Contact met Vaartland.nl

 

Wat is verkeersbordherkenning en hoe werkt het?

Vaartland.nl Peter
29 november 2019

Door Peter Bosch

Meer artikelen van Peter Bosch

 

Verkeersbordherkenning is één van de nieuwere technologieën binnen de autowereld. In deze blog vertellen we je wat verkeersbordherkenning precies doet, hoe het werkt en waar je op moet letten.

Bekijk ons aanbod en filter op opties.

Hoe werkt verkeersbordherkenning?

De meeste auto’s met verkeersbordherkenning maken gebruik van een camera die achter de binnenspiegel geplaatst wordt zodat deze een duidelijk zicht op de weg heeft. Vervolgens registreert de camera verkeersborden die te maken hebben met snelheidslimieten en inhaalverboden. Het verkeersbordherkenningssysteem herkent ook digitale verkeersborden De geregistreerde gegevens worden bij Audi samen met de navigatiegegevens verwerkt en op het display van de Virtual Cockpit getoond. Naast het tonen van de actieve verkeersborden kan het systeem ook een visueel signaal geven wanneer je bijvoorbeeld de maximum snelheid overschrijdt. Het systeem houdt verder rekening met weersomstandigheden en de tijd waarop je op de weg rijdt. Zoals je misschien wel weet gelden sommigen snelheidslimieten alleen voor een bepaald deel van de dag en kan het ook zo zijn dat je op een bepaalde weg minder hard mag rijden bij regen of mist. Verkeersbordherkenning houdt hier rekening mee zodat jij altijd op je dashboard kan zien hoe hard je mag rijden.

Bij sommige auto’s kan de verkeersbordherkenning gekoppeld worden aan de Cruise Control. Zo wordt je snelheid automatisch aangepast wanneer een verkeersbord langs de weg aangeeft dat je harder of zachter mag rijden.

Bekijk alle occasions met Cruise Control

verkeersbordherkenning blog vaartland

Eigen verantwoordelijkheid

Ondanks dat het verkeersbordherkenningssysteem aangeeft hoe hard je mag rijden blijft het natuurlijk altijd je eigen verantwoordelijkheid om je ook echt aan deze snelheid te houden. Het systeem kent verder alleen West-Europese verkeersborden en werkt alleen binnen de grenzen van het systeem. Dit omdat het systeem van Audi occasions bijvoorbeeld gebruik maakt van de navigatiegegevens.

 
 
 
 
 

Automodellen met de optie verkeersbordherkenning

- Audi A3

- Audi A4

- Audi A5

- Audi Q5

- Audi Q7

- Audi TT

- Nissan Qashqai

- Mazda 3

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl