Contact met Vaartland.nl

 

Hoe lang gaat een auto mee? Lees het hier

Vaartland.nl Jelle
26 februari 2024

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Je bent op zoek naar een occasion, maar hoe lang kan een auto mee? Dit is afhankelijk van veel verschillende factoren. Bijvoorbeeld, een BMW 3-serie gaat langer mee als je een 'zachte' rijstijl hanteert en als de BMW regelmatig onderhouden wordt.

De meest gestelde vragen zijn dan ook, hoeveel km gaat een auto mee? En hoeveel kilometer is veel voor een auto? In deze blog vertellen we je hoe je ervoor zorgt dat een auto langer meegaat.

· Hoeveel kilometer gaat een benzine auto mee?
· Hoeveel kilometer gaat een diesel auto mee?
· Hoeveel km kan een auto rijden?
· Wat is een hoge kilometerstand auto?

Hoeveel kilometer gaat een benzine auto mee?

De levensduur van de motor is over het algemeen bepalend voor de levensduur van je auto. Hoeveel kilometer kan een benzine occasion rijden? Benzinemotoren gaan gemiddeld zo’n 300.000 km mee.

Hoeveel kilometer gaat een diesel auto mee?

Een diesel auto zal bijvoorbeeld zeker de 400.000 kilometers kunnen halen en soms nog meer. Diesels werken namelijk met een hogere druk dan benzinemotoren. Hierdoor zijn ze zwaarder en ook van betere kwaliteit. Ook draait een diesel lagere toeren dan een benzine auto en ook dit speelt mee. Hier zie je alle diesel occasions met lage kilometerstanden.

Een motor die lage toeren draait gaat langer mee. Bekijk hieronder onze benzine auto's met een lage kilometerstand.

                                                                                                         

Kijk welke auto bij jouw wensen past!

Hoeveel km kan een auto rijden?

Hoeveel kilometer een auto gemiddeld rijdt is dus een lastige vraag. Dit verschilt erg en ligt voornamelijk aan de levensduur van de motor. Hoelang een benzine auto gebruikt kan worden ligt aan het onderhoud en het gebruik van de auto. Uiteindelijk bepaalt het onderhoud en hoe je de auto gebruikt, de levensduur van de motor.

Alle auto's hebben onderhoud nodig, nieuwe auto's en occasions. Als je dit regelmatig doet, zal het ook positief zijn voor de levensduur van de motor. Het is onverstandig om weinig aandacht te geven aan het onderhoud van je auto. Dit kan bij diesel occasions en bij benzine occasions omgekeerd werken en zal de auto minder kilometers kunnen halen.

Door je onderhoudsbeurten te blijven doen blijft je auto in uitstekende staat. Het is dan ook belangrijk om bij aanschaf het onderhoudsboekje te controleren. Dit is tegenwoordig ook veel digitaal te vinden.

hoe lang gaat een auto mee blog vaartland

Het is ook belangrijk hoe je de auto gebruikt. Als je niet veel in je auto rijdt en alleen korte afstanden aflegt, zal de auto sneller slijten dan een auto die veel op de snelweg rijdt. Nu denk je vast; maar als ik dus meer rijd heb ik minder slijtage? Dit klopt inderdaad!

Als de auto eenmaal aan het rijden is, hoeft hij minder moeite te doen om zijn snelheid te behouden. Ook rij je veel dezelfde toeren en dit is bij korte stukjes niet zo. Bij korte afstanden moet de motor elke keer veel moeite doen om snelheid te bereiken. Daardoor krijgt de auto niet genoeg tijd om goed op te warmen voordat je op je bestemming bent. Dit heeft ook een negatief effect op de slijtage van de motor.

Hoe lang een auto meegaat, hangt dus helemaal af van hoe je ermee omgaat! En bijvoorbeeld niet welk type auto gaat lang mee. Antwoord op de vraag; hoeveel kilometer kan een auto rijden? Er is geen vast aantal kilometers dat als veel wordt beschouwd. Als de auto goed onderhouden is en het gebruik goed is geweest.                                                                                                                      

Bekijk alle auto's met lage KM stand

 

Wat is een hoge kilometerstand auto?

Zoals jullie weten, is Vaartland.nl een van de grootste occasion dealers in Nederland. We hebben veel occasions, waaronder ook auto's met weinig kilometers op de teller. De meeste mensen denken dat auto's met weinig kilometers beter zijn dan auto's met meer kilometers per jaar hebben gereden, maar dat is niet altijd waar.

Vaak is het juist verstandiger om een auto te kopen met een wat hogere kilometerstand. Als een auto 10 jaar oud is en een stand heeft van 60.000 kan dit veel zeggen over het gebruik en de staat van de auto. Waarschijnlijk zijn er vaak kortere stukken met de auto gereden zoals bijvoorbeeld alleen om boodschappen te doen.

De motor heeft dan weinig tijd gehad om op temperatuur te komen en hij heeft waarschijnlijk ook niet constant op eenzelfde toerental gedraaid waardoor de motor al erg versleten kan zijn. Welke auto bewaart zijn waarde? Een auto die meer kilometers gedraaid heeft! Kies dus niet meteen voor een auto met weinig kilometers, de auto zal waarschijnlijk minder vaak een beurt gehad hebben en een meer versleten motorblok hebben.

 
 
 
 
 

Hoeveel kilometer kan een benzine auto rijden Conclusie

– Er is niet zo iets als een maximale tellerstand, elke auto is anders!

– Korte ritjes zijn slecht voor de motor en langere afstanden juist beter.

– Een diesel auto gaat meestal langer mee dan een benzine auto.

– Een extreem lage kilometerstand bij een oude auto is meestal niet goed!

– Onderhoud en gebruik zijn belangrijker dan de kilometerstand!

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl