Contact met Vaartland.nl

 

Er warmpjes bijzitten in de auto tijdens de winter

Vaartland.nl Gert Jan
27 november 2019

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

In de wintermaanden wil je er uiteraard warmpjes bijzitten als je onderweg bent. Tegenwoordig hebben auto’s de nieuwste functies en uitrustingen.  Een verwarmde stoel en een verwarmd stuur behoren hierbij. Sommige mensen vinden dit heerlijk en sommige vinden het afschuwelijk.  Denk aan de volgende opties bij het kopen van jouw volgende auto. En profiteer van deze opties in de kouden wintermaanden!

Stoelverwarming:

De “verstandige mensen” met stoelverwarming weten het: als je eenmaal een auto met stoelverwarming hebt, wil je nooit meer zonder. Want wie houdt er nou van om in een koude auto te zitten? Het is eigenlijk net als een warm bad: je lichaam is omgeven door warmte. Zet ook de verwarming aan en je wilt je auto nooit meer verlaten.

Stuurverwarming:

Deze optie zien we niet heel vaak, maar als je toch kunt kiezen… Kouden handen tijdens het rijden komt vaak voor, waarom geen stuurverwarming? Geen handschoenen meer aan achter het stuur en niet bang zijn dat je handen bij contact met het stuur bevriezen.  Dit is een optie voor de echte luxe-poezen. Wij zijn toch wel fan van deze toevoeging, over een paar jaar waarschijnlijk heel normaal.

Verwarming stoken:

Of de optie die elke auto inmiddels heeft. Gewoon simpelweg de verwarming aanzetten.  Tegenwoordig kun je op verschillende plaatsen in de auto andere temperaturen generen. Dit is toch genieten, heerlijk verwarmd op weg met het hele gezin.

 
 
 
 
 

Tag:  

Nadelen aan auto voorverwarmen:

1. Motorvermogen: De auto voorverwarmen is slecht voor de motor. Dit komt omdat de motor niet efficiënt werkt wanneer hij stilstaat, wat betekent dat de prestaties van de motor langzaam maar zeker verslechteren. Op de lange termijn kost dit motorvermogen.

2. Opwarmen gaat langzamer: Als je vooral voor comfort gaat, kun je beter een rondje rijden. De auto warmt tijdens het rijden veel sneller op dan wanneer hij stilstaat. Moderne elektrische auto's bieden een nog aantrekkelijker alternatief: bestuurders kunnen hun mobiele telefoon gebruiken om de auto voor te verwarmen zonder de motor te hoeven inschakelen.

3. Het vervuilt je motor: De auto gebruikt een rijk brandstofmengsel tijdens het stationair draaien. Dit kan leiden tot afzettingen op de gasklep. Voor dieselauto's produceert het extra roet. In beide gevallen vervuilt het de motor op dezelfde manier als wanneer u alleen korte ritten maakt.

4. Ze kunnen je auto stelen: Tijdens het voorverwarmen gaan de meeste mensen weer terug naar binnen. Nog even de laatste dingen pakken of simpelweg ontbijten. Maar dat houdt in dat je auto buiten staan te draaien de autosleutels in het contact. Een makkelijke prooi voor autodieven.

5. Veel uitstoot van schadelijke gassen Wanneer je de auto opwarmt terwijl het buiten vriest, produceert je auto bijna vier keer zoveel uitstaat dan een reeds opgewarmde motor. Bij Vluchtige Organische Stoffen geldt zelfs bijna dat er acht keer zoveel schadelijke gassen worden uitgestoten.
 

Alle occasions met Climate Control

warm in de auto blog vaartland

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl