Contact met Vaartland.nl

 

Wat is een Display Sleutel en wat kan je ermee?

Vaartland.nl Gert Jan
26 november 2019

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

Wat als je je auto kon bedienen zonder dat je er zelf in zou zitten? Bij auto’s met een Display Sleutel is dit tegenwoordig mogelijk! Wat je allemaal kan met zo’n Display Sleutel? We vertellen het je in deze blog.

Wat kan je met een Display Sleutel?

Een Display Sleutel is, zoals de naam al zegt, een sleutel met een display. Op dit display kan je allerlei informatie zien over de auto maar je kan de auto ook allerlei acties uit laten voeren met behulp van de sleutel. Naast dat je, net als bij een normale sleutel, de auto van een afstand kan vergrendelen en ontgrendelen, kan je er de achterklep mee openen en sluiten. Verder kan je de ramen van de auto openen of, 10 minuten voordat je vertrekt alvast de airconditioning inschakelen. Zo is je auto al lekker koel of warm wanneer je erin stapt.
Daarnaast kan je via de Display Sleutel de status zien van verschillende onderdelen van de auto. Zo kan je zien of de auto vergrendeld is, of het alarm aanstaat, of de lichten aanstaan etc.

Verder geeft het display op de sleutel aan wat het bereik van de auto is, zo weet je dus of je al bijna moet tanken of dat je nog genoeg hebt om voorlopig nog vooruit te kunnen. Het display op de sleutel geeft ook aan wanneer er onderhoud plaats moet vinden aan je auto. Zo kun je dus zien wanneer de motorolie aangevuld moet worden, wanneer de remvloeistof bijna op is of wanneer het weer tijd is voor een beurt. Al met al, heb je met een Display Sleutel alle nodige informatie over jouw auto in je broekzak.

Bij sommige auto’s kan je zelfs de auto in- en uit parkeren met behulp van de Display Sleutel.
Zo heb je nooit meer problemen met in- en uitstappen wanneer je je auto op een krap plekje hebt geparkeerd.

display key blog vaartland

Hoe werkt dat dan?

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de Display Sleutel verbonden is met de auto. Vervolgens kan je de auto starten met een knop op de Display Sleutel. Op het scherm van de Display Sleutel krijg je nu een icoontje van je auto te zien. Met een pijl wordt aangegeven in welke richting je de auto kan rijden. Houdt de pijl van de gewenste richting ingedrukt (voor of achter) en de auto rijdt langzaam de gewenste richting op. Wanneer je de auto voldoende uit het parkeervak hebt gereden laat je de knop los. De auto stopt vervolgens met rijden zodat je in kan stappen. Let bij het gebruiken van de automatische in- en uitparkeer functie op dat er geen objecten in de weg staan waar je tegenaan kan botsen.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl