Contact met Vaartland.nl

 

Alles wat je moet weten over Stoelmassage

Vaartland.nl Jelle
29 november 2019

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Auto leveranciers kennen tegenwoordig genoeg trucjes om de prijs van een auto flink op te drijven via de optielijst. Denk aan premium audio van bijvoorbeeld Harman Kardon, luchtvering, heads up-display, lederen hemelbekleding en Night Vision. Een optie die misschien overbodig lijkt maar toch wel echt een aanwinst is om te hebben is de ingebouwde massagestoel. Ga maar eens na, hoeveel zit je eigenlijk in een auto? En hoeveel van die tijd is voor of na een stressvolle situatie zoals werk of onderweg naar vakantie? Deze functie biedt in deze situaties extra zitcomfort en maximale ontspanning. Zeker als je als hebt van een slechte rug of gewrichten.

Hoe werkt de massage stoel in een auto?

De meeste auto's die zijn uitgerust met een massagezetel maken gebruik van één of twee verschillende technieken. De meest voorkomende techniek is kleine kussentjes welke verdeeld zijn over de stoel en snel kunnen worden opgeblazen of leeglopen. Deze zitten voornamelijk op drukpunten en geven de sensatie van kneden of duwen. Wanneer je een Audi A3 koopt is deze optie mogelijk.

Een andere techniek is een kleine ronde schijf welke roteert en op een aantal punten bobbels heeft zitten. De bobbels zijn niet gelijk verdeeld over de schijf waardoor het een pulserend effect geeft.

Het draaien van deze schijf wordt gebruikt voor het los masseren van je spieren. Het opblazen van de kussens is vooral bedoeld voor ontspanning. Om er achter te komen of een auto uitgerust is met een systeem wat voor jou het beste werkt kun je het beste langskomen in een van onze vestigingen en een auto proberen die hiermee is uitgerust.

stoelmassage blog vaartland

Auto merken met de beste ingebouwde massagefunctie:

1: Bentley Mulsanne

2: BMW 7 Series

3: Mercedes-Benz S-Class Sedan

4: Audi A8

5: Jaguar XJ

6: Mercedes-Benz S-Class Coupe

7: Lexus LS

8: Rolls-Royce Ghost

9: Ford F-150

10: Mercedes-Benz GL-Class

Andere stoel functies die samenwerken met het masseren

Er zijn tegenwoordig meer functies beschikbaar in auto's welke het zitcomfort verhogen. Denk hierbij aan geventileerde, gekoelde of verwarmde stoelen. Stoelverwarming is in vergelijking met de massagefunctie een veel meer voorkomende optie. Deze 2 functies worden ook wel gecombineerd. Zo kun je bij de Mercedes S-classe kiezen voor een "hete stenen massage" waarbij deze beide functies tegelijk aan staan.

De lijst met de top 10 massagefuncties is gebaseerd op een onderzoek wat gedaan is door Motortrend in 2015.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl