Contact met Vaartland.nl

 

De beste fietsendragers voor je auto

Vaartland.nl Jelle
8 oktober 2021

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Het kan lastig zijn om een fietsendrager te kiezen om je fiets te vervoeren. Als je van een fietstocht houdt en graag met de auto naar de locatie gaat is een fietsendrager onmisbaar. In dit artikel behandelen we wat je moet weten over de verschillende fietsendragers.

Fietsendrager op de trekhaak

We beginnen met de meest voor de hand liggende optie een fietsendrager op een trekhaak. Dit is de optie die je het in het straatbeeld ook bijna het meeste ziet. Een groot voordeel van dit type fietsendrager is dat die vaak veel gewicht kan hebben. Daarnaast kan een auto met fietsendrager op de trekhaak tot wel vier fietsen tegelijk meenemen. Een nadeel van deze fietsendrager is dat die vaak ietsje duurder is dan de andere modellen. Verder moet je natuurlijk een trekhaak hebben.

We zetten de beste fietsendragers op de trekhaak even op een rij:

  • Uebler i21, deze fietsendrager staat echt bekend om zijn gebruiksgemak.
  • Thule Easyfold XT 2, de fietsendrager is ook heel gemakkelijk te gebruiken en zorgt ervoor dat je gemakkelijk met je fietsen weg kan.
  • Pro User Diamant SG2, als je voor de beste prijs/kwaliteitverhouding wil gaan is de Pro User Diamant SG2 wat voor jou.

Fietsendrager op het dak

Naast de fietsendragers op de trekhaak is het ook mogelijk om een fietsendrager op het dak te monteren. Een voordeel van een fietsendrager op het dak is dat je makkelijk bij je bagage achterin de auto kan. Daarnaast is een trekhaak niet noodzakelijk en is de prijs gunstig in vergelijking met de fietsendragers op een trekhaak. Nadelen van een dak fietsendrager is dat je even je spierballen moet gebruiken om de fietsen op de rails op het dak te zetten. Vervolgens kan je de fietsen vast zetten. Een fietsendrager op het dak is dan ook geen fietsendrager voor een e bike. Een ander nadeel is dat je auto hoger is en dat je dus onder sommige doorgangen een beetje moet oppassen. Verder is het ook oppassen geblazen met storm, het is noodzakelijk om de fietsen goed te bevestigen zodat ze er niet af vallen.

Fietsendrager Vaarland
 
 
 
 
 

Op het gebied van fietsendragers op het dak zijn er veel verschillende modellen vaak kan je bij het merk zelf ook deze fietsendragers kopen. Het is moeilijk aan te wijzen welke daadwerkelijk het beste is.

Als we toch een keuze moeten maken is het de Thule ProRide 598. Wat deze fietsendrager zo goed maakt is zijn betrouwbaarheid maar ook de gebruiksvriendelijkheid.

Fietsendrager achterop de auto

De laatste mogelijkheid is een fietsendrager op de achterklep. Dit type fietsendrager is meer voor fietsen die niet al te zwaar wegen. Dit is bijvoorbeeld een ideale fietsendrager voor een racefiets. Een nadeel van deze fietsendrager is dat die niet op elke auto past. Naast dat deze fietsendrager niet overal op past, zorgt die er ook voor dat je iets minder zicht hebt als je door je binnenspiegel kijkt

Daarnaast belemmert die ook vaak je lichten waardoor je eigenlijk niet de weg op mag. Echter staat er dan wel weer tegenover dat je geen trekhaak nodig hebt. Een fietsendrager op de kofferbak kan ook prijstechnisch een goede keus zijn. Er zijn namelijk modellen beschikbaar die relatief goedkoop zijn. Wat even goed is om te vermelden is dat de achterklep fietsendrager bijna nooit geschikt is voor e-bikes. De voorkeur van ons gaat niet uit naar een fietsendrager achterop de auto.

Als je toch besluit om voor deze optie te gaan is de Thule Outway Hanging 2 de beste.

Kies verstandig

Kortom welke fietsendrager voor je auto daadwerkelijk het best is, is moeilijk te bepalen. Ga je voor een fietsendrager op de kofferbak, op de trekhaak of boven op de auto? De keuze is aan jou. Elke optie heeft zo’n zijn voor- en nadelen. Kijk voornamelijk naar je auto en welke mogelijkheden er zijn maar ook hoeveel en welk type fietsen je wil vervoeren.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl