Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 duurste auto’s ter wereld

Vaartland.nl Jelle
5 oktober 2021

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Menig “ autogek “ kan volledig wegdromen bij de gedachte ooit de duurste auto ter wereld te bezitten. De parel onder de bolides. Uniek, onderscheidend, veelal door zijn uitzonderlijke luxe of juist door puur bloedstollend bruut geweld. Eén ding is zeker: Met uitschieters van tientallen miljoenen, zal het voor velen bij dromen blijven. Wij presenteren: top 10 duurste autos ter wereld.

10. Pagani Huayra BC

Hoewel de “bezemwagen” van onze lijst top 10 duurste auto, niet de duurste auto ter wereld is, is hij misschien wel de mooiste. De Pagani Huayra BC. Met zijn ronkende 12 cilinder en “magische” 1000 nm aan koppel, is hij in staat om binnen 3,2s de 100 km/h voorbij te denderen. Voor slechts 2,4 miljoen euro is hij voor jou. Wellicht geen koopje, maar het geld dubbel en dwars waard.

 

                                                                                                                                                   

Onze duurste auto's

9. Ferrari Pininfarina Sergio

Het volgende merk mag niet ontbreken op de lijst van duurste auto ter wereld. Wie droomt van een Italiaans exotisch raspaard, droomt natuurlijk van Ferrari. In het geval van de nummer 9 van duurste auto ter wereld: de Ferrari Pininfarina Sergio. Ferrari’s duurste auto. Is hij een beetje snel? Nou, niet een beetje! Met het rechterpedaal bedien je een dijk van een V8. Met 605 paarden in het vooronder is hij snel. Bloedsnel welteverstaan! Er is slechts 1 struikelblok. De prijs. 2,6 miljoen euro.

8. Aston Martin Valkyrie

Al ruim 100 jaar maakt het merk Aston Martin heel wat los bij auto-verslaafden van het puurste soort. Mooi of niet mooi is een kwestie van (of gebrek aan) smaak maar de nummer 8 van duurste auto’s ter wereld, is onmiskenbaar iets bijzonders. 6,5 V12, 1146 pk, 740 nm, zijn serieus goede cijfers. Toch leuk na een duffe dag op het werk. Prijs? 2,7 miljoen euro. Wij zeggen: Doen!

7. Bugatti Veyron Mansory Vivere Limited edition

Nu is een standaard Veyron al niet 'bescheiden', de Mansory Vivere LE spant de kroon. Een zeldzame schoonheid. Dit kunstwerk op wielen accelereert binnen 2,5s naar de 100. Alleen vliegen is nog sneller. De nummer 7 van duurste auto’s ter wereld mag dan ook wat kosten: 2,9 miljoen euro. Oké, heel véél geld. Maar dan heb je ook wat: een supersonische klassieker van de toekomst.

6. Lykan Hypersport

Wat je van ver haalt is lekker. En lekker is ‘ie. De Lykan Hypersport wordt gefabriceerd in de Verenigde Arabische Emiraten en wereldwijd bestaan er slechts 7 exemplaren. Stuk voor stuk om van te watertanden! Onze nummer 6 van duurste auto’s ter wereld spatte in 2015 van het doek in “the Fast and the Furious 7”. Deze filmster is te koop voor een bescheiden 2,9 miljoen euro.

 
 
 
 
 

5. McLaren P1 LM

De overtreffende trap van een supercar is een hypercar. Zie hier de McLaren P1. Bij wie ‘relaxed’ niet in het vocabulaire voorkomt, is onze nummer 5 van duurste auto’s ter wereld, de ultieme auto. Een kleine 1000 pk, 0-100 in minder dan 2,5s en een topsnelheid van zo’n 350 km/h. “Zo wil je ‘m hebben” zeiden wij tegen elkaar! Sommige dingen zijn onbetaalbaar. In het geval van de McLaren? 3 miljoen euro.

4. Lamborghini Veneno Roadster

De nummer 4 van duurste auto’s van de wereld, is de Lamborghini Veneno Roadster. Hij werd uitgebracht ter ere van de 50e verjaardag van het merk en is overduidelijk een one-of-a-kind. Een icoon. “Magnifico”zeggen ze in Italië. Specs? 6,5-liter V12 met 750 pk. In 2,8s tikt de naald de 100 km/h aan en hij heeft een topsnelheid van 354 km/h. Daarmee zijn z’n prestaties al net zo uitzonderlijk als de looks. Met 4 miljoen Euro misschien iets aan de prijs maar zeg nou zelf, hij is toch wel erg fraai?

3. Koenigsegg CCXR

De nummer 3 van onze lijst duurste auto’s ter wereld, is wederom een bolide die je niet dagelijks tegen zal komen. Ditmaal een meesterwerk van de Zweedse autobouwer Koenigsegg met een aanschafprijs van maar liefst 4,1 miljoen euro. Dat bio-ethanol niet alleen goed is voor de sfeerhaard, bewijst de Koenigsegg CCXR. Door het octaangehalte zijn hogere vermogens haalbaar. In het geval van de CCXR? 1018 pk! Dat het milieubewuster is, is een leuke bijkomstigheid.

2. Rolls-Royce Sweptail

Tussen al het brullende V12 geweld, een heerlijke limousine op plek van onze top 10 duurste auto’s. Een Rolls is op zich al een unieke verschijning maar als deze dan ook nog volledig op maat is gemaakt, met een achterzijde gebaseerd op een luxueus jacht, dan heb je wel echt iets bijzonders. Wat een schoonheid! Oké, hij komt met een stevig prijskaartje. 11 miljoen euro. Maar beter duur dan niet te koop. Toch?

1. Bugatti La Voiture Noire

Het beste bewaren we voor het laatst. Wat is de duurste auto in de wereld? … De sensationele: Bugatti La Voiture Noire. Bugatti’s duurste auto ooit. Er is er slechts maar 1 van geproduceerd. Wat deze parel moet kosten? Een atmosferische 15,3 miljoen euro.

 

                                                                                                                                                       

Onze duurste auto's

De duurste auto Vaartland

                                                                                                   

Duurste auto Nederland

Voor een schappelijke 3.542.760 euro koop je een Bugatti Chiron en ben je de trotse bezitter van de duurste auto van Nederland. Wil je uniek zijn? Dan kan je beter geen Bugatti kopen want van de top 10 duurste auto's in Nederland komen er 8 bij Bugatti vandaan. De eigenaar van deze Bugatti Chiron is wat ons betreft ook gelijk ereburger van Nederland dankzij de 174.725 euro aan BPM die met zijn aankoop is toegevoegd aan de Nederlandse schatkist.

Duurste oldtimer ter Wereld

De duurste nieuwe auto ter wereld valt echter in het niets tegenover de duurste "gebruikte" auto ter wereld. Het is niet 100% zeker wat de duurste occasion ter wereld is aangezien deze vaak achter gesloten deuren worden verkocht. Het record voor de duurste oldtimer die ooit in het openbaar werd verkocht wisselde in 2014 voor 32.5 miljoen euro van eigenaar! Voor zover bekend is dit een rode Ferrari 250 GTO Berlinetta. 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl