Contact met Vaartland.nl

 

Wat is een panoramadak en hoe werkt dit?

Vaartland.nl Jelle
16 oktober 2019

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Wat is een panorama dak en wat zijn de voordelen?

Bent u op zoek naar een auto met de voordelen van een cabrio, maar zonder de nadelen? Dan is een auto met een panorama dak misschien wel wat voor jou. Maar wat is een panoramadak nou precies? Wat zijn de voordelen? En zitten er ook nadelen aan? We vertellen het je in deze blog.

Wat is een panorama dak precies?

Een panoramadak is een glazen dak dat in sommige gevallen gedeeltelijk opengeschoven kan worden. Het geeft een luxe uitstraling aan je auto en er komt meer lichtval de auto binnen waardoor het lijkt alsof je auto een stuk ruimer is. Wanneer je het panorama dak open kan schuiven kun je, wanneer het warm is, het dak open zetten om de auto snel te vullen met koele lucht. Wanneer een panorama dak open kan, is de auto meestal voorzien van een spoilertje, zodat je geen last hebt van de gierende wind en er een aangename luchttoevoer ontstaat. Er zijn ook panorama daken die niet open kunnen en dus alleen zorgen voor meer licht en een ruimer gevoel. Het panorama dak kan ook vaak worden afgesloten om je te beschermen tegen een felle zon wanneer die recht boven de auto staat.

 
 
 
 
 

Hoe werkt een panorama dak?

Het panoramadak in een auto kan vaak met één druk op de knop worden geopend en gesloten. Het glazen deel van het dak verdwijnt dan meestal in een opening tussen de hemel van het interieur en het metalen gedeelte van de carrosserie. Bij modernere auto’s met een panoramadak bestaat het panorama dak uit glazen paneeltjes die zich opstapelen op het dak van de auto.

Panoramadak inbouwen

Een panoramadak of schuifdak inbouwen is helaas vrijwel onmogelijk. Een dak constructie is wat een auto constructie stevig maakt. Om deze reden hebben auto's met een panoramadak of cabriodak vaak extra versteviging om de auto toch veilig en sterk te maken. Zonder deze versteviging is een panoramadak inbouwen geen slim idee of zelfs gevaarlijk. Het kan dat een auto hierdoor bijvoorbeeld niet APK gekeurd kan worden.

De voordelen van een panoramadak auto

Zoals eerder beschreven geeft een panorama dak meer licht in de auto en lijkt het alsof je auto een stuk ruimer is. Waar je bij een cabrio alleen het dak open kan doen wanneer het lekker weer is, heb je met een panorama dak altijd het gevoel alsof je met het dak open rijdt. Is het warm buiten? Dan kun je het panoramadak ook nog eens openzetten voor een toevoer van koele lucht, win-win dus!

Bekijk ons aanbod occasions met een panoramadak

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl