Contact met Vaartland.nl

 

Alles over het kopen van een sloopauto

Vaartland.nl Jelle
15 november 2021

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Eigenlijk koop je een sloopauto voornamelijk voor de onderdelen. Op een sloopauto kunnen namelijk nog best veel onderdelen zitten die bruikbaar zijn voor je auto. De onderdelen kan je in veel gevallen voor een leuk prijsje over kopen of verkopen.

Wat is een sloopauto

Een sloopauto is eigenlijk een auto die alleen nog maar naar de sloop gebracht kan worden. Als je hem zelf zou verkopen op de normale markt zou die eigenlijk niets waard zijn. Een sloopauto is total loss en mag niet meer op de weg komen. Het grote verschil met een schadeauto, is dat het bij een schadeauto nog wel de moeite waard is om eventueel de schade te verhelpen. Bij een sloopauto zijn de kosten van het repareren hoger dan dat de auto waard is.

Waarde van een sloopauto

Als je, je sloopauto te koop wilt aanbieden is de waarde van verschillende factoren afhankelijk. De staat van de auto is natuurlijk superbelangrijk. Om te beginnen naar de carrosserie van de auto. Daarnaast moet er natuurlijk gekeken naar de onderdelen. Er wordt gekeken naar de populariteit van het model en de leeftijd van de auto. Daarnaast natuurlijk of de onderdelen een beetje in orde zijn. Het is echt moeilijk om te zeggen om een getal te noemen.

Sloopauto kopen

Als je interesse hebt in een sloopauto of gebruikte auto onderdelen kan je die natuurlijk bij de sloop kopen. Al koop je een auto op de sloop kan je vaak de sloopauto voor een leuk prijsje meenemen. Je kan ook sloopauto’s online vinden, vaak staan er advertenties op Marktplaats of Facebook. Termen die je kan gebruiken zijn: loop of sloop auto kopen of loop en sloop auto kopen. Sloopauto kopen Nederland is ook een goede optie.

 
 
 
 
 

Voordelen van het kopen van een sloopauto

Zoals al eerder benoemd is het kopen van een sloopauto heel voordelig. Daarnaast zijn de onderdelen een stuk goedkoper dan als je ze nieuw moet kopen. Een voordeel van het kopen van een sloopauto is dat het sloopbedrijf het één en ander al heeft gecontroleerd. Daarnaast kan je een sloopauto ook bij een opknapproject gebruiken. Je gebruikt de auto dan als donor auto. Dit is soms goedkoper dan alle onderdelen los te kopen.

Nadelen van het kopen van een sloopauto

Het nadeel van het kopen van een sloopauto is dat je weet dat er wat mee gebeurd is. Maar ja, hier is de prijs ook naar en kan je je op instellen. Het kan misschien wel iets meer werk zijn dat je naar de sloop moet om hem op te halen met een trailer. Maar dit hoort er ook bij.

Het kopen van een sloopauto in het kort

Een sloopauto is dus eigenlijk een auto die niet meer de weg op kan. Verder is het niet meer rendabel om de auto te maken. Als je een sloopauto wilt kopen ben je op de sloop op het juiste adres. Verder kan je ook advertenties online vinden over sloopauto’s. Sloopauto’s hebben veel voordelen maar er zitten ook nadelen aan.

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl