Contact met Vaartland.nl

 

Hoe lang gaat een auto mee? Lees het hier

Vaartland.nl Dyanne
15 september 2020

Door Dyanne van der Welle

Meer artikelen van Dyanne van der Welle

Je bent op zoek naar een andere auto, maar hoe lang kan een auto mee? Dit is afhankelijk van veel verschillende factoren. De meest gestelde vragen zijn dan ook, hoeveel km gaat een auto mee? En hoeveel kilometer is veel voor een auto? In deze blog vertellen we je ervoor zorgt dat een auto langer meegaat.

Hoeveel kilometer gaat een benzine auto mee?

De levensduur van de motor is over het algemeen bepalend voor de levensduur van je auto. Hoeveel kilometer kan een benzine auto rijden? Benzinemotoren gaan gemiddeld zo’n 300.000 km mee.

Een diesel zal bijvoorbeeld zeker de 400.000 km kunnen halen en soms nog meer. Diesels werken namelijk met een hogere druk dan benzinemotoren, ze zijn hierdoor zwaarder en ook van betere kwaliteit. Ook draait een diesel lagere toeren dan een benzine auto en ook dit speelt mee. Een motor die lage toeren draait gaat namelijk langer mee. Bekijk hieronder onze benzine auto's met een lage kilometerstand.

                                                                                                                                    Bekijk alle auto's met lage KM stand

Hoeveel km kan een auto rijden?

Hoeveel km rijdt een auto gemiddeld is dus een lastige vraag omdat dit erg verschilt en voornamelijk ligt aan de levensduur van de motor. Een grote rol in de vraag hoeveel km kan een benzine auto rijden is het onderhoud en gebruik. Uiteindelijk bepaalt het onderhoud en hoe je de auto gebruikt, de levensduur van de motor.

Elke auto heeft namelijk onderhoud nodig, als dit altijd netjes gebeurt dan zal dit ook een goed effect hebben op de levensduur van de motor. Wanneer je hier weinig aandacht aan besteed en wel eens wat onderhoudsbeurten overslaat kan dit zowel bij diesel als bij benzine averechts werken en zal de auto minder kilometers kunnen halen.

Door je onderhoudsbeurten te blijven doen blijft je auto in uitstekende staat. Het is dan ook belangrijk om bij aanschaf het onderhoudsboekje te controleren. Dit is tegenwoordig ook veel digitaal te vinden.

hoe lang gaat een auto mee blog vaartland

Het is ook belangrijk hoe je de auto gebruikt, rij je weinig en alleen korte stukjes dan zal de auto sneller slijten dan een auto die veel snelwegkilometers maakt. Nu denk je vast; maar als ik dus meer rijd heb ik minder slijtage? Dit klopt inderdaad!

Als de auto in beweging is hoeft de motor minder hard te werken om de snelheid te behouden. Ook rij je veel dezelfde toeren en dit is bij korte stukjes niet zo. Bij de kortere stukken moet de motor hard werken om iedere keer weer snelheid te maken en zal de auto ook niet genoeg tijd hebben om op een goede temperatuur te komen voordat je op je bestemming aan bent gekomen. Dit heeft ook een negatief effect op de slijtage van de motor.

Dus als antwoord op de vraag; hoeveel km kan een auto maximaal rijden, dit ligt volledig aan hoe je met de auto omgaat! En bijvoorbeeld niet welk merk auto gaat lang mee. Hoeveel km is veel voor een auto? Zo lang de auto goed is onderhouden en het gebruik goed is geweest is er geen bepaald aantal kilometers wat veel is.

 

                                                                                                                            Bekijk alle auto's met lage KM stand

Wat is een hoge kilometerstand auto?

Zoals jullie weten is Vaartland.nl één van de grootste occasion dealers van Nederland, wij hebben erg veel auto’s staan waaronder ook auto’s met een lage kilometerstand. Vaak wordt er gedacht dat een auto met een lage kilometerstand beter is dan een auto met een hogere kilometerstand. Dit is juist niet altijd beter.

Vaak is het juist verstandiger om een auto te kopen met een wat hogere kilometerstand. Als een auto 10 jaar oud is en een stand heeft van 60.000 kan dit veel zeggen over het gebruik. Waarschijnlijk zijn er vaak kortere stukken met de auto gereden zoals bijvoorbeeld alleen om boodschappen te doen.

De motor heeft dan weinig tijd gehad om op temperatuur te komen en hij heeft waarschijnlijk ook niet constant op eenzelfde toerental gedraaid waardoor de motor al erg versleten kan zijn. Welke auto bewaart zijn waarde? Een auto die meer kilometers gedraaid heeft! Kies dus niet meteen voor een auto met weinig kilometers, de auto zal waarschijnlijk minder vaak een beurt gehad hebben en een meer versleten motorblok hebben.

 
 
 
 
 

Hoeveel kilometer kan een benzine auto rijden Conclusie

– Er is niet zo iets als een maximale tellerstand, elke auto is anders!

– Korte ritjes zijn slecht voor de motor en lange stukken juist beter.

– Een diesel gaat meestal langer mee dan een benzine auto.

– Een extreem lage kilometerstand bij een oude auto is meestal niet goed!

– Onderhoud en gebruik zijn belangrijker dan de kilometerstand!

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl