy Venom F5

 

2. Bugatti Chiron Super Sport 300+

De Bugatti Chiron Super Sport 300+ is wereldwijd beroemd als de snelste auto, met een topsnelheid van 490 km/u. Deze ongelooflijke snelheid wordt mogelijk gemaakt door de vier turbogeladen 8,0-liter W16-motor, die maar liefst 1.600 pk genereert.

De Chiron Super Sport 300+ sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 2,4 seconden, wat zijn uitzonderlijke prestaties en wendbaarheid benadrukt. Het lichte ontwerp, geavanceerde luchtdynamica en krachtige motor maken deze auto tot een waar staaltje autotechniek. Het is dan ook terecht dat hij wordt beschouwd als een van de snelste hypercars ter wereld.

Bugatti Chiron Super Sport 300+

 

1. SSC Tuatara

De SSC Tuatara met een topsnelheid van 508 km/u is veruit de snelste auto in de wereld. De mensen bij SSC zijn in 2009 begonnen met de ontwikkeling van de SSC Tuatara. De Tuatara is vernoemd naar een Nieuw-Zeelandse hagedis. Dit omdat de hagedis een slank koolstofvezel lichaam heeft.

De SSC Tuatara wordt aangedreven door een 5.9-liter platte krukas V8 die met E85 ethylalcohol een vermogen van 1750 pk heeft. Met behulp van een gesloten snelweg hebben ze getest hoe hard de SSC nou echt kan. Bij Pahrump (Nevada) in de buurt gingen ze ervoor.

Met een lastige dwarswind kwam de SSC Tuatara toch uit op een snelheid van ruim 530 km/u. In combinatie met de vorige run van 484 km/u komen ze uit op een gemiddelde van 508 km/u. Dit is dus veruit de snelste straatlegale auto die door het Guinness is gecertificeerd.

SSC Tuatara
 
Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl