Contact met Vaartland.nl

 

Auto verkopen zonder gedoe? Lees de tips!

Vaartland.nl Jelle
21 februari 2020

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Een auto verkopen kan een lastige onderneming zijn. Niet iedereen zit te wachten op een wildvreemde voor de deur die naar jouw auto komt kijken. Als je een auto wil verkopen zonder gedoe ben je dan ook vaak beter af deze in te ruilen of te verkopen aan een bedrijf.

Een bedrijf wil echter zelf ook nog winst kunnen maken op jouw auto. Je krijg hier dus vaak niet de hoofdprijs voor je auto. Als je zoveel mogelijk geld wilt overhouden aan je auto ben je dus beter af deze zelf te verkopen. In dat geval kom je vaak uit bij verkoop website als Marktplaats, Autoscout24 en Autotrack.
 
Wil je jouw auto zo snel mogelijk verkopen? Dan loont het als je wat extra tijd en energie steekt in het plaatsen van je advertentie. Zo heb je vooraf misschien wat meer werk maar ben je hem uiteindelijk sneller kwijt. In dit blogartikel geven we je 5 tips hoe je zo snel mogelijk en voor de beste prijs je auto kan verkopen.

5 tips om jouw auto snel particulier te verkopen

1. Een schone auto verkoopt zichzelf

Niet iedereen heeft een achtergrond in autotechniek. Daarom kopen we dan ook vaak een auto met onze ogen. Als een auto mooi schoon is denken we al vaak dat deze nieuwer en beter is dan in werkelijkheid waar is. Iets wat zonder meer in jouw voordeel kan werken. 

Het is dus zeer belangrijk dat stap 1 het schoonmaken van de auto is. Dit is niet alleen handig voor de bezichtiging maar ook voor de foto’s van de auto. Een goede indruk maak je vaak maar één keer. 

Ben je handig, dan kan je dit natuurlijk zelf doen. Ook in deze situatie gaat op dat wat extra energie erin steken zeker de moeite waard is. Rij de auto dus niet door de wasstraat heen maar maak deze zelf schoon. Het zal je verbazen hoeveel beter het resultaat is van wat ouderwets handwerk.
 
Een goede tip is vooral om zoveel mogelijk water te gebruiken. Tijdens het schoonmaken komt er veel vuil los wat niet automatisch van de auto verdwijnt. Dit wil je verwijderen en niet verder verspreiden over de auto. Spoel de auto dus vaak af en zorg ervoor dat het losgekomen vuil niet opdroogt.

Meer info over velgen reinigen

Ben je minder handig dan kun je dit beter uitbesteden. In nederland zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het detailen, ofwel schoonmaken, van je auto. Het professioneel reinigen kan je ook weer gebruiken als een toegevoegde waarde in de beschrijving van je advertentie.  Hou voor het schoonmaken van zowel je exterieur als interieur bij een professioneel bedrijf rekening met tussen de 80 en 200 euro. 

2. Zorg voor unieke voordelen die jouw auto onderscheidt

Met rond de 200.000 auto’s alleen al op Marktplaats is de kans groot dat er genoeg alternatieven zijn voor jouw auto. Het is dan ook belangrijk om unieke voordelen te hebben die jouw auto kan onderscheiden. Vermeld deze voordelen dan ook zo vroeg mogelijk in je tekst zodat mogelijk koper deze niet missen.

Waar kan je aan denken?

• Een nieuwe APK.
• Een complete onderhoudshistorie.
• Een complete set reservesleutels.
• Het netjes op niveau zijn van alle vloeistoffen, zoals olie en ruitensproeiervloeistof.
• Een nette, schone en goed uitziende en rijdende auto.

3. Controleer of alles werkt

Weinig is zo ongemakkelijk als tijdens een testrit voor verrassingen komen te staan. Zorg er dan ook voor dat je alle functies van de auto goed test voor er iemand een testrit komt maken. Zo voorkom je een scheve indruk. Werken alle lichten nog naar behoren? Blaast de airco goed koud? Zijn de banden op de juiste spanning? Is de tank niet leeg? Enzovoort.

je auto verkopen blog vaartland

4. Wees goed bereikbaar en geef duidelijke informatie

Het is gemakkelijk om er vanuit te gaan dat iemand die half de waarde biedt toch niet serieus is. Dit is echter niet altijd waar. Ga altijd een gesprek aan met een mogelijke geïnteresseerde, ze hebben zelf namelijk al de eerste stap genomen.

Reageer ook altijd zo snel mogelijk. Wanneer jij een bericht ontvangt van een mogelijke geïnteresseerde is er een grote kans dat je niet de enige bent waar ze contact mee hebben. Zorg dat je dus goed bereikbaar bent en vriendelijk antwoord.

Een auto is een grote aankoop waarbij vertrouwen in de ander zeer belangrijk is. Vriendelijk en attent zijn kan dat beetje extra zijn waardoor ze voor jouw auto kiezen. Zeker wanneer er genoeg alternatieve auto’s zijn kan een vriendelijke gesprekspartner het verschil maken.

5. Weet waar en tot wanneer je een auto kunt overschrijven

Is de bezichtiging een succes en willen ze de auto graag overnemen? Dan is het handig als je alvast het voorwerk gedaan heb en alle papieren klaar hebt liggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tenaamstellingscodes. Ben je deze kwijt dan kan je ze gemakkelijk online opnieuw aanvragen via het RDW. Hiervoor heb je wel je DigiD en een betaalpas nodig, dit kost namelijk 1 euro. 
Voor het overschrijven van je auto kun je terecht bij de meeste postkantoren of bijvoorbeeld de Bruna. Kijk dan ook vooraf waar de dichtstbijzijnde locatie zich bevindt!

Tenaamstellingscode aanvragen

Tag:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl