Contact met Vaartland.nl

 

Top 10 beste stationwagens

Vaartland.nl Jelle
31 december 2021

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Een stationwagen staat eigenlijk bekend om de ruimte die de auto biedt. Vaak zijn de station modellen een grotere uitvoering van een ander model. Wat je veel ziet bij een stationwagen is een doorlopende daklijn en een kofferklep zoals je die ziet bij een hatchback. Dit maakt inladen makkelijker dan bij bijvoorbeeld een sedan. Met een stationwagen is een vakantie of weekendje weg geen probleem. Chauffeur bij de voetbal of hockey? Ook geen probleem, de tassen passen namelijk makkelijk achterin.

In dit artikel bespreken we de beste stationwagen. Het is moeilijk om te zeggen welke stationwagen nou echt het beste is. Een auto kopen blijft natuurlijk een kwestie van smaak en voorkeur. We letten voor onze lijst op de betrouwbaarheid, prijs, rijcomfort maar ook op de bagageruimte. We gaan in deze lijst uit van de oudere bouwjaren, deze zijn als occasion heel gunstig om te kopen.

  1. Volkswagen Passat Variant
  2. Toyota Avensis Wagon
  3. Volkswagen Golf Variant
  4. Peugeot 308 SW
  5. Renault Megane Estate
  6. Peugeot 508 SW
  7. Renault Clio Estate
  8. Audi A4 Avant
  9. Volvo V60
  10. Ford Focus Wagon

10. Ford Focus Wagon

Met zijn goede rijeigenschappen en betrouwbare techniek is de Ford Focus een logische toevoeging aan de lijst. Met zijn bagageruimte van 476 liter is de Ford Focus stationwagen niet de grootste in zijn klasse maar dankzij de rijeigenschappen zeker het overwegen waard.

9. Volvo V60

De Volvo V60 stationwagen staat bekend als comfortabel, betrouwbaar en een mooie verschijning om te zien. Perfect dus als gezinsauto. De de hoge aanschafprijs maakt dat de Volvo V60 niet op de topposities in onze lijst te vinden is als beste stationwagen tweedehands.

Andere auto’s in de lijst hebben ook meer bagageruimte. Die van de V60 is namelijk 430 liter, wat alsnog heel ruim is.

8. Audi A4 Avant

De Audi A4 Avant is de één van snelste van de 10 beste stationwagens. De A4 Avant gaat namelijk in 6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Daarnaast heeft die ook 252pk dit heeft als gevolg dat de auto lekker sportief is. De reden waarom die toch relatief laag in de lijst staat komt doordat die toch relatief prijzig is. Maar mocht je het geld ervoor over hebben is het zeker de moeite waard.

Stationwagen Vaartland.nl

Stationwagen

7. Renault Clio Estate

De Renault Clio Estate is één van de goedkoopste uit deze lijst.Zijn plek op de lijst verdient de Renault Clio Station dan ook dankzij de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Verder is die ook heel zuinig, wat ook echt een groot voordeel is. De Clio Estate heeft wel iets minder bagageruimte namelijk 443 liter.

6. Peugeot 508 SW

De Peugeot 508 is in alle opzichten ruim, met genoeg beenruimte op alle zitplekken en wel 560 liter aan bagageruimte. Naast dit grote voordeel is die ook heel comfortabel. De nieuwprijs van de Peugeot 508 SW lag rond de 35.000 euro. We hebben het hier over het model van 2010-2014.

5. Renault Megane Estate

De Renault Megane Estate is naast de Clio Estate één van de goedkoopste modellen uit de lijst. De Renault Megane Estate van rond 2009 tot 2012 is namelijk voor een leuk prijsje op te halen. Voor een gangbare occasion onder de 100.000 km betaal je rond de 8.000 euro. De bagageruimte van deze Megane ligt rond de 524 liter. Dit is de reden dat de Renault Megane Estate één van de beste tweedehands stationwagen is.

4. Peugeot 308 SW

De Peugeot 308 SW is voor een goede prijs verkrijgbaar. Voor een occasion betaal je namelijk rond de 4.000 euro. De Peugeot is ook een hele ruime auto met bagageruimte van 560 liter. De Peugeot 308 heeft goede rijprestaties, een nadeel is wel dat de Peugeot een hoog verbruik kan hebben.

3. Volkswagen Golf Variant

De Volkswagen Golf Variant is gelijk qua techniek aan de normale Golf. Echter heeft de Volkswagen Golf Variant wel echt aanzienlijk meer ruimte. De Volkswagen Golf Variant heeft namelijk een bagageruimte van 605 liter. Voor een occasion uit de periode van 2010 t/m 2014 met een kilometerstand onder de 100.000 betaal je rond de 10.000 euro.

2. Toyota Avensis Wagon

De auto die net niet de beste stationwagen is, de Toyota Avensis Wagon. De reden dat de Toyota Avensis Wagon zo hoog staat komt door de betrouwbaarheid van de Toyota. De Wegenwacht zegt over de Toyota dat die bijna geen mankementen heeft. Verder rijdt de Avensis ook heel prettig. Daarnaast heeft die met zijn 543 liter aan bagageruimte ook voldoende ruimte.

1. Volkswagen Passat Variant

De beste stationwagen van 2021, de beste stationwagen van 2020 en de beste stationwagen van 2019 is de Volkswagen Passat Variant. De Passat Variant is de auto in deze lijst met het meeste bagageruimte namelijk 650 liter. Naast de bagageruimte is de achterbank ook heel ruim. Naast de bagageruimte is de Passat Variant ook comfortabel en rijdt die erg aangenaam. De Volkswagen Passat Variant staat als occasion voor een nette prijs te koop. Dit maakt dat de Volkswagen Passat Variant voor ons de beste stationwagen is.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl