Contact met Vaartland.nl

 

Welke soorten telefoonhouders heb je?

Vaartland.nl Jelle
18 augustus 2020

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

De telefoon mag uiteraard niet gebruikt worden in de auto, mocht u dit wel doen staat er een hoge boete voor. Toch is het handig om een navigatiesysteem te kunnen gebruiken of om handsfree te bellen. De oplossing is een telefoonhouder, er zijn veel verschillende houders beschikbaar die op veel verschillende manieren bevestigd kunnen worden.

Raam of dashboard

Er bestaan telefoonhouders met een zuignap, deze kunnen gemakkelijk vast gemaakt worden op je voorruit, de nieuwere technologieën maken het gelukkig ook mogelijk om deze zelfde houder vast te maken op wat minder gelijke ondergronden zoals bijvoorbeeld je dashboard. Er zijn meer opties voor het dashboard, dit zijn anti slip matten, dit is meer een manier om de telefoon op het dashboard te leggen zodat hij niet door de auto gaat zwerven.

Verschillende ventilatierooster houders

Er zijn veel verschillen auto telefoonhouders te vinden.

Goedkope telefoonhouder auto

Er zijn simpele en erg goedkope telefoonhouders. Deze doen hun werk prima maar bezitten geen verdere opties, wel zijn er veel variaties mogelijk in de vorm van uiterlijk en stevigheid.

Telefoonhouder auto ventilatierooster

Er zijn ook auto telefoonhouders aanwezig die makkelijk met een klem vastgemaakt worden in je ventilatierooster. Dit is de meest voorkomende telefoonhouder en hier zijn ook veel modellen in te vinden.

Draadloze oplader telefoonhouder auto

Er zijn houders met draadloze oplaad functies, mocht je telefoon dit ondersteunen gaat je telefoon direct opladen na het monteren op de lader. Sommige werken zelfs met het bekende snel laden! Dit werkt zoals altijd met het klemmen van de telefoon tussen 2 klemmen.

Telefoonhouder auto magneet

Er zijn ook houders met magnetische eigenschappen, daar wordt vaak een magneet bij geleverd die je aan de achterkant van je telefoon plakt of monteert, zo hoeft de telefoon niet geklemd te worden. Dit zorgt voor geen slijtage aan de zijkanten van de telefoon en het makkelijk monteren en demonteren van de telefoon op de houder. Een magneet telefoonhouder is fijner gebruik maar is minder stevig.

telefoonhouder blog vaartland

CD-speler telefoonhouder auto

We zien tegenwoordig ook houders die in een Cd-speler ingang worden gemonteerd, de opmars van dit product komt voort uit het bestaan van streamingservices als Spotify, Deezer en Apple music. In het algemeen wordt de Cd-speler hierdoor niet tot weinig meer gebruikt en dus gebruikt om de telefoonhouder op te monteren.

Telefoonhouder dashboard auto

Houders die direct op de auto/dashboard worden geschroefd bestaan ook nog steeds. Het voordeel van een telefoonhouder auto dashboard is dat dit de stevigste optie blijft, het grootste nadeel is dat dit voor altijd een plek van montage achterlaat in je auto. Let ook ten allen tijden op de grootte van je scherm, veel houders zijn simpelweg niet groot genoeg meer om de moderne telefoons te kunnen vasthouden. Dit zal leiden tot een telefoon die niet past of uiteraard andersom een telefoon die te klein is voor de houder, dit leidt tot een telefoon welke niet goed vast zit in de houder en alsnog de functie van de houder ontheft.

Conclusie, wat is de beste telefoonhouder auto?

Met een goede houder kan er alsnog gebruikt gemaakt worden van de navigatie-, bel- en streamfuncties van de mobiele telefoon.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl