Contact met Vaartland.nl

 

Welk Autosegment past het beste bij mij?

Vaartland.nl Jelle
27 november 2019

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Er zijn tegenwoordig zoveel auto’s op de markt dat het soms moeilijk kan zijn om het overzicht te behouden. Auto’s worden daarom in klassen of segmenten verdeeld om een beter overzicht te krijgen. In dit blog artikel lopen we alle segmenten met je door en kan je hopelijk de vraag beantwoorden: welke auto past bij mij?

A-Segment auto

A-Segment auto’s zijn de kleinste auto’s die je vooral rond ziet rijden in de stad. Dankzij hun compacte formaat zijn ze gemakkelijk te parkeren, betaal je relatief weinig voor brandstof, verzekering en wegenbelasting. Daarnaast zijn het auto’s zonder hoge topsnelheid en zonder al te veel luxe. Ze staan vaak bekend als stadsauto.

B-Segment atuo

Onder het B-Segment vallen auto’s die wat meer bieden dan de auto’s uit het A-Segment en vaak ook een stukje groter zijn. De auto’s in dit segment worden ook wel auto’s uit de Compacte klasse of Economy klasse genoemd. Deze auto’s zijn ook geschikt voor het rijden van wat langere afstanden en hebben ook meer bagageruimte dan de auto’s uit het A-Segment. De auto’s in het B-Segment zijn vooral Hatchbacks, je kan met deze auto’s af en toe ook een onverharde weg op als dat nodig mocht zijn.

C-Segment auto

De auto’s uit het C-Segment zijn veruit het populairst in Nederland. Ze zijn ruimer en breder uitgerust dan de auto’s uit het A- en B-Segment en komen zowel voor als Hatchback en Station variant. Je kunt er gemakkelijk mee rijden in de stad maar er ook mee op vakantie gaan naar bijvoorbeeld Spanje. Daarnaast valt het gewicht van deze auto’s nog best mee waardoor je relatief weinig wegenbelasting betaalt. Deze auto’s zorgen voor extra comfort in vergelijking met de hiervoor beschreven segmenten en zijn daarom vanzelfsprekend ook iets duurder.

D-Segment auto

De auto’s in het D-Segment worden ook wel middenklasse auto’s genoemd. Best gek, omdat veel mensen deze auto’s te groot en/of te duur vinden. Deze auto’s zijn ideaal om mee op vakantie te gaan en om bijvoorbeeld een aanhangwagen of caravan mee te trekken. Verder zijn ze weer een stuk ruimer en luxer dan de hiervoor beschreven segmenten. Ondanks de grootte en de wat hogere prijs is dit type auto toch populair in Nederland. Zeker als occasion, wanneer de prijs een stuk gezakt is. De auto is dus vooral populair onder mensen die met de auto (inclusief caravan of aanhangwagen) op vakantie gaan of voor het werk veel in de auto zitten. Een voorbeeld hiervan is de BMW 3-serie occasion.

autosegmenten blog vaartland

E-Segment auto

Onder het E-Segment vallen de wat luxere auto’s die niet voor iedereen bereikbaar zijn. De auto’s in dit segment zijn voorzien van luxe functies, zien er mooi uit en zorgen voor een optimaal rijplezier. De meeste auto’s in het E-Segment worden uitgevoerd in een Sedan versie. De laatste tijd maken autofabrikanten er vaak ook een station uitvoering van. Per fabrikant kan dit een andere naam hebben. Zo heb je de Audi Avant, BMW Touring, Peugeot SW en de Renault Estate.

F-Segment auto

Waar onder het E-Segment al een heleboel luxe auto’s vallen, zitten de meest luxe auto’s in het F-Segment. Deze auto’s zijn voorzien van alle nieuwste functionaliteiten en gave gadgets.

J-Segment auto

Onder het J-Segment vallen de SUV’s oftewel de Sports Utility Vehicles en andere auto’s met 4-wiel aandrijving. Deze auto’s zijn al een hele lange tijd erg populair in Amerika maar worden ook steeds populairder in Europa en dus ook in Nederland. De auto’s in dit segment kunnen erg verschillen in prijs. Van de Suzuki Jimney tot een Mercedes GL-klasse. Alle auto’s in deze klasse zijn zeer ruim van binnen maar zijn wel een stuk zwaarder dan de auto’s uit de segmenten die hiervoor beschreven zijn. Je betaalt daarom meer wegenbelasting en bent meer geld kwijt aan brandstof.

S-Segment auto

De “S” van S-Segment staat voor Sport. Binnen dit segment vallen de meest sportieve en dure auto’s. Dit zijn vaak auto’s die mensen kopen voor erbij. Vaak is er maar plek voor 2 personen in de auto en is de auto een coupé of een cabrio. Auto’s zoals Ferrari ’s, Lamborghini’s en McLaren’s.

Welk segment auto geschikt is voor jou hangt van meerdere factoren of. Het belangrijkste is waar je de auto voor gaat gebruiken en wat je budget is.

 

Tag:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl