Contact met Vaartland.nl

 

Alles wat je moet weten over Parkeerapps

Vaartland.nl Jelle
10 februari 2021

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Ze worden steeds populairder, parkeerapps. Maar wat is een parkeerapp precies? Wat zijn de voor- en nadelen van een parkeerapp? En wat is de beste Parkeerapp? We vertellen het je in dit blogartikel.

Wat is een Parkeer app?

Je kent het wel, je parkeert je auto ergens en vervolgens betaal je vooraf voor de tijd die je verwacht er te staan. Kom je eerder terug? Dan heb je pech gehad en krijg je jouw teveel betaalde geld niet terug. Blijf je toch langer weg? Dan riskeer je een mogelijke boete tenzij je tussendoor snel wat extra geld in de parkeer automaat stopt.

Al met al is dit niet erg optimaal en daarom zijn er parkeer apps ontwikkeld. Via een app betaal je alleen voor de tijd waarmee je met je auto geparkeerd staat. Bij gebruik van de app betaal je dus nooit teveel en hoef je je tussendoor ook niet te haasten naar een parkeerautomaat om niet over je tijd heen te gaan. 

Hoe werkt een Parkeer app?

Logischerwijs heb je een parkeerapp op je telefoon nodig. Op de app vind je verschillende parkeermogelijkheden bij jou in de buurt. Wanneer je jouw auto geparkeerd hebt klik je de locatie aan in de app. Vervolgens heb je een nummer van 10 cijfers nodig.

Deze staat op de parkeerautomaat waar je normaal gesproken je parkeerticket uit haalt. Zodra je dit nummer hebt ingevuld in de app begint het betaald parkeren. Bij het installeren van de app moet je het kenteken van je auto invullen. Zo ziet een eventuele parkeerwacht dat je gebruik maakt van mobiel parkeren.

Kom je weer terug bij je auto, dan stop je de parkeeractie en betaal je dus nooit meer dan dat je gebruikt, handig toch?

 
 
 
 
 

De voordelen van een Parkeer app

We hebben ze hiervoor al kort behandeld maar hieronder vind je de voordelen van een parkeer app netjes onder elkaar.

- Alleen betalen voor de tijd die je gebruikt

- Niet in de rij bij de parkeerautomaat

- Niet hoeven haasten naar je auto om op tijd te zijn

- Geen contant geld nodig

parkeerapp blog vaartland

De nadelen van een Parkeer app

Een parkeer app heeft natuurlijk ook nadelen. Zo kunnen de kosten flink oplopen wanneer jij je vergeet af te melden. Gelukkig kan je bij sommige parkeer apps, zoals App Parking, EasyPark en Parkmobile, vooraf een eindtijd instellen.

Bij de EasyPark app kun je ook instellen dat je wordt gewaarschuwd wanneer je wegrijdt zonder de parkeeractie te beëindigen. Ook zijn parkeer apps niet in elke gemeente te gebruiken.

Een ander nadeel van een parkeer app is dat het natuurlijk altijd kan voorkomen dat er een storing plaatsvindt. Check daarom altijd goed of je jouw parkeeractie goed beëindigd hebt.

Verder moet je opletten dat je de juiste parkeerlocatie selecteert wanneer je een parkeeractie start. Doe je dit niet dan loop je het risico op een boete omdat je auto niet geregistreerd staat op de locatie waarop gecontroleerd wordt.

Tenslotte rekent de parkeer app kosten per parkeeractie. Bij de meeste parkeerapps kun je er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten. Dan betaal je bijvoorbeeld 2,50 euro per maand en kan je onbeperkt parkeeracties uitvoeren.

Let op, de kosten voor de parkeer app komen op de kosten voor het parkeren zelf. Zo verdient een parkeer app zijn geld.

Hoe betaal je met een Parkeer app?

Je kunt op verschillende manieren betalen bij een parkeer app. Meestal gaat dit via een maandelijkse automatische incasso. Je kunt er ook vaak voor kiezen om met je creditcard te betalen.

Beste Parkeer app?

Welke parkeer app het beste is verschilt natuurlijk per persoon. Ga je voor de parkeer app met de laagste kosten (of gratis?), de meeste mogelijkheden of het meeste gebruiksgemak? In de tabel hieronder hebben we alle kosten en mogelijkheden van 4 bekende parkeer apps voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij voor jezelf bepalen welke app het beste bij je past.

  ANWB Parkeren Yellowbrick Parkline Parkmobile
Registratiekosten € 0,- € 0,- € 5,- € 0,-
Kosten abonnement (optioneel) € 0,55- per week € 0,75- per week € 2,50- per maand (verplicht) € 2,50- per maand
Kosten per parkeersessie Vanaf € 0,15 / € 0,28 Vanaf € 0,15 / € 0,34 €0,15 €0,27
Waar is het te gebruiken Heel Nederland Heel Nederland Heel Nederland Heel Nederland
Kosten SMS herinnering € 0,35- € 0,35- € 0,15- € 0,25-
Creditcard toeslag Geen Geen 3% 3%
Gratis pushberichten Ja Nee Ja Ja
Betaalmethodes Creditcard of automatische incasso Creditcard of automatische incasso Creditcard of automatische incasso Creditcard of automatische incasso
Betaalfrequentie Maandelijks Maandelijks Maandelijks Maandelijks
Beschikbaar op iPhone Ja Ja Ja Ja
Beschikbaar op Android Ja Ja Ja Ja

 

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl