Contact met Vaartland.nl

 

Top 4 occasions van het jaar: Welke komt als beste uit de test?

Vaartland.nl Gert Jan
29 november 2023

Door Gert Jan Drent

Meer artikelen van Gert Jan Drent

De WhatCar Used Car Awards hebben weer plaatsgevonden. Dit is een Britse autoshow waar heel veel occasions worden beoordeeld. De show staat ook bekend als een van de beste graadmeters voor de aanschaf van een occasion. De winnaars geven je de meeste waarde voor wat je er voor betaald. Dit zijn de beste auto’s per categorie.

Alle categorieën werden beoordeeld door experts die alle aspecten van de auto’s in overweging namen. Omdat de Britse automarkt vrijwel gelijk is als die in Nederland, kunnen we hier goed gebruik van maken.

 

BMW 3 Serie: De overall winnaar

De BMW 3 Serie heeft de hoofdprijs gewonnen, en dat is niet zonder reden. Deze auto is leverbaar is met veel verschillende motoren, variërend van snelle benzinemotoren en zuinige diesels tot de verleidelijke plug-in hybride 330e. Maar omdat de auto als plug-in hybride potentieel net zo betaalbaar in gebruik is als de Tesla Model 3, terwijl hij van binnen slimmer is en ook beter rijdt, wint de BMW van de Model 3. Een echte alleskunner dus!

Onze BMW 3-series

 

Volkswagen Passat: De ruimteheld voor families

Dan is er de Volkswagen Passat, bekroond tot beste stationwagon. Deze auto is ideaal voor gezinnen of iedereen die waarde hecht aan ruimte en comfort. Met veel ruimte voor passagiers en bagage, gecombineerd met een soepele rijervaring, is de Passat een betrouwbare keuze voor dagelijkse ritten en langere reizen. Zelfs wij Nederlanders die over het algemeen wat langer zijn, kunnen zelfs achterin goed vertoeven. Als plug-in hybride kun je er ook nog een flink stuk puur elektrisch mee rijden. Ook qua brandstofefficiëntie en veiligheidsvoorzieningen scoort deze auto hoog.

 

 

Peugeot 5008: De ideale zevenzitter

De Peugeot 5008, gekozen als de beste zevenzitter, is een uitkomst voor grote gezinnen of mensen die graag veel ruimte hebben. Met zijn flexibele zitopties en ruime interieur is de 5008 een praktische en comfortabele keuze. Deze auto biedt niet alleen veel plaats, maar rijdt ook heerlijk, met een goede balans tussen kracht en efficiëntie. Zelfs met de instapmotor van 1,2 liter is hij net zo goed als auto’s die veel duurder zijn, en hij is merkbaar stiller bij hoge snelheden dan zijn rivalen Hyundai Santa Fe en Skoda Kodiaq. De stoelen op de derde rij zijn comfortabeler dan die in de vergelijkbare Seat Tarraco en Volkswagen Tiguan Allspace.

 

 

BMW 330e: Beste plug-in hybride

De BMW 330e, de topkeuze in plug-in hybrides, is perfect voor milieubewuste rijders die niet willen inleveren op luxe en prestaties. Deze hybride combineert de efficiëntie van elektrisch rijden met de kracht van een traditionele motor. Het resultaat is een stijlvolle, snelle en groene auto, die perfect is voor zowel de stad als langere ritten. Als je reizen vaak kort zijn en je hebt toegang tot een oplader, dan is deze auto een geweldige optie.

Welke moet ik kiezen?

Geïnspireerd door deze auto's? Dat begrijpen we heel goed, maar welke kies je dan? Bij Vaartland.nl hebben we enorm veel keuze en van alle winnaars hebben we meerdere op voorraad! Neem gerust een kijkje bij ons aanbod en wie weet zit uw nieuwe occasions er tussen.

De WhatCar Used Car Awards zijn een uitstekende bron voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en kwalitatieve tweedehands auto. Of je nu op zoek bent naar een auto voor dagelijks gebruik, lange ritten of iets milieuvriendelijks, er is altijd een perfecte match te vinden. Neem een kijkje op Vaartland.nl om meer te ontdekken over onze collectie. Veel succes met je zoektocht en onthoud: veiligheid voorop! 🚗💨

 

Gebruik onze zoekhulp:

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl