Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 duurste auto’s ter wereld

Vaartland.nl Gert Jan
16 april 2024

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

Menig "autogek" kan volledig wegdromen bij de gedachte ooit de duurste auto ter wereld te bezitten. De parel onder de bolides.

Uniek, onderscheidend, veelal door zijn uitzonderlijke luxe of juist door puur bloedstollend bruut geweld. Occasions als een Mercedes-Benz CLA-klasse, Jaguar i-pace of de vele auto's van BMW hebben allemaal iets van die kenmerken gemeen, en dat is luxe.

Eén ding is zeker: Met uitschieters van tientallen miljoenen, zal het voor velen bij dromen blijven. Wij presenteren: top 10 duurste auto's ter wereld.

 

10. Bugatti Divo

De Bugatti Divo is een hyperauto die gebouwd is op basis van de Bugatti Chiron, maar met een focus op verbeterde wendbaarheid en downforce voor meer circuitgerichte prestaties.

De Divo onderscheidt zich met een uniek, aerodynamisch geoptimaliseerd design en een beperkte productie van slechts 40 exemplaren. De auto is uitgerust met een 8,0-liter quad-turbo W16-motor die 1500 pk levert, vergelijkbaar met die van de Chiron.

Met een prijskaartje van 5,8 miljoen dollar is de Bugatti Divo een van de meest exclusieve en dure auto's ter wereld.

Bugatti Divo

 

9. Pagani Huayra Codalunga

De Pagani Huayra Codalunga is een exclusieve variant van de Pagani Huayra, ontworpen met een nadruk op een elegant en gestroomlijnd design. Deze speciale editie is ontwikkeld door Pagani's "Grandi Complicazioni" divisie, die zich richt op zeer complexe en unieke projecten.

De Codalunga, wat 'lange staart' betekent in het Italiaans, heeft een verlengde achterkant die zorgt voor een uniek en aerodynamisch profiel.

Het voertuig is uitgerust met een krachtige V12-motor van Mercedes-AMG die uitzonderlijke prestaties levert.

De Huayra Codalunga heeft een prijskaartje van ongeveer 7,4 miljoen dollar en is gelimiteerd tot slechts vijf exemplaren wereldwijd.

Pagani Huayra Codalunga
 
 
 
 
 

8. Maybach Exelero

De Maybach Exelero is een unieke, luxe auto die in 2005 werd onthuld door de Duitse fabrikant Maybach. Deze auto is uitgerust met een krachtige twin-turbo V12-motor die 700 pk levert en een topsnelheid van ongeveer 350 km/u kan bereiken.

Met zijn opvallende design en luxueuze interieur vertegenwoordigt de Exelero het toppunt van luxe en prestatie. De Exelero is verkocht voor ongeveer 8 miljoen dollar, wat hem een van de duurste auto's ter wereld maakt.                                                                                                                                              

Maybach Exelero

7. Bugatti Centodieci

De Bugatti Centodieci, geprijsd op 8,8 miljoen dollar, is een eerbetoon aan de legendarische Bugatti EB110. De naam 'Centodieci', wat '110' betekent in het Italiaans, verwijst naar zijn voorganger.

Dit model maakt gebruik van de 8,0-liter W16-motor van de Chiron, die in de Centodieci 1600 pk levert met een koppel van 1600 Newtonmeter. Er zijn in totaal tien exemplaren van de Centodieci geproduceerd.

Bugatti Centodieci

6. Rolls-Royce Sweptail

Tussen al het brullende V12 geweld, een heerlijke limousine op plek van onze top 10 duurste auto’s.

Een Rolls is op zich al een unieke verschijning maar als deze dan ook nog volledig op maat is gemaakt, met een achterzijde gebaseerd op een luxueus jacht, dan heb je wel echt iets bijzonders.

Wat een schoonheid! Oké, hij komt met een stevig prijskaartje. 12,8 miljoen dollar. Maar beter duur dan niet te koop. Toch?

Rolls-Royce Sweptail

5. SP Automotive Chaos

De SP Automotive Chaos is een hypercar geproduceerd door Spyros Panopoulos Automotive, een Griekse autofabrikant. Deze auto wordt gepromoot als de eerste "ultracar" ter wereld, een stap verder dan de traditionele hypercars, vanwege zijn extreme prestaties en technologie.

De prijs van de SP Automotive Chaos start bij ongeveer 14 miljoen dollar, afhankelijk van de specificaties en aanpassingen.

SP Automotive Chaos

4. Pagani Zonda HP Barchetta

De Pagani Zonda HP Barchetta, gebouwd in Italië, is net als de andere op maat gemaakte auto's op deze lijst beperkt in oplage, met slechts drie exemplaren geproduceerd. Dit draagt bij aan zijn hoge prijs van 17,5 miljoen dollar.

Een van deze auto's is inmiddels gecrasht, mogelijk omdat de 760 pk sterke 7,3-liter atmosferische V12 te krachtig was voor de eigenaar. Daardoor zijn er nu nog maar twee over.

Pagani Zonda HP Barchetta

Vul al jouw wensen hieronder in en vind de auto die perfect bij jou past!

3. Bugatti La Voiture Noire

De Bugatti La Voiture Noire geeft prestaties die overeenkomen met zijn prijskaartje van naar verluidt 18,9 miljoen dollar. Deze unieke Bugatti, die lijkt op de Bugatti Chiron, beschikt over een 8,0-liter W16-quad-turbomotor met 1500 pk en 1600 Newtonmeter koppel.

De naam van de auto, 'de zwarte auto', klinkt ondanks de indrukwekkende specificaties relatief gewoon.

Bugatti La Voiture Noire

2. Rolls-Royce Boat Tail (dure auto)

Rolls-Royce bezit de tweede plek op deze lijst met de Rolls-Royce Boat Tail, die indruk maakt met een prijs van 28 miljoen dollar. De Boat Tail is volledig op maat gemaakt naar de specificaties van de klant, die waarschijnlijk een Arabische emir is, of een beroemd koppel.

Rolls-Royce Boat Tail

1. Rolls-Royce La Rose Noire Droptail (duurste auto ter wereld)

De Rolls-Royce Droptail, gemaakt voor een mysterieus koppel uit de mode- en champagnedynastie, zal naar verwachting meer dan 30 miljoen dollar opleveren, waardoor het de duurste nieuwe auto ooit kan worden.

Ondanks de prijs en het exclusieve ontwerp biedt de auto geen uitzonderlijke prestaties; hij deelt dezelfde aandrijflijn met de 'gewone' Rolls-Royce Ghost.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

 

Duurste auto Nederland

Voor een schappelijke 3.542.760 euro koop je een Bugatti Chiron en ben je de trotse bezitter van de duurste auto van Nederland.

Wil je uniek zijn? Dan kan je beter geen Bugatti kopen want van de top 10 duurste auto's in Nederland komen er 8 bij Bugatti vandaan.

De eigenaar van deze Bugatti Chiron is wat ons betreft ook gelijk ereburger van Nederland dankzij de 174.725 euro aan BPM die met zijn aankoop is toegevoegd aan de Nederlandse schatkist.

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl