Contact met Vaartland.nl

 

Het interieur van je auto Corona-vrij houden

Vaartland.nl Jelle
31 maart 2020

Door Jelle Sluis

Meer artikelen van Jelle Sluis

Tegenwoordig is het essentieel om steeds meer stil te staan bij onze hygiëne zodat we de verspreiding van het huidige Corona virus kunnen voorkomen. We doen dit door vaker onze handen te wassen, 1,5 meter afstand te houden en door te niezen en hoesten in onze elleboog.

Maar zijn deze maatregelen de belangrijkste om verspreiding van het virus te voorkomen? Wij vinden dat het ook zeer belangrijk is om het interieur van je auto vaak schoon te maken! Uit onderzoek van De Universiteit van Hong Kong is gebleken dat het SARS-virus – dat vergelijkbaar is met het Covid-19 virus – wel tot 5 dagen kan overleven op een gladde oppervlakte. Maar welke plekken zijn het belangrijkste om regelmatig schoon te maken? Wat is de beste manier om dit te doen? En voor welke doelgroepen is dit extra belangrijk?

Welke onderdelen van de auto moet je nou echt regelmatig schoonmaken?

Bij het gebruiken van de auto zijn er meerdere onderdelen die je vaak aanraakt. Deze onderdelen zijn dus automatisch ook de hotspots voor bacteriën om zich op te hopen. In deze tijden is het belangrijk dat je die plekken zo vaak mogelijk probeert schoon te maken. De plekken die het meest gevoelig zijn voor het virus zijn: de deurgrepen (binnen- en buitenzijde), de deurposten, het stuurwiel, de versnellingspook, de richtingaanwijzer, de audiobediening, de bediening van het raammechanisme en het touchscreen scherm. Wanneer je deze plekken goed blijft schoonmaken is de kans op besmetting via de auto in ieder geval een stuk kleiner.

je auto  corona-vrij houden blog vaartland

Maar wat is nu de beste manier om het interieur van jouw auto schoon te maken?

De beste manier om het interieur van jouw auto schoon te maken is door dit simpelweg te doen met water en afwasmiddel op alcoholbasis. Pak een schoonmaakdoek en maak een emmer aan met deze 2 ingrediënten en let er wel op dat je niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt! Het schoonmaakmiddel bevat namelijk alcohol en dit kan ervoor zorgen dat de coating op de materialen wordt aangetast. Bij het schoonmaken van het interieur is het tevens ook erg belangrijk dat het interieur niet te vochtig wordt. Dit kan bij stoffen bekleding namelijk zorgen voor schimmelvorming en bij het schoonmaken van de elektronische apparatuur zou dit tot defecten kunnen leiden.

Het is ook erg belangrijk dat je de auto niet schoonmaakt met bleekwater of bijvoorbeeld ammonia. Dit zorgt op veel oppervlaktes dat niet alleen de bacteriën worden verwijderd maar dat ook de beschermcoating van het desbetreffende materiaal kan beschadigen. Bij leer moet je ook goed opletten dat je dit voorzichtig schoonmaakt. Door te hard te schrobben over het leer kan er namelijk kleurverschil ontstaan doordat de toplaag er af gaat en dit wil je natuurlijk niet hebben. Voor lederen bekleding zijn er ook speciale middelen voor het reinigen en reconditioneren van het leder, als je het echt goed wilt doen is dit de manier!

Als je jouw auto helemaal hebt schoongemaakt met als doel het virus geen kans tot verspreiding te geven is het natuurlijk ook belangrijk om je auto zo lang mogelijk schoon te houden. Wij raden aan om je handen altijd eerst even te wassen voordat je met de auto op pad gaat. Ook is het verstandig om met een desinfectiemiddel de eerdergenoemde hotspots nog even schoon maken. Zorg er ook voor dat als er nog iemand meerijdt in je auto dat deze persoon geen verschijnselen heeft die duiden op een mogelijke besmetting met het virus. Verder is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je uiteraard geen fysiek contact hebt met de passagiers en wanneer je moet hoesten of niezen dit netjes in je elleboog doet.

Zijn er ook mensen en doelgroepen die hier extra rekening mee moeten houden?

Voor veel mensen dient een auto puur als vervoersmiddel voor bijvoorbeeld woon- werkverkeer maar er zijn ook mensen die nog veel meer met auto’s te maken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de taxichauffeurs. Voor taxichauffeurs is het in deze tijd nog belangrijker om de auto schoon te maken en te zorgen dat zijn niet besmet kunnen worden. In de autobranche wordt er ook rekening gehouden met de hygiëne voor de klanten.
Vaartland.nl neemt bij de proefritten de volgende maatregelen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken:

- Dashboard, handrem, handgrepen etc. worden voor én na de proefrit ontsmet met desinfecterend schoonmaakmiddel.
- Er worden handschoenen en beschermhoezen voor de stoelen beschikbaar gesteld voor tijdens de proefrit.
- Tijdens de proefrit wacht onze verkoopadviseur buiten totdat je weer terug bent.

Ook is er een mogelijkheid om een proefrit vanuit huis in te plannen, bij de proefrit aan huis zijn een aantal voorwaarden verbonden:

- De proefrit aan huis kan aangevraagd worden wanneer je binnen een straal van 50 kilometer woont vanaf de locatie waar de auto staat.
- De proefrit aan huis duurt maximaal 30 minuten.
- De verkoopadviseur maakt op locatie een foto van je rijbewijs.
- Het is niet mogelijk om over de prijs te onderhandelen.
- Het is wel mogelijk om je huidige auto in te ruilen.
- Gedurende de proefrit aan huis worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

Wil je een afspraak voor een proefrit aan huis inplannen? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum.

Voor meer informatie

Meer weten over een proefrit

Tag:  

Contact met Vaartland.nl
Kan ik je helpen?
(nu bereikbaar)

Je kunt ons bereiken op ons telefoonnummer: 0182-343731

Bereikbaarheid

Veel gestelde vragen

Team Vaartland.nl