Contact met Vaartland.nl

 

Welke geluidsysteem heb je nodig in je auto?

Vaartland.nl Jelle
1 oktober 2019

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Goed geluid in je tweedehands auto?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe auto denk je misschien niet als eerste aan welk geluidssysteem je moet kiezen. Maar ga eens na, wat is de plek waar je het meeste naar muziek luistert? De kans is groot dat dit onderweg is in je auto. Natuurlijk komt elke auto tegenwoordig met een auto audio systeem maar veel opties die je misschien zou willen zijn niet altijd standaard in elke uitvoering. Wat dacht je van Bluetooth audio, handsfree bellen, Apple Carplay of Android auto? In dit artikel leggen we je graag uit op welke opties het handigste zijn en waar je op moet letten.

 

 

Aux en USB aansluiting

Kans is groot dat je tegenwoordig geen CD meer in je auto luistert. Met streaming platformen als Spotify, Apple Music en Deezer is dat ook zeer begrijpelijk. Maar hoe sluit je, je telefoon aan en welke manier is het beste? Met een kabel kun je kiezen uit 2 opties: via een USB of Aux. In het geval dat ze beide aanwezig zijn kun je het beste gaan voor USB. Muziek op je telefoon is namelijk gewoon code, eentjes en nulletjes, maar dat kun je niet afspelen in je auto. Eerst moet dat signaal omgezet worden naar een audiosignaal via een zogenoemde Digital Audio Converter ( DAC ). Bij een Aux kabel zet je telefoon de data om, bij USB doet de speler in de auto dit. De speler in de auto kan dit in meeste gevallen veel beter. Het geluid klinkt hierdoor beter met daarbij ook nog alle voordelen van USB zodat je telefoon gelijk wordt opgeladen.

 

Blog car audio

 

Handsfree audio auto of Bluetooth?

Draadloos naar muziek kunnen luisteren is natuurlijk het makkelijkste, maar dat je auto Bluetooth heeft is niet altijd hetzelfde als draadloos naar muziek kunnen luisteren. Bluetooth wordt namelijk in sommige modellen alleen gebruikt om draadloos te kunnen bellen. Let hier goed op als je op zoek bent naar een auto met deze mogelijkheid. Weet je niet zeker of een auto van Vaartland.nl dit ondersteunt ? Bel dan gerust ons Klant Contact Centrum en zij helpen je graag verder.

Android auto en Apple carplay

Niet alleen voor je navigatie is Android auto en Apple Carplay een geweldige oplossing, ook voor het luisteren naar muziek. Hiermee neemt het scherm van je telefoon het scherm van je auto over en zie je hetzelfde als op je telefoon. Dit geldt ook voor je apps zoals Spotify die je zo gemakkelijk via je auto kan besturen. Dit is niet alleen beter maar ook veiliger in het verkeer. Je hoeft je telefoon niet aan te raken om bijvoorbeeld van nummer te wijzigen.

 

Blog car audio

 

Premium audio: is het, het waard?

In de wereld van premium audio zijn er veel namen die hun kennis geleend hebben aan automerken om hun auto’s van audio te voorzien. Denk hierbij aan Meridian, Burmester Bose, Mark Levinson, Naim, Harman/Kardon en Bang & Olufsen. Systemen die in principe een zeer mooie toevoeging zijn aan je auto en over het algemeen ook echt wel zo goed klinken als je zou hopen. Er is echter wel één kleine maar … Een auto maakt natuurlijk ook geluid. Denk aan de banden, de motor, de ventilator en zo voort. Dit is al snel 60 db waardoor het soms moeilijk is om het verschil tussen goed en slecht geluid te horen. Deze systemen werken dus wel goed, maar vooral wanneer ze zitten in een wat duurdere auto met goede isolatie tegen geluiden van buiten.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl